Communicatieadviseur universitaire relaties & fondsenwerving

Communicatieadviseur universitaire relaties & fondsenwerving

Geplaatst Deadline Locatie
17 jun 9 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij onze nieuwe ervaren communicatieadviseur? Zoek je een afwisselende functie in een nieuw te vormen team dat is gericht op het beheren van de externe relaties? Heb je een brede blik op het marketing- en communicatie vak? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)!

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren communicatieadviseur die vanuit een intrinsieke passie voor marketing en communicatie ons team komt versterken en samen met ons de Dienst Universitaire Relaties en Fondsenwerving (DURF) verder op de kaart gaat zetten, zowel extern, als intern. Je werkt nauw samen met de collega’s van DURF aan een strategie voor een duidelijke profilering van DURF.
Kortom, met jouw klantgerichte benadering maak je heldere en haalbare afspraken en ontwikkel je daarnaast ook eigen initiatieven. Met de producten die je aflevert, bepaal je in belangrijke mate de indruk die de VU bij haar (interne) relaties achterlaat.

Jouw taken
  • je adviseert, informeert en ondersteunt de directeur en collega’s van DURF op het gebied van communicatie- en marketingvraagstukken
  • je stelt marketing- en communicatieplannen op en zorgt voor de uitvoering
  • je werkt een strategie uit voor een persoonlijke en resultaatgerichte positionering van het werkveld van DURF (in- en extern)
  • je ontwikkelt online en offline content om specifieke doelgroepen te bereiken, raken en bewegen
  • je signaleert kansen en knelpunten en geeft gevraagd en ongevraagd advies en doet voorstellen ter verbetering van de effectiviteit en kwaliteit van de dienstverlening
  • je neemt initiatief voor goede samenwerkingsrelaties in- en extern

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie en marketing
  • je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een complexe omgeving
  • je hebt ruime ervaring met vraagstukken op het gebied van (online) marketing, externe en interne communicatie
  • je hebt ervaring met het adviseren over en ontwikkelen van communicatiemiddelen, het creëren van aansprekende content (tekst en beeld) voor verschillende doelgroepen en kanalen, en het inzetten en monitoren van online marketingactiviteiten en social media
Competenties
  • je bent een stevige optimistische gesprekspartner die goede adviesvaardigheden combineert met een hands-on aanpak
  • je kunt goed waar nodig zelfstandig en projectmatig werken
  • je bent gericht op samenwerking en schakelt gemakkelijk met verschillende spelers op diverse niveaus
  • je beschikt over veel inlevings- en aanpassingsvermogen
  • je bent van nature een verbinder die door een flexibele houding anderen motiveert
  • je bent creatief en redactioneel sterk en hebt daarbij een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijds basis minimaal € 3.746,00 en maximaal € 5.127,00 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Communicatieadviseur 2 en staat open voor 1,0 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst tot een vast contract behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag
  • 8,3% eindejaarsuitkering
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Over de VU

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.
Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze dienst. Over DURF
DURF is de nieuwe Dienst Universitaire Relaties en Fondsen van de VU. Werken bij DURF is bouwen, met een ondernemend en compact team, aan een breed loket voor externe partnerschappen en particuliere fondsenwerving. Binnen DURF werken de teams Alumnirelaties, Maatschappelijke profilering, A Broader Mind for Professionals, Fondsenwerving, Relatiemanagement en het team van de VUvereniging nauw samen aan het opbouwen en onderhouden van universitaire relaties van de VU. Dit doen we door middel van communicatie, campagnes, evenementen en inhoudelijke samenwerkingsprogramma’s.
DURF is ook verantwoordelijk voor het beheer van de gegevens van externe relaties. Ons brede aanbod aan activiteiten en programma’s richt zich op externe relaties met verschillende achtergronden die allen, vanuit hun ervaring en expertise, betrokken willen zijn bij de VU en een bijdrage willen leveren aan de groei en de bloei van de VU-gemeenschap. Bij DURF werken in totaal 26 medewerkers (19 fte).

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 9 juli 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.  

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Ursula Jansen
Functie: management assistent
Telefoonnummer: 06 50 21 27 46
E-mail: ursula.jansen@vu.nl

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Economie
  • max. 40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • HBO
  • 7837

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you