Windows & VMware beheerder

Windows & VMware beheerder

Geplaatst Deadline Locatie
16 jun 1 aug Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je meedoen met het team van koplopers van Wageningen University & Research? Ben je bereid om onze collega's te helpen antwoorden te vinden op de uitdagingen van de wereld op het gebied van landbouw, gezond voedsel en de leefomgeving? Ben jij de professional die constant op zoek wil zijn naar manieren om je werk en je team te verbeteren in een uitdagende werkomgeving met uitstekende arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden tot flexibele invulling van je werkweek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De IT-organisatie binnen het Facilitair Bedrijf (FB-IT) zorgt met 160 medewerkers voor een goed werkende en moderne ICT- en digitale (leer) omgeving voor onderwijs en onderzoek. IT is een flexibele, wendbare (agile) organisatie met volop ontwikkel- en carrièrekansen voor IT-specialisten op verschillende niveaus. Wij zijn leverancier van stabiele basisvoorzieningen en werken samen met de business in multidisciplinaire teams aan actuele vraagstukken op het gebied van onder andere digitalisering, selfservice, security, datamanagement, high performance computing en cloud strategie. Wij zijn trots op onze zevende plaats op de ranglijst van beste werkgevers bij niet-ICT-organisaties volgens de Computable Career Guide 2020, zie: https://www2.computable.nl/apps/career-guide/werkgeversonderzoek-niet-ict-organisaties.php

Wij zijn het Multidisciplinair Team (MDT) Compute & Platform Solutions, onderdeel van FB-IT. Je werkt samen in een team van 10 personen die samen het gehele server platform (Windows, Linux, VMware, Containers, HPC) beheren. Wij maken zowel gebruik van eigen datacenters als van Azure cloudoplossingen. Op een VMware onderlaag draaien enkele honderden Windows en Linux servers. Daarnaast bouwen en beheren we de Kubernetes container omgeving en het High Performance Computing cluster. Voor het automatiseren maken we gebruik van Ansible/AWX en Puppet, maar natuurlijk is het goed kunnen lezen, schrijven en gebruiken van scripts essentieel.

Als Windows & VMware Beheerder ben je medeverantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de diensten binnen het team met als primaire focus het dagelijks beheer van de gehele Windows en VMware omgeving. Je zoekt de optimale balans tussen stabiliteit, veiligheid en beschikbaarheid bij het uitvoeren van onderhoud, het oplossen van storingen en het doorvoeren van verbeteringen. Gebruik makend van agile methodieken werk je samen in een team van specialisten, waarbij je elkaars achtervang bent.

Je herkent wederkerende werkzaamheden en bedenkt oplossingen om deze te automatiseren en door minder ervaren gebruikers te laten uitvoeren. Je benut middelen uit de markt of ontwerpt waar nodig zelf oplossingen om deze te automatiseren. Verder ben je verantwoordelijk voor:
  • Het stabiel houden en het verbeteren van de bestaande infrastructuur en oplossen van incidenten en verstoringen van zowel Windows als VMware.
  • Het patchen en upgraden van de omgeving en het inrichten en gebruiken van Ansible/AWX voor het automatiseren ervan.
  • Het monitoren van de omgeving en het verbeteren van de tooling daarvoor.
  • Automatiseren van wederkerende beheerwerkzaamheden.
  • Opstellen van specificaties, systeemarchitecturen en technische ontwerpen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij zoeken een zelfstandige, leergierige professional die graag samenwerkt met andere professionals en verschillende stakeholders in een agile omgeving; je bent een echte doorpakker, communicatief sterk en hebt affiniteit met onderwijs- en onderzoeksprocessen.

Daarnaast ben je analytisch ingesteld maar ook leergierig, oplossingsgericht, klantgericht en initiatiefrijk en je beschikt over organisatietalent.

Verder heb je oog voor de beschikbaarheid, stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van de geleverde infrastructuur, en heb je voldoende kennis van de onderliggende hardware (servers, storage, networking) om deze optimaal te kunnen inzetten.
  • Afgeronde relevante HBO opleiding of de bereidheid deze te volgen.
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een complexe Enterprise omgeving.
  • Kennis van en ervaring met Windows Server 2016, VMware en VMware Horizon (relevante certificeringen zijn een pré).
  • Kennis van Microsoft Azure.
  • Kennis van en ervaring met Ansible/AWX, Powershell en Python en het versiesysteem Git.
  • Een ingebakken gevoel voor security.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende functie met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.861 tot maximaal € 4.084 (schaal 9) of maximaal € 4.549 (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 9/10). Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor 1 jaar, met de intentie een vaste aanstelling aan te gaan voor onbepaalde tijd.

Daarnaast bieden wij:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan of het sparen voor een sabbatical;
  • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus.
  • Een prachtige Campus waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Ons pand is modern, licht, groen, en staat op een levendige groene campus waar studenten, docenten, onderzoekers en alle andere bewoners kriskras door elkaar fietsen, lopen, werken en studeren. De campus is ruim opgezet met goede parkeergelegenheid. Je werkt met de nieuwste technologie en komt te werken in een enthousiast team van collega's met passie voor hun vakgebied.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research.

Specificaties

  • IT
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • 746289

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you