Onderzoeker Integratie blauwe bioeconomie en ecologie

Onderzoeker Integratie blauwe bioeconomie en ecologie

Geplaatst Deadline Locatie
14 apr 16 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een breed georiënteerde 'environmental & food system' onderzoeker die een uitdaging ziet om invulling te geven aan de Blauwe bioeconomie gericht op voedselproductie op zee. Wageningen Marine Research doet in samenwerking met het bedrijfsleven en in overleg met de overheid, onderzoek aan dit maatschappelijk actuele onderwerp.
Typische vragen waar je je in deze functie mee bezig houdt zijn: Hoe wordt het gebruik van laag trofische mariene voedselproductie het meest efficiënt en effectief vorm gegeven? Wat is de relatie tussen aquacultuur en visserij? Welke synergiën en trade-offs zijn er voor voedselproductie en natuurontwikkeling in een setting van meervoudig ruimte gebruik en hoe wordt dit in beeld gebracht? Hoe kunnen indicatoren ontwikkeld worden om de ecologische winst of impact van een menselijke activiteit te kunnen monitoren? Hoe wegen we trade-offs tegen elkaar af in een framework voor een circulair (marien) voedselsysteem? Hoe relateert dat met voedselproductie op land? Welke rol spelen koolstof, nutriënten en biodiversiteit in deze ontwikkeling?

Wij zoeken een onderzoeker die zich thuis voelt in een pre-competitieve setting en een zelfstandige bijdrage kan leveren aan de onderzoeksontwikkeling van voedselproductie in een systeem van meervoudig ruimtegebruik. Dit betekent dat je diverse ecosysteem vraagstukken verder verdiept, en een bijdrage levert aan de integratie van kennisdomeinen tot een geïntegreerd framework. Deskstudies en systeem analyses zijn hierbij leidend. Wij zoeken een 'environmental & food system' onderzoeker die bijdraagt aan het acquireren van projecten; het samenbrengen van kennis en systemen, scenario's doorrekent, onderzoeksresultaten rapporteert en vertaalt naar concrete adviezen voor de overheid, commerciële partijen en andere belanghebbenden. Je baseert je onderzoeksresultaten op de analyse van de door het team verzamelde onderzoeksgegevens of je maakt gebruik van de uitgebreide databases die Wageningen Marine Research beheert. Een concrete invulling van je rol in de onderzoekssamenwerking is dat je een leidende rol hebt in de bundeling van kennis in deeldomeinen en deze in samenwerking met de senior onderzoeker opwerkt tot een integraal framework voor meervoudig ruimte gebruik afwegingen. Je werkt in teamverband, ook met collega's van verschillende vestigingen. Je draagt bij aan het publiceren van onderzoek in gerenommeerde tijdschriften.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij zoeken een ambitieuze onderzoeker met een relevante academische opleiding (afgeronde Master) en een aantoonbare affiniteit met mariene vraagstukken. Je bent bij voorkeur gepromoveerd op het voor deze functie relevante vakgebied en/of hebt aantoonbare werkervaring binnen vergelijkbare systeem analyses. Je vindt het leuk en uitdagend om in een nieuw kennisdomein te werken en een brug te slaan tussen praktijk, beleid en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en toepassen van brede environmetal and food system assessment tools, met het samenbrengen van gegevens uit het veld. Je hebt kennis van ecologische indicatoren en indexen voor het identificeren van de juiste tools. Affiniteit met multidisciplinair onderzoek is een belangrijke kwalificatie. Je kunt onderzoeksresultaten en de overheid, ngo's en bedrijfsleven in helder geformuleerde rapportages en presentaties vatten. Daarvoor moet je de Nederlandse en Engelse taal goed beheersen en communicatief sterk zijn. Je bent in staat nieuwe onderzoeken te initiëren en te formuleren in heldere projectvoorstellen. Je ziet het als een uitdaging om je veelal toegepaste onderzoek naar wetenschappelijke peer-reviewed publicaties te vertalen. Vanzelfsprekend ben je een goede teamspeler en netwerker.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • de mogelijkheid van gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof;
  • de mogelijkheid om in deeltijd te werken.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2790,- tot maximaal €4549,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10). De duur van het dienstverband is afhankelijk van de beschikbaarheid van onderzoeksprojecten. We verwachten dat de duur minimaal een jaar is. Je treedt in dienst bij een Payroll bedrijf. Standplaats is Yerseke.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Marine Research, is een toonaangevend, onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich richt op strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek. Het instituut is medio 2006 opgericht. Producten en diensten worden projectmatig uitgevoerd (ruim 400 onderzoeksprojecten) en zijn divers van aard: veldonderzoek, onderzoekssamenwerking met belanghebbenden, veld- en laboratoriumexperimenten, datamanagement en modellering, en beleidsadvisering. Het instituut beschikt over moderne onderzoeksfaciliteiten en is ISO 9001 gecertificeerd. Wageningen Marine Research is een organisatieonderdeel van Wageningen Universiteit en Research.
Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 717959

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you