Hoofd docent-onderzoeker voor het programma Tijd voor Toekomst

Hoofd docent-onderzoeker voor het programma Tijd voor Toekomst

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 27 jun Groningen ​
Binnen het Instituut voor Sportstudies ontstaat vacatureruimte voor de functie van Hoofd docent-onderzoeker voor het programma Tijd voor Toekomst.

Functieomschrijving

Wil jij graag werken in een veelzijdige omgeving waar geen dag hetzelfde is? Dan is deze leuke en dynamische baan misschien wel op jouw lijf geschreven. Je houdt van samenwerken in een complex netwerk en je bent zeer goed in staat te organiseren en te schakelen, maar bovenal vind je het leuk om transitieprocessen vorm te geven middels praktijkgericht onderzoek.

Wat ga je doen
Als docent-onderzoeker ben je werkzaam in het onderwijs en onderzoek. Je verzorgt onderwijs in de master Sport- en Bewegingsonderwijs op het gebied van actieve gezonde leefstijl. Je wordt bovendien ingezet bij de ontwikkeling en uitvoering van onderzoeksprojecten binnen het CoE HA in verbinding met het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap.
Specifiek voor deze functie zoeken we een docent-onderzoeker die namens de Hanzehogeschool zitting neemt in het programma team Tijd voor Toekomst als specialist in praktijkgericht(e) onderzoek en innovatie- en transitie processen. In jouw rol leid je het programma Tijd voor Toekomst actiegericht onderzoek en daarbij de monitoring van interventies. Je stuurt een team van innovatie-begeleiders aan en onderhoudt contact met regionale partners uit de praktijk, gemeenten en kennisinstellingen.

Specificaties

Hanzehogeschool Groningen

Functie-eisen

Wie ben jij?
Je hebt:

 • een afgerond promotietraject is een pré;
 • uitstekende netwerkkwaliteiten;
 • uitstekende programmamanagementkwaliteiten;
 • kennis van of affiniteit met primair onderwijs;
 • inzicht in de problematiek in de regio;
 • uitstekende (praktijkgerichte) onderzoekskwaliteiten;
 • een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
 • communicatievermogen voor deze rol als spin in het web tussen verschillende partijen en je weet goed om te gaan met verschillende belangen;
 • aantoonbare kennis van en affiniteit met het domein van sport en bewegen en het Healthy Ageing domein;
 • aantoonbare kennis van en affiniteit met sociaal-maatschappelijke transities in het Healthy Ageing domein;
 • kennis van beleidsmatige aspecten van onderwijs, sport en bewegen;
 • kennis van actiegericht/participatief onderzoek (bijvoorbeeld Citizen Science);
 • kennis van een snel veranderende onderwijsomgeving.

Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandig werkende docent-onderzoeker die zin heeft om met ons onderwijs en onderzoek aan de slag te gaan. Je bent in staat om relaties op- en uit te bouwen. Je hebt goede sociale vaardigheden en naast het feit dat je goed zelfstandig kunt werken, ben je ook een teamspeler. Je kunt snel schakelen en kan verschillende sociaal-maatschappelijk domeinen met elkaar verbinden om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een structurele functie, waarbij in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar wordt geboden.

Wat bieden wij
Je krijgt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen als docent en praktijkgericht onderzoeker en een netwerk met mensen uit het werkveld uit te bouwen. Je gaat werken in een inspirerende, sociale en multidisciplinaire werkomgeving waar inhoudelijke verdieping mogelijk is en waar in een collectief van (docent-)onderzoekers en promovendi onderzoekvaardigheden en het onderwijs verder worden doorontwikkeld en geprofessionaliseerd.

Arbeidsvoorwaarden
De minimale aanstelling is 0,8 fte. Het betreft een structurele functie, waarbij in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar wordt geboden. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Benoeming vindt plaats volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 12. Het salaris bedraagt minimaal € 4.250,- en maximaal € 5.717,- bruto per maand bij een volledige betrekking.
De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.
Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland en de grootste hogeschool in het Noorden. Studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld werken samen aan innovaties voor de beroepspraktijk en aan het oplossen van vraagstukken uit de samenleving. Op de Hanzehogeschool leer je over de grenzen van je eigen vakgebied en omgeving kijken. Hoofdthema's zijn: energiehealthy ageing en ondernemerschap, daarnaast ligt de focus op honours- en kunstonderwijs.

Afdeling

Instituut voor Sportstudies

Het Instituut voor Sportstudies is een van de 16 instituten van de Hanzehogeschool Groningen. Binnen het  Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) werken meerdere schools samen met betrekking tot Healthy Ageing. Healthy Aeging is één van de strategische zwaartepunten van de Hanzehogeschool Groningen (HG) én van Noord-Nederland. Het Centre of Expertise Healthy Ageing (CoE HA) van de Hanzehogeschool Groningen draagt bij aan meer gezonde jaren voor de inwoners in de noordelijke regio door te werken aan kansengelijkheid & participatie, leefstijl & leefomgeving en kwetsbaarheid & passende zorg. Dit doen we door, op basis van vragen uit de praktijk, kennis te ontwikkelen en die kennis over te brengen op (toekomstige) professionals via onderwijs en regionale (leer)netwerken.
Het Instituut voor Sportstudies, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, leidt ongeveer 1200 studenten op voor diverse beroepen in de sport. Het instituut bestaat uit een Ad, bachelors en de master Sport- en Bewegingsonderwijs. Tevens werkt het instituut samen met andere opleidingen in overstijgende masters, zoals de master HAP (Healthy Ageing Professional) en TD (Talentontwikkeling en Diversiteit). De opleidingen verhouden zich nadrukkelijk tot de Hanzehogeschool brede speerpunten Healthy Ageing en Ondernemerschap.
In innovatiewerkplaatsen en regionale programma’s wordt op strategische thema’s samengewerkt in de driehoek onderwijs, onderzoek en werkveld. Eén van die grote regionale programma’s is Tijd voor Toekomst. Tijd voor Toekomst is een langdurig programma gericht op het vergroten van kansengelijkheid voor kinderen in het primair onderwijs middels een verrijkte schooldag. Een groot gedeelte van je werkzaamheden geef je sturing aan dit programma, voor meer info: Tijd voor Toekomst.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Kris Tuinier, dean van het Instituut voor Sportstudies, hij is bereikbaar op 050-595 3781.
Sluitingsdatum is 27 juni 2021.
De (online) gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 juli 2021.
Mogelijk volgt een tweede gesprek en/of een assessment als onderdeel van de procedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Beleid- en staf; Universitair hoofddocent; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Gezondheid; Voeding; Economie
 • max. 32 uur per week
 • €4250—€5717 per maand
 • Gepromoveerd
 • SP v21.0177

Werkgever

Hanzehogeschool Groningen

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen ​

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Hanzehogeschool Groningen). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 jun. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).