Postdoctoraal onderzoeker of junior onderzoeker Onderwijswetenschappen

Postdoctoraal onderzoeker of junior onderzoeker Onderwijswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
10 mei 26 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij ervaring opdoen en je verder bekwamen in het doen van onderzoek? En ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen in curriculum en didactiek in het hoger juridisch onderwijs? Wij zoeken per 1 augustus 2021 een junior of postdoctoraal onderzoeker Onderwijswetenschappen voor een onderzoek naar de effecten van ervaringsonderwijs in het hoger en wetenschappelijke juridisch onderwijs.

De programmagroep Onderwijswetenschappen is onderdeel van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen en doet onderzoek naar de invloed van onderwijsbeleid, onderwijsorganisatie en leeromgeving op de kwaliteit van onderwijsleerprocessen. Het programma wordt gekenmerkt door aandacht voor de verwevenheid van (innovatie)vraagstukken op het microniveau van lerende en docent, het mesoniveau van de onderwijsorganisatie en het macroniveau van onderwijssysteem en -beleid. De programmagroep streeft ernaar bruggen te slaan tussen onderwijstheorie en -praktijk.

Wat ga je doen

Je wordt verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van een reeds lopend praktijkgericht NRO-onderzoeksproject naar ervaringsonderwijs binnen rechtsgeleerdheid.

Het project, ‘Ervaringsonderwijs in juridische opleidingen; een brug naar de samenleving’ onderzoekt in juridische opleidingen aan de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en het studiecentrum voor rechtspleging (SSR) wat de opbrengsten en succesfactoren van juridisch ervaringsonderwijs zijn. In het bijzonder wordt onderzocht in hoeverre en hoe ervaringsonderwijs bijdraagt aan de professionele self-efficacy, professionele identiteit, betrokkenheid en tevredenheid van rechtenstudenten.

Het project is gestart in 2019, en in diverse wi- en hbo-cursussen waarin sprake is van ervaringsonderwijs zijn al data verzameld bij docenten en studenten. In studiejaar 2021-22 worden nog een aantal cursussen onderzocht. Daarnaast worden wo-master en hbo-bacheloropleidingen op programmaniveau geëvalueerd door middel van een vragenlijstonderzoek naar de relatie tussen het aangeboden ervaringsonderwijs en de professionele self-efficacy, professionele identiteit, betrokkenheid en tevredenheid van studenten.

Werkzaamheden:

  • je coördineert  - in overleg met het projectteam - de projectwerkzaamheden;
  • in samenwerking met de andere projectdeelnemers voer je het onderzoek uit:
  1. updaten literatuurstudie;
  2. evt. aanpassen vragenlijst en interviewleidraden;
  3. gegevensverzameling (vragenlijst, interviews, logboeken studenten);
  4. analyse van vragenlijst, interview- en logboekgegevens;
  5. rapportage in praktijkgerichte en wetenschappelijke publicaties;
  • je verzorgt samen met andere projectdeelnemers presentaties op praktijkgerichte en wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Je bent een enthousiasmerende bruggenbouwer, die zich kan verplaatsen in de verschillende werelden van onderwijswetenschap en -praktijk. Je bent een doorzetter, die ambitieus en doelgericht te werk gaat.

Daarnaast heb je:

  • een afgeronde masteropleiding in de onderwijswetenschappen, pedagogische wetenschappen, psychologie of sociologie;
  • kennis van de praktijk van het hoger onderwijs;
  • ervaring met zowel kwalitatief als kwantitatief empirisch onderzoek;
  • affiniteit en interesse in het recht, rechtsgeleerdheid en de rol van juristen in de samenleving;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid;
  • goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen.

Als postdoctoraal onderzoeker beschik je ook over:

  • een afgeronde dissertatie binnen de onderwijswetenschappen, pedagogische wetenschappen, psychologie of sociologie;
  • uitstekende onderzoeksvaardigheden blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 30,4 uur per week voor de duur van 15 maanden (t/m 31 oktober 2022). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, en bij een volledig dienstverband van 38 uur per week minimaal €2.790 tot maximaal €4.402 bruto per maand (schaal 10) bij een dienstverband als junior onderzoeker en minimaal €3.746 tot maximaal €5.127 bruto per maand (schaal 11) bij een dienstverband als postdoctoraal onderzoeker (conform cao Nederlandse Universiteiten).
Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5.000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

Over ons

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen (FMG) is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op haar gebied in Nederland. Aan de FMG volgen ruim 9.000 studenten onderwijs in één van de vele bachelor en masteropleidingen, georganiseerd in zes onderwijsinstituten. De staf werkt zowel in het onderwijs als in één van de zeven onderzoeksinstituten. Ruim 1.200 medewerkers dragen hier aan bij. De faculteit stimuleert de internationale uitwisseling van kennis en de daarmee verbonden mobiliteit van staf en studenten.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) van de FMG is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam), de Graduate School of Child Development and Education ((pre-)masterprogramma’s pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

De FMG is gehuisvest op en rond het Roeterseilandcomplex in het centrum van Amsterdam.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30.4 uur per week
  • €2790—€5127 per maand
  • Universitair
  • 21-339

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you