Manager Onderzoek & Onderwijs

Manager Onderzoek & Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
15 jun 23 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als manager Onderzoek en Onderwijs bent u verantwoordelijk voor het personeel en het budget van de unit Onderzoek & Onderwijs (O&O) en vanuit die positie geeft u leiding aan de onderzoek- en onderwijsactiviteiten van de afdeling Psychiatrie. Deze unit omvat op dit moment circa 60 fte personeel, 20-25 fte masterstudenten per jaar en 75 onderzoekers met een gastvrijheidsovereenkomst.

U legt verantwoording af aan het afdelingshoofd en draagt zorg voor het ontwikkelen, doen uitvoeren en evalueren van het beleid van de unit O&O, al dan niet in interactie met de manager van de unit Zorg en uw collega's binnen het Thema Hersenen en Zintuigen. Hiervoor onderhoudt u contacten met hoogleraren/ projectleiders, onderwijs coördinatoren, collega managers, P&O adviseur, financieel adviseurs en arbodienst wat betreft beleidsaangelegenheden, begrotingen/ projectadministratie/ financiën en P&O aangelegenheden.

U draagt verantwoordelijkheid voor het opstellen en bewaken van de O&O begroting, het investerings- en exploitatiebudget, en de bestedingsplannen van de afdeling Psychiatrie in afstemming met het afdelingshoofd en de hoogleraren/ projectleiders. U interpreteert en evalueert managementinformatie gericht op onderzoek en onderwijs (onderwijsfinanciering, prestatiebekostigingsparameters wetenschappelijke output) ten behoeve van beleidsevaluatie en efficiencyverbetering en helpt daarbij de inhoudelijk deskundige onderzoekers en docenten het onderwijs en onderzoek optimaal vorm te geven. U draagt zorg voor het bijbehorende tactische beleid, en advisering over - en informeren ten behoeve van strategisch beleid.

U toont uw leiderschap door op zichtbare, inspirerende en coachende wijze leiding te geven en te zorgen voor een optimale en efficiënte inrichting van de organisatiestructuur en de bedrijfsvoering van de unit O&O. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden heeft u de ondersteuning van een stafmedewerker.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • U heeft een afgeronde academische opleiding en affiniteit met onderwijs en onderzoek in een academische setting. Het hebben van een doctorstitel en/ of onderwijskwalificatie (BKO) strekt tot aanbeveling.
  • U heeft bewezen ervaring (3-5 jaar) met het leidinggeven aan onderzoekers, docenten en ondersteunend personeel in een academische setting, en relevante kennis van projectmanagement en bedrijfsvoering.
  • U beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en hebt een stevige en inspirerende persoonlijkheid; u straalt senioriteit uit.
  • U bent in staat een intern netwerk te onderhouden en om leiding te geven aan professionals die in hoge mate zelf verantwoordelijk zijn voor de inhoud van hun werk.
Daarnaast beschikt u over de volgende competenties:
  • U bent een verbinder, u vindt het leuk om u te verdiepen in mensen en kan goed samenwerken met een diversiteit aan mensen en rollen.
  • U heeft strategisch en analytisch inzicht, u ziet dwarsverbanden en samenhang en bent in staat om focus aan te brengen.
  • U bent integer en gaat vertrouwelijk om met hetgeen u in de dagelijkse bedrijfsvoering tegen komt.
  • U heeft een zakelijke kijk op P&O processen en projectmanagement.
  • U heeft een bedrijfsmatige insteek.
  • U kunt omgaan met weerstand, weet wanneer u ruimte moet geven en stuurt actief bij als dat nodig is.
  • U bent internationaal georiënteerd en zorgvuldig in uw mondelinge en schriftelijke communicatie; een goede beheersing van de Engelse taal is vanzelfsprekend.
  • U kunt goed met autoriteit omgaan, bent positief en brengt energie en rust tegelijkertijd. Een luisterend oor en tact zijn u eigen. Gevoel voor humor strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een tijdelijk dienstverband voor de duur van 12 maanden met uitzicht op een vast contract.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 6.641,- (schaal 13) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een 13e maand die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

Binnen de afdeling Psychiatrie vindt patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek plaats. Onze onderzoeksprogramma's zijn als excellent geëvalueerd en richten zich op Neurobiologische Psychiatrie, Sociale- en Forensische Psychiatrie, en Medische Psychologie & Psychotherapie. Ons vernieuwende onderwijs richt zich op de gehele geneeskunde opleiding t/m de klinische fase. De onderzoek- en onderwijsactiviteiten van de afdeling Psychiatrie zijn ondergebracht in een unit Onderzoek en Onderwijs (O&O). Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de huidige manager O&O zijn wij op zoek naar een nieuwe leidinggevende.

Werk mee aan de ambities van het Erasmus MC en in het bijzonder de afdeling Psychiatrie door excellent onderzoek en onderwijs na te streven en te faciliteren.

Specificaties

  • Management
  • Gezondheid
  • max. 18 uur per week
  • €5456—€6641 per maand
  • Universitair
  • 22.05.21.THZ-P745967-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you