Hoofd Academische Zaken

Hoofd Academische Zaken

Geplaatst Deadline Locatie
21 jun 21 jul Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het College van bestuur van de Open Universiteit is wegens de naderende pensionering van het huidige hoofd op zoek naar een deskundig, strategisch en door inhoud en kwaliteit gedreven hoofd Academische Zaken.

Als hoofd van de afdeling Academische Zaken (AZ) adviseert u het College van bestuur en het managementteam van de Open Universiteit (OU) over relevante ontwikkelingen op het terrein van onderwijs, onderzoek en valorisatie. U maakt deel uit van het universitair managementteam (MT) en draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen van de OU.

Uw meerwaarde ligt in het optimaal inrichten van de afdeling AZ op het gebied van kwaliteitszorg, de hiervoor benodigde expertise zowel qua inhoud als op procesmatig vlak. U bent in staat proactief beleidsvoorbereidend werk te verrichten ten behoeve van het bestuur en de faculteiten. Ook waar het gaat om het aangeven van kaders, onder meer op het gebied van onderzoeksfinanciering, bent u in staat om een bepalende rol te vervullen.

U geeft leiding aan een afdeling van circa vijftien medewerkers en acteert binnen besluitvormingsprocessen met zowel interne als externe spelers; andere universiteiten, VSNU en diverse publieke en private (mogelijke) samenwerkingspartners van de OU. U bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke en de procesmatige aansturing van de afdeling.

 

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U heeft een academische opleiding afgerond, u bent gepromoveerd en u beschikt over een brede en aantoonbare belangstelling voor de advisering en ondersteuning van academisch onderwijs en onderzoek. U weet de weg in de organisatie van het hoger onderwijs in Nederland. Ook heeft u ruime ervaring met (de aansturing van) het ontwikkelen, het implementeren en het evalueren van beleid en u bent bekend met complexe besluitvormingsprocessen. U beschikt over goede analytische kwaliteiten en heeft uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. U heeft ervaring in het aansturen van hoogopgeleide medewerkers en u bent in staat bij veel dossiers een inspirerende en inhoudelijke sparringpartner zijn van de medewerkers van AZ. Vertrouwen geven en het delegeren van verantwoordelijkheden zijn uw eerste natuur. U bent organisatiesensitief en een, zowel inhoudelijk als relationeel, verbindende leider.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris wordt afhankelijk van uw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 15 van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 7.623,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

In geval van benoeming krijgt u een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met zicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, betaald ouderschapsverlof en flexwerken.

Werkgever

Open Universiteit

De Open Universiteit is een niet-traditionele, publieke universiteit met een bijzondere opdracht: het ontwikkelen, innoveren en aanbieden van open hoger onderwijs.

De Open Universiteit staat voor de toegankelijkheid en vernieuwing van het wetenschappelijk onderwijs. In het onderwijs en onderzoek wordt sinds decennia actief en intensief gebruik gemaakt van de mogelijkheden die internet biedt. Gepersonaliseerd activerend online onderwijs is het beproefde onderwijsmodel.

De Open Universiteit heeft de wettelijke taak via onderwijskundig onderzoek bij te dragen aan de innovatie van het Nederlands hoger onderwijs. Ze heeft zich dan ook ontwikkeld tot dé expert op het gebied van leren en doceren in een door technologie verrijkte omgeving. Daarnaast wordt in verschillende andere wetenschapsgebieden onderzoek verricht. Binnen de Nationale wetenschapsagenda focust de Open Universiteit op drie thema’s: ‘digital learning’, ‘criminal law’ en ‘learning, resilience and innovation’.

Gedurende het academisch jaar 2019-2020 vierde de Open Universiteit haar 35-jarig lustrum. In november 2019 verscheen de Keuzegids Universiteiten 2020 waarin de kwaliteit van alle wetenschappelijke bacheloropleidingen wordt vergeleken. De Open Universiteit staat op de derde plaats van de veertien VSNU-universiteiten. In de Keuzegids Masters 2019, die in maart 2019 verscheen, wordt de Open Universiteit gewaardeerd met een vierde plaats van de veertien universiteiten. Ook blijkt uit verschillende onderzoeksvisitaties het onderzoek van de Open Universiteit van uitstekend niveau te zijn.

 

 

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AZ/21064

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you