Strategisch beleidsadviseur

Strategisch beleidsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 13 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het domeinteam I-Education is op zoek naar een Strategisch beleidsadviseur met stevige ervaring in informatiearchitectuur

Functieomschrijving

Bouw jij mee aan de ambities en het programma van de UM op gebied van onderwijsinnovatie?

De recente vlucht van het onlineonderwijs, het dynamische informatielandschap en de vele stakeholders in en om het domein I-Education bieden veel ruimte voor een strategisch beleidsadviseur die samen met de team lead voor het I-Education domein en de portfoliomanager invulling geeft aan het realiseren van de visie op digitalisering en onderwijsinnovatie

Met het domeinteam I-Education werken we aan de ambities voor de “I” van informatievoorziening en stimuleren we het beheer en de vernieuwing van waardevolle I-services voor het onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM). Dat doen we vanuit een agile filosofie. Ter aanvulling van het domeinteam zoeken wij een beleidsadviseur. Als beleidsadviseur werk je mee aan de verdere ontwikkeling van de I-infrastructuur en - architectuur in het I-Education domein en help je collega’s bij het borgen van informatiebeveiliging en privacy. De complexiteit van het informatielandschap voor het onlineonderwijs zijn een uitdaging voor een informatie-professional die het leuk vindt om te pionieren. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de UM om het internationale karakter, het innovatief onderwijs en de multidisciplinaire benadering van de I-services te faciliteren.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur en domein-architect I-Education lever je onmisbare bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het I-Education domein. Op basis van een uitgebreide analyse ontwerp en ontwikkel je hoogwaardige oplossingen voor het portfolio van de UM, de applicaties, systemen en infrastructuur. Je legt de verbinding naar de UM Enterprise-architect van het CI-Office, de architecten en de informatiemanagers van de andere domeinen. Daarmee lever je een basis voor de realisatie van de onderwijsprojecten die door het domeinteam I-Education (DTIE) worden uitgevoerd. Je draagt daarmee actief bij aan waardevolle digitale ondersteuning van het onderwijs. Dat doe je samen met de domeinteamlead, tevens CIO I-Education, de portfolio manager, de productowners van de multidisciplinaire teams, de vertegenwoordigers van de faculteiten, het EDLAB, Academic Affairs en het CI-Office. Met het team signaleer je nieuwe ontwikkelingen en leveren jullie input voor de I-visie en de I-strategie voor het onderwijs.

Activiteiten

  • Je ontwerpt en ontwikkelt de basisarchitectuur voor het digitale onderwijslandschap van de UM en geeft richting aan de verdere ontwikkeling en de borging van de infrastructuur en de architectuur van de I-Education services en neemt hierin een sturende rol. Hiervoor stem je af met de UM Enterprise-architect zodat er ook op UM-niveau een samenhangend IT-landschap ontstaat;
  • Je ondersteunt de leden van het DTIE met de vertaalslag van de architectuur-principes naar de systemen die zij in beheer hebben;
  • Samen met de leden van het DTIE maak je afwegingen en adviseer je de organisatie over strategische keuzen inzake architectuur en systemen;
  • Je overziet het projectportfolio vanuit een architectuur-bril en bewaakt onderlinge afstemming en afbakening;
  • Je bent het aanspreekpunt voor vragen over privacy en security binnen het I-Education domein;
  • Je levert bijdragen aan de I-strategie en het meerjarenprogramma;
  • Je schakelt proactief met de domeinteamlead, tevens CIO I-Education en de portfoliomanager.

Waar ga je werken?

Het CI-Office is je thuisbasis waar je veel vrijheid krijgt om je rol in te vullen. Het CI-Office adviseert en ondersteunt de faculteiten, de servicecentra en het College van Bestuur op gebied van Informatie Technologie. Het CI-Office is een multidisciplinair team dat bestaat uit beleidsmedewerkers met uiteenlopende aandachtsgebieden (strategie, architectuur, privacy & security) en programma- en projectmanagers die de organisatie adviseren en ondersteunen bij de digitale en agile transformatie van de universiteit.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zoeken jou!

We zoeken iemand met bij voorkeur ervaring in het Hoger Onderwijs. Je snapt het onderwijsproces en hebt een visie op wat digitalisering voor het onderwijs kan betekenen. Je weet mensen op alle niveaus met elkaar te verbinden. We zoeken een ervaren professional op gebied van informatie-, systeem- en gegevensanalyse in een complexe organisatie. Je kan goed in een team werken, bent creatief, zorgvuldig en enthousiast, weet hoe moderne informatie-architecturen en technieken voor het onderwijs eruit moeten zien en hebt ideeën hoe je de I-strategie kan vertalen naar een optimale inrichting van het informatielandschap voor I-Education. Je beschikt over WO werk- en denkniveau met een passie voor IT, een prima mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands (min. B-1 niveau) en Engels (min. C-1 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

We bieden:

  • Aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht.
  • Ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in de laatste technologie.
  • Flexibele werktijden, 232 verlofuren aangevuld met ADV, goede pensioenregeling, mogelijkheid tot thuiswerken, CAO á la carte.
  • Inschaling en het functieniveau zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Salaris in referentieschalen varieert van € 3.746,- tot € 5.826,- bruto per maand (schaal 11-12).
  • Vakantietoeslag en eindejaarsuitkering van elk 8,3% conform CAO Nederlandse universiteiten.
  • Aanstelling zal in eerste instantie tijdelijk plaatsvinden voor een periode van 2 jaar met een omvang van 0.8 FTE. Bij gebleken geschiktheid zal de aanstelling voor deze functie omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.  

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Specificaties

  • IT
  • max. 30.4 uur per week
  • €3746—€5826 per maand
  • Universitair
  • AT2021.171

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you