Docent Professional skills

Docent Professional skills

Geplaatst Deadline Locatie
12 mei 4 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij het vaardighedenonderwijs binnen de masteropleidingen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) versterken? We zoeken hier per direct een docent voor.

Wat ga je doen?

Studenten in masteropleidingen verdiepen en verbreden zich binnen een bepaald vakgebied. Naast deze vakinhoudelijke ontwikkeling is het voor studenten nuttig om andere vaardigheden en kennis op te doen die zinvol zijn voor een carrière zowel binnen als buiten de wetenschap. Denk hierbij aan academische en professionele ontwikkeling, alsook loopbaanoriëntatie.

Om deze redenen heeft de FNWI in een nieuwe leerlijn geïnvesteerd (genaamd Professional Skills) en zoekt zij een docent die het onderwijs kan versterken. Professional Skills bestaat uit verschillende vakken die focussen op niet-opleidingsspecifieke vaardigheden die de studenten voor hun latere loopbaanontwikkeling nodig hebben. Voorbeelden zijn Consultancy skills, Entrepreneurial skills, Project management en Negotiation skills. De studenten stellen uit het aanbod een persoonlijk keuzepakket samen.

Als docent Professional Skills speel je een centrale rol in deze nieuwe leerlijn. Je gaat in samenwerking met externe of interne experts, vakken binnen het kader van Professional Skills uitwerken en verzorgen op het vlak van vaardigheden gerelateerd aan (in het bijzonder, maar niet exclusief) de bovengenoemde onderwerpen. Je krijgt de ruimte om initiatief te nemen en nieuwe vakken vorm te geven. Je evalueert het onderwijs en behoeftes van de studenten en zorgt dat het vakkenaanbod zowel op niveau als actueel blijft.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen vakken en maak je deel uit van een team van gespecialiseerde docenten. Je wordt bijgestaan door de coördinator van Professional Skills.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wij vragen

Je hebt:

  • een masterdiploma (gepromoveerd zijn is een pre, maar geen vereiste);
  • ervaring in project management en onderwijs in ontwikkeling van leiderschap;
  • een beta-achtergrond;
  • goede didactische kwaliteiten;
  • goede Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheid;
  • goede organisatorische- en communicatieve vaardigheden;
  • een proactieve instelling.

Je bent:

  • organisatie-sensitief;
  • in staat een netwerk van (vaardigheden)docenten op te bouwen en te onderhouden;
  • initiatiefrijk.

Daarnaast kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: een jaar.

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 28 uur per week, bij voorkeur met ingang van uiterlijk 1 juli 2021. Indien we jouw functioneren positief beoordelen, volgt aansluitend een vast dienstverband. Het functieprofiel van Vaardigheidsdocent niveau 2 is van toepassing.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, € 2.790 tot € 4.402 (schaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden?

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 6000 werknemers, 34.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Over de FNWI en de Graduate School for Life and Earth Sciences

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

De Graduate School of Life and Earth Sciences (GSLES) is één van de zeven onderwijsinstituten van de faculteit der FNWI en is verantwoordelijk voor de masteropleidingen Biological Sciences, Biomedical Sciences en Earth Sciences waar momenteel zo’n 900 studenten ingeschreven staan. Het onderwijs wordt verzorgd door docenten en onderzoekers werkzaam in verschillende onderzoeksinstituten waaronder het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS), het Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics (IBED) en het van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS).

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • max. 28 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 21-349

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Science Park 904, 1098 XH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you