Universitair Docent Onderwijswetenschappen (1.6 fte)

Universitair Docent Onderwijswetenschappen (1.6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 27 mei Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is op zoek naar twee universitair docenten. Deze posities zijn binnen de basiseenheid GION Onderwijs/Onderzoek van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (PedOn). De positie van universitair docent combineert het onde

Functieomschrijving

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is op zoek naar twee universitair docenten. Deze posities zijn binnen de basiseenheid GION Onderwijs/Onderzoek van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (PedOn). De positie van universitair docent combineert het onderwijs en onderzoek op het gebied van de Onderwijswetenschappen.

In het onderwijs wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij vakken geeft in de Bachelor en Masterprogramma’s, dit kan zowel in het Engels als Nederlands zijn en in een hybride onderwijsvorm. Naast de inhoudelijke vakken is het begeleiden van zowel BA-studenten als MA-studenten bij hun stage en thesis onderdeel van de functie.

De kandidaat voert daarnaast onderzoek uit op basis van een reeds gedefinieerd en goedgekeurd onderzoeksvoorstel, ten behoeve van wetenschap, maatschappij en – waar mogelijk - overheid en bedrijfsleven. Van de kandidaat wordt verwacht om een plan te ontwikkelen voor het werven van subsidies uit de tweede en/of derde geldstroom. Van de kandidaat wordt tevens verwacht bij te dragen aan de begeleiding van promovendi en lopende onderzoeksprojecten. Het wetenschappelijk onderzoek dient te leiden tot relevante en gevaloriseerde output in de vorm van (peer-reviewed) internationale en nationale publicaties, presentaties op nationale en internationale conferenties, enz.

We werven twee kandidaten met elk een eigen profiel. In de eerste plaats (profiel A) zijn we op zoek naar een kandidaat met expertise op het gebied van management-, organisatie-, innovatie- en beleidsvraagstukken in het onderwijs. In de tweede plaats (profiel B) zoeken we een kandidaat met expertise op het gebied van onderwijskundig meten en methoden en technieken van onderwijsonderzoek (incl. statistiek).

Het wetenschappelijk onderzoek dat de kandidaten zullen verrichten ligt eveneens op bovenstaande terreinen.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

• gepromoveerd binnen de Sociale en gedragswetenschappen, bij voorkeur de Onderwijswetenschappen. Voor profiel B behoort een achtergrond in de psychometrie/onderzoeksmethodologie met affiniteit voor onderwijskundige vraagstukken ook tot de mogelijkheden
• succesvol in het werven van subsidies uit de tweede en/of derde geldstroom
• een goed publicatierecord op het betreffende vakgebied
• ervaring en affiniteit in het verzorgen van onderwijs aan studenten (colleges geven, stage/thesis begeleiding)
• interesse in vernieuwende onderwijsmethodes
• in bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs of bereidheid om deze op korte termijn te behalen
• goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels
• uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband
• belangrijke competenties in deze functie zijn conceptueel vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren en resultaatgerichtheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Wij bieden in overeenstemming met de cao voor de Nederlandse Universiteiten:

• een salaris afhankelijk van vaardigheden en opgedane werkervaring van minimaal € 3.746,- bruto per maand (schaal 11) en maximaal € 5.826,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering over het jaarlijks bruto-inkomen.

Het uitgangspunt voor deze twee posities betreft een eenmalig dienstverband voor bepaalde tijd voor vier jaar met een aanstellingsomvang van 0,8 fte, conform artikel 2.2a van de cao voor de Nederlandse Universiteiten. De concrete invulling en duur van het tijdelijke dienstverband is afhankelijk van het reeds opgebouwde arbeidsverleden van de kandidaat.

Datum van indiensttreding: bij voorkeur 1 september 2021

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 36.000 studenten en 6.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze kunnen worden opgelost of voorkomen. Bij de faculteit werken ca. 650 medewerkers.

GION onderwijs/onderzoek levert door wetenschappelijk onderzoek een concrete bijdrage aan beter onderwijs. Ons doel is het vergroten van de kennis over het onderwijs en het verbeteren van de onderwijspraktijk. Dit doen we op verschillende niveaus en binnen verschillende onderzoeksgebieden Leerling, leraar en instructie, School, bestuur en beleid, Maatschappij, cultuur en politiek en Methodologie van onderwijsonderzoek.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30 uur per week
  • max. €5826 per maand
  • HBO+
  • 221281-82

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you