Universitair Docent Learning Sciences voor Tilburg Center of the Learning Sciences (0,8 fte)

Universitair Docent Learning Sciences voor Tilburg Center of the Learning Sciences (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 28 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg School of Humanities and Digital Sciences is op zoek naar een Universitair Docent op het gebied van de Learning Sciences voor het Tilburg Center of the Learning Sciences (TiCeLS).

Functieomschrijving

Het in het najaar van 2020 opgerichte Tilburg Center of the Learning Sciences is een universiteit breed centrum waarin het opleiden van (toekomstige) leraren verbonden wordt met het doen van onderwijsonderzoek en het verder ontwikkelen van onderwijsprofessionals. We ontwikkelen onderzoeksprogramma’s en onderzoeksinitiatieven op het gebied van de learning sciences. Het gaat dan zowel om onderwijskundig onderzoek, (vak)didactisch onderzoek en onderzoek dat op een andere manier betrekking heeft op onderzoek. Daarnaast bieden wij – in samenwerking met verschillende partijen uit de regio – een rijk professionaliseringsaanbod voor docenten in de regio en daarbuiten. Vanuit de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg bieden wij opleidingen aan op het gebied van de schoolvakken Economie, Management & Organisatie, Maatschappijleer & Maatschappijwetenschappen, Filosofie en Nederlands. Nieuwe onderwijsonderdelen op het terrein van de Learning Sciences zijn in ontwikkeling. 

 

Functieomschrijving

  • Wij zijn op zoek naar een initiatiefrijke en ambitieuze collega die mede helpt vormgeven aan (met name) de onderzoeks- en professionaliseringspoot van het Tilburg Center of the Learning Sciences. 
  • De kandidaat zal een proactieve rol spelen bij het ontwikkelen van een nieuw onderzoeksprogramma en het opzetten en indienen van onderwijsgerelateerde onderzoeksaanvragen. 
  • De kandidaat doet voor collega’s inspirerend onderzoek op het terrein van de Learning Sciences en speelt waar mogelijk een rol in de begeleiding van promovendi. 
  • De kandidaat zal een proactieve rol spelen in het opzetten en ontwikkelen van professionaliseringsactiviteiten met en voor docenten uit de regio. We denken dan aan docentontwikkelteams, professionele leergemeenschappen, leerateliers.
  • De kandidaat zal actief betrokken worden bij het ontwikkelen van nieuwe onderwijsinitiatieven op het gebied van de Learning Sciences.
  • Ook zal de kandidaat onderwijs verzorgen in verschillende cursussen van de Universitaire Lerarenopleiding Tilburg (te denken valt aan de cursussen 21st century perspectives on education, Algemene Didactiek, Masterclasses en eventueel nieuw te ontwikkelen onderwijsmodules)

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • We zoeken een ervaren en communicatief vaardige universitair docent, die gepromoveerd is op het terrein van de Learning Sciences (onderwijskunde, algemene didactiek, onderwijswetenschappen, pedagogiek). De geschikte kandidaat beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal CEFR C2 niveau).
  • De kwaliteit van de kandidaat blijkt onder meer uit een excellent proefschrift en uit publicaties in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.
  • De kandidaat heeft ervaring in het geven van universitair onderwijs en heeft goede beoordelingen hiervoor. Het hebben van een BKO, of het voornemen dit op korte termijn te behalen, strekt tot aanbeveling.
  • De kandidaat is proactief, inspirerend en werkt graag in een team. 
  • De kandidaat heeft ervaring met coördinerende en leidinggevende functies (op het gebied van onderwijs en onderzoek)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar met uitzicht op vast dienstverband.

  • De functie wordt ingedeeld als ‘universitair docent’ in het Nederlandse Universitaire functie-ordeningssysteem (UFO). Het aanvangssalaris bij een volledige aanstelling bedraagt (minimaal) € 3746,- in schaal 11 tot (maximaal) € 5127,- bruto per maand. 
  • Een tijdelijke aanstelling voor de periode van twee jaar. Bij positieve evaluaties en bij gelijkblijvende organisatorische en financiële situatie, kan het dienstverband worden omgezet in een vaste aanstelling. Een van de voorwaarden voor een vast dienstverband is het behalen van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO).  
  • Een inclusieve en ondersteunende onderzoeksomgeving.
  • Tilburg University behoort tot Nederlands beste werkgevers en hanteert een excellent arbeidsvoorwaardenpakket, zoals een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3%, een keuzemodel arbeidsvoorwaarden en verhuiskostenvergoeding. Kandidaten buiten Nederland kunnen in aanmerking komen voor een belastingvrije vergoeding gelijk aan 30% van hun belastbare salaris. TSHD zal hulp bieden bij het vinden van geschikte huisvesting. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing. 
  • De startdatum is bespreekbaar; gewenste startdatum is 1 september 2021.

Afdeling

Tilburg School of Humanities and Digital Sciences

Onderzoek en onderwijs aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences (TSHD) heeft een unieke focus op de mens in de context van de globaliserende digitale samenleving, op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en interactieve technologieën, op de impact ervan op communicatie, cultuur en maatschappij, en op morele en existentiële uitdagingen die zich voordoen. De School of Humanities and Digital Sciences bestaat uit vier departementen: Communicatie en Cognitie, Cognitieve en Kunstmatige Intelligentie, Cultuurstudies en Filosofie; verschillende onderzoeksinstituten en een faculteitsbureau. Ook het University College Tilburg is onderdeel van de School. Jaarlijks starten ongeveer 275 studenten met een Bachelor- of (Pre)Masteropleiding. De School telt ongeveer 2000 studenten en 250 medewerkers.

Tilburg School of Humanities and Digital Sciences

Specificaties

  • Universitair docent
  • Taal en cultuur
  • max. 32 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 17722

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you