Projectcoördinator Zij-instroom Lerarenopleiding

Projectcoördinator Zij-instroom Lerarenopleiding

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 28 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij de ambitie om de spin in het web te worden van de lerarenopleiding, bij wie verschillende zaken rondom zij-instroom samenkomen? Wil jij actief bijdragen aan het organiseren van maatwerk voor zij-instromers in de lerarenopleiding? Wij zoeken per direct een Projectcoördinator Zij-instroom Lerarenopleiding.

De Interfacultaire Lerarenopleidingen (ILO) zet sterk in op het opleiden van zij-instromers om op die manier een bijdrage te leveren aan het oplossen van het lerarentekort in het voortgezet onderwijs. We hebben een aantal eigen projecten en initiatieven en zijn daarnaast landelijk projectcoördinator van het project Zij-instroom binnen het Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen. In dit project werken verschillende Universitaire Lerarenopleidingen samen om meer zij-instromers op te leiden.

Wat ga je doen?

Ten behoeve van het landelijke project Zij-instroom:

  • je wordt de landelijke projectcoördinator van het project ‘Zij-instroom’ uit het ‘Bestuursakkoord Flexibilisering Lerarenopleidingen’.

Ten behoeve van zij-instroom op de lerarenopleiding van de Universiteit van Amsterdam (UvA):

  • je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen rondom de zij-instroomtrajecten van de ILO, zowel voor (potentiële) zij-instromers als voor scholen;
  • je bouwt mee aan en coördineert (delen van) de verschillende zij-instroomtrajecten van de ILO;
  • je onderhoudt de relatie met scholen die zij-instromers in dienst (willen) nemen;
  • je coördineert het vaststellen en uitvoeren van vakdeficientieprogramma’s voor zij-instromers die niet direct toelaatbaar zijn tot de opleidingstrajecten van de ILO. Hierbij faciliteer je waar nodig het aanmeldproces voor vakken bij andere faculteiten/universiteiten, en monitor je de voortgang;
  • je bent actief betrokken bij de werving en voorlichting van (potentiële) zij-instromers die vanuit een andere carrière de overstap willen maken naar het beroep van leraar;
  • je bent verantwoordelijk voor de organisatie en doorontwikkeling van kennismakingstrajecten voor (potentiële) zij-instromers en coacht hen tijdens hun overstap- en opleidingsproces;
  • op termijn zul je verantwoordelijk zijn voor de organisatie van de assessmentprocedure die onderdeel is van “Zij-instroom in Beroep” trajecten en neem je deel aan overleggen met andere universitaire lerarenopleidingen op het gebied van thema’s als assessments en zij-instroom.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig?

De projectcoördinator Zij-instroom is een nieuwe functie. We verwachten een proactieve houding, flexibiliteit en energie om deze nieuwe functie, in samenwerking met anderen, vorm te geven.

Je hebt:

  • kennis van en/of affiniteit met lerarenopleidingen, het liefst ook met zij-instromers/overstappers naar het voortgezet onderwijs;
  • minstens drie jaar ervaring met taken op het gebied van projectcoördinatie;
  • ondernemingszin om de uitdagingen die er liggen op voortvarende wijze op te pakken;
  • tact, gevoel voor verhoudingen en politieke issues.

Je bent: 

  • gestructureerd en nauwkeurig: je kunt meerdere taken combineren en wilt op alle vlakken kwaliteit leveren;
  • iemand die denkt in kansen: je zoekt altijd de ruimte en bent vaardig in het meekrijgen van anderen;
  • resultaatgericht en pragmatisch;
  • een zelfstandige werker en een teamplayer.

Werkdagen en -tijden zijn bespreekbaar, evenals een combinatie van werken op de UvA en thuiswerken. In verband met de werkdagen van andere collega’s is aanwezigheid op dinsdag of donderdag minimaal noodzakelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 22,8 tot 30,4 uur per week voor de duur van een jaar, met ingang van 1 juni 2021. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen en voldoende formatieruimte is de intentie om het dienstverband te verlengen voor de duur van het Bestuursakkoord (totaal drie jaar). Mogelijk behoort een vast contract tot de opties.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.790 en maximaal €5.127 bruto per maand bij een volledig dienstverband van 38 uur per week (conform schaal 10-11 Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

De Faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op haar gebied in Nederland. Aan de FMG volgen ruim 9000 studenten onderwijs in één van de vele bachelor- en masteropleidingen, georganiseerd in zes onderwijsinstituten. De staf werkt zowel in het onderwijs als in één van de zeven onderzoeksinstituten. Ruim 1200 medewerkers dragen hier aan bij. De faculteit stimuleert de internationale uitwisseling van kennis en de daarmee verbonden mobiliteit van staf en studenten.

De FMG is gehuisvest op en rond het Roeterseilandcomplex in het centrum van Amsterdam.

Specificaties

  • Management; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 22.8—30.4 uur per week
  • €2790—€5127 per maand
  • Universitair
  • 21-235

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you