Promovendus ‘Automatische monitoring van mentale gezondheid’

Promovendus ‘Automatische monitoring van mentale gezondheid’

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 15 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen heeft in samenwerking met de afdeling Human Behaviour and Training van TNO en de faculteit Psychology, Health and Technology van de Universiteit Twente een vacature voor een Promovendus ‘Automatische monitoring van mentale gezondheid’.
Promoveren op het raakvlak van psychologie, data science en technologie? Interesse in wearables en Quantified Self? Enthousiasme voor onderzoek en onderwijs en niet bang voor uitdagingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving
Het gebruik van wearables en apps om gezondheid te monitoren staat volop in de belangstelling. Organisaties kijken steeds meer naar mogelijkheden van dit soort technologie om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te ondersteunen. In beroepen waar werknemers in stressvolle situaties moeten kunnen functioneren of aan traumatische ervaringen kunnen worden blootgesteld (zoals militairen en politiemedewerkers, maar ook bijv. werknemers in de gezondheidszorg) is aandacht voor het mentaal welzijn van de werknemer essentieel. Door de mentale gezondheid van deze werknemers continu te monitoren en wanneer nodig bijtijds in te grijpen kunnen welzijn en inzetbaarheid behouden worden.
Dit project onderzoekt hoe consumer wearables en data uit mobiele telefoons benut kunnen worden om mentale gezondheid van werknemers te ondersteunen. De focus ligt daarbij op de inzet van geavanceerde machine learning technieken om algoritmes te ontwikkelen waarmee veranderingen in mentale toestanden automatisch kunnen worden herkend en voorspeld. Tijdens het onderzoek zal er bij medewerkers in organisaties psychosociale en fysiologische data van medewerkers verzameld worden met behulp van wearables en apps. Deze data zullen gebruikt worden voor de ontwikkeling van algoritmen voor de automatische herkenning van (veranderingen in) mentale toestanden.
Het onderzoek heeft zijn vertrekpunt in de psychologie en  gezondheidswetenschappen, maar heeft sterke raakvlakken met data science, artificial intelligence, fysiologie en gezondheidstechnologie. Het onderzoek beoogt kennis op te leveren voor de ontwikkeling van continue, automatische, effectieve monitoringsmethoden om mentale problematiek van werknemers te voorkomen en aan te pakken. Het promotieonderzoek komt voort uit een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen, TNO, en de Universiteit Twente.
Als Promovendus ben je verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van (veld)studies voor dit onderzoek, het analyseren van de data en het publiceren over de resultaten, resulterend in een proefschrift. Je onderhoudt contacten met interne en externe (internationale) partners en bent in staat om deze uit te breiden. Ten behoeve van je onderzoek stuur je studenten aan die aan jouw onderzoek meewerken. In het kader van de promotieopleiding volg je een opleidingsprogramma bij de Graduate School van de Universiteit Twente. Daarnaast geef je voor 8 uur onderwijs aan de bachelor-opleiding HBO ICT aan de Hanzehogeschool.

Specificaties

Hanze

Functie-eisen

  • Je hebt maximaal vier jaar geleden een universitaire opleiding op masterniveau afgerond in een relevante richting. Dat behelst in elk geval een opleiding waarin je de nodige ervaring hebt opgedaan met het analyseren van data, programmeren en machine learning. Relevante richtingen kunnen zijn in het domein Artificial Intelligence/ Data Science of Psychologie/ Gezondheidswetenschappen/ Bewegingwetenschappen/Human Factors. Bij voorkeur heb je een research master programma gevolgd die beide domeinen combineert.
  • Ervaring met het toepassen van kwantitatieve onderzoeksmethoden bij mensen.
  • Ervaring met het analyseren van grote datasets in een programmeertaal als R of Python.
  • Aantoonbare affiniteit met de thema’s ‘quantified self’en ‘health monitoring data’.
  • Je bent een enthousiaste onderzoeker die beschikt over een sterk analytisch vermogen en goed zelfstandig kan werken.
  • Je hebt affiniteit met het werken in een multidisciplinaire omgeving, jij bent in staat om snel een netwerk op te bouwen.
  • bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.
  • hebt affiniteit met het geven van onderwijs in het HBO en de ambitie om je daarin verder te ontwikkelen.
  • Je bent bereid om de ene helft van de tijd werkzaam te zijn in Groningen en de andere helft in Soesterberg.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met de mogelijkheid tot (jaarlijkse) verlenging voor de duur van het promotieonderzoek van maximaal vier jaar.

Het salaris bedraagt € 2.652,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform aanloopschaal 10 cao-hbo. Je wordt benoemd in de functie van instructeur onderwijs & onderzoek.
Wij bieden eerst een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid tot (jaarlijkse) verlenging voor de duur van het promotieonderzoek van maximaal vier jaar, afhankelijk van de voortgang van het onderzoek. Datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.
De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

Je gaat werken onder auspiciën van het lectoraat ‘Personalised Digital Health’ van de Hanzehogeschool Groningen dat onderdeel uit maakt van het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen. De opdracht past bij de maatschappelijke opdracht van de Hanzehogeschool om bij te dragen aan een gezonde en actieve samenleving en aan de digitale transformatie. De onderwijswerkzaamheden vinden plaats bij de bachelor HBO-ICT. Deze bachelor leidt studenten op tot ICT-professional in verschillende domeinen en bestaat uit de majors Network & Security Engineering, Business IT & Management en Software Engineering. Het onderwijs dat de promovendus geacht wordt te geven is (in overleg) primair gericht op programmeren (o.a. Python), statistiek, predictive modelling & machine learning, Artificial Intelligence en Onderzoeksvaardigheden.
Een deel van de werkzaamheden (ongeveer 50%) wordt uitgevoerd bij TNO, locatie Soesterberg, afdeling Human Behaviour and Training. Het promotieonderzoek sluit aan bij onderzoeksprogramma’s van deze afdeling, en biedt de mogelijkheid om ten behoeve van het promotieonderzoek in deze programma’s mee te draaien en daarin samen te werken met onderzoekers uit verschillende disciplines.
In dit project wordt nauw samengewerkt met de faculteit Psychology, Health and Technology van de Universiteit Twente (prof. dr. Lisette van Gemert en Prof. dr. Ruud Verdaasdonk). Binnen die faculteit wordt onderzoek uitgevoerd en onderwijs gegeven waarin gezocht wordt naar manieren waarop het gebruik van technologie mentale gezondheid en welzijn kan bevorderen. Daarin wordt een psychologisch en technologisch perspectief gecombineerd en de samenwerking met andere disciplines gezocht.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Techniek / laboratorium; HRM
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • max. €2652 per maand
  • Universitair
  • SP v21.0141

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you