Senior programmamanager

Senior programmamanager

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 22 jun Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij bijdragen aan innovatieve wetenschap met minder proefdierdieren? Heb je ruime ervaring als programmamanager, denk je strategisch en heb je een coachende houding naar andere teamleden? Grijp dan je kans en word trekker van dit maatschappelijk belangrijke programma!

Wie zijn wij?
Ruim baan maken voor vrij en fundamenteel onderzoek, dat is waar het cluster Fundamenteel Onderzoek van ZonMw voor staat. Deze ambitie vertalen wij in verschillende programma’s, gericht op het meest uitdagende onderzoek, innovatieve onderzoekers in het veld en team science. Zie voor meer informatie onze website. In dit cluster werk je met meer dan 25 betrokken collega’s van verschillende disciplines en achtergrond samen.

Onze vacature
Als senior programmamanager ben je (eind)verantwoordelijk voor het prestigieuze programma Meer Kennis met Minder Dieren. Je ontwikkelt, samen met de andere programmamanager, de strategische en inhoudelijke lijnen van het programma, je stuurt de collega’s in je programmateam functioneel aan en zorgt voor de strategische lijnen naar externe stakeholders, zoals het ministerie van LNV. ZonMw participeert in het nationale programma Transitie Proefdiervrije Innovatie dat vanuit LNV wordt gecoördineerd. In dit speelveld herken je maatschappelijke kansen en je speelt hierop in. Daarnaast heb je als senior programmamanager een belangrijke dragende rol binnen het cluster: je kunt coachend optreden naar andere clusterteamleden bij inhoudelijke en procesmatige vragen, je draagt bij aan de strategische positionering van belangrijke thema’s en je zorgt intern en extern voor vernieuwing en verbinding.
Ben je een ervaren wetenschapper, programmamanager of beleidsmedewerker en wil je een volgende stap zetten in je carrière met strategische en persoonlijke uitdaging? Dan is deze functie wellicht iets voor jou.

Onze functie

  • je draagt (eind)verantwoordelijkheid voor het ZonMw programma Meer Kennis met Minder Dieren, waaronder de (door)ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het programma;
  • je communiceert intern en extern over de programmadoelen en –uitkomsten;
  • je onderhoudt contacten met de relevante stakeholders;
  • je ontwikkelt zelfstandig nieuwe initiatieven of programma’s, onder andere met collega’s binnen ZonMw en NWO of met externe stakeholders zoals ministeries, onderzoekers, gezondheidsfondsen of de Stichting Proefdiervrij.
  • je ondersteunt het clusterhoofd in strategische en inhoudelijke zaken;
  • je treedt coachend op naar andere clusterteamleden bij inhoudelijke en procesmatige vragen en je fungeert als intern aanspreekpunt.

Specificaties

ZonMw

Functie-eisen

Jouw profiel

  • je bent een ervaren, gemotiveerde en energieke academicus met strategisch vermogen, kennis van of ervaring met (biomedisch) onderzoek en feeling voor beleid;
  • je hebt uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bent zelfstandig, pro-actief en een zeer goede netwerker;
  • je hebt een externe oriëntatie en bent gericht op verbinding met stakeholders als de overheid, de academie en het bedrijfsleven;
  • je hebt een overtuigende motivatie voor het maatschappelijk doel van proefdiervrije innovaties;
  • je hebt goede communicatieve en presentatievaardigheden, in het Nederlands en in het Engels;
  • je hebt een motiverende en coachende houding in teamverband en werkt uitstekend samen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;.

Wij bieden je

  • een arbeidsovereenkomst voor 0,8 – 0,9 fte voor de periode van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging;
  • een salaris, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring, tot maximaal € 5.710,80 (schaal 12) bruto per maand op fulltime basis (CAO Rijk) (=36 uur per week);
  • goede secundaire arbeidsvoorwaarden; naast het salaris krijg je de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) a 16,37% bovenop het bruto salaris waarmee je de arbeidsvoorwaarden (maandelijks) kan aanpassen aan jouw omstandigheden;
  • een interessant werkveld, een dynamisch team en een prettige werkcultuur.

Werkgever

ZonMw

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee draagt ZonMw bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid. Programma’s op het gebied van preventie, zorg en gezondheid hebben hierin een centrale plaats. Deze programma's worden in veertien clusters uitgevoerd. De stafafdeling strategie & innovatie en bedrijfsvoering ondersteunen de clusters. Er wordt met alle denkbare partijen samengewerkt die betrokken zijn bij het ontwikkelen en toepassen van kennis: wetenschappelijk onderzoekers, zorgprofessionals, patiënten, burgers, beleidsmakers, vertegenwoordigers uit het onderwijs en mensen uit het bedrijfsleven. De twee hoofdopdrachtgevers van ZonMw zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
ZonMw hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Een ieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Beleid- en staf
  • Gezondheid; Natuurwetenschappen; Techniek
  • 29—32 uur per week
  • max. €5710 per maand
  • Universitair
  • AT 21-136

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 334, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you