Jurist Onderwijsrecht

Jurist Onderwijsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
21 jun 27 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Radboud Universiteit Nijmegen is op zoek naar een collega Jurist Onderwijsrecht. De startdatum is in overleg te bepalen, maar valt idealiter binnen 3 maanden vanaf de publicatie van deze vacature. Het betreft een dienstverband voor 32 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband, en zal gedurende de corona crisis vanuit huis worden uitgevoerd.

Als ervaren Jurist Onderwijsrecht adviseer je het College van Bestuur, de faculteiten en diensten primair op terrein van het hoger onderwijsrecht. Je bent mede verantwoordelijk voor de voorbereiding, wijziging en verbetering van de universitaire regelgeving op onderwijsgebied en bent in staat om de daarmee samenhangende kaders universiteit breed te implementeren.

Als jurist bij BJZ ben je breed inzetbaar. Zo lever je een bijdrage aan de algemene bestuurlijke ondersteuning van het College van Bestuur, ben je een vraagbaak voor de organisatie en spring je, waar nodig, bij in de ondersteuning van een tweetal klachtencommissies als (plaatsvervangend) secretaris. Verder kan het voorkomen dat je namens het College van Bestuur optreedt in juridische procedures en onderhoudt je contacten met advocaten en/of notarissen. Daarnaast lever je namens BJZ een bijdrage aan de beleidsontwikkeling, toets je beleidsvoorstellen aan relevante wet- en regelgeving en doe je voorstellen voor aanpassingen. De juristen van het team JZ fungeren voorts indien nodig als elkaars “achtervang”.

Het team Juridische Zaken maakt deel uit van de afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken (BJZ), een eenheid binnen het Bestuursbureau van de Radboud Universiteit. Het Bestuursbureau staat onder leiding van de secretaris van het college van bestuur en adviseert het college aldus vanuit een onafhankelijke positie. Binnen deze eenheid zijn naast het juridische team, het bestuurssecretariaat, de griffie van het CvB, de ondersteuning van de medezeggenschap, Documentaire Informatie Voorziening (DIV) en het bureau van de pedel ondergebracht. Bij de afdeling BJZ werken 36 medewerkers.

Binnen het team Juridische Zaken werken op dit moment 9 medewerkers. Behalve over onderwijsrechtelijke zaken adviseren zij over bestuursrechtelijke en civielrechtelijke kwesties, over governance en privacy-aspecten en beheren we de verzekeringsportefeuille. Een belangrijk deel van de universitaire regelgeving komt via Juridische Zaken tot stand. Ook voeren we het secretariaat van diverse bezwaar-, beroep- en klachtencommissies.

Mocht je al enige juridische ervaring hebben en affiniteit met hoger onderwijs en het wetenschappelijke onderzoek, schroom dan niet om te solliciteren, want het is bij de Radboud Universiteit Nijmegen ook mogelijk om in de rol van Jurist Onderwijsrecht te groeien.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Een wo-Master Nederlands Recht aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een onderwijsinstelling.
  • Brede en actuele expertise op relevante juridische terreinen, met name op het terrein van het hoger onderwijsrecht. Daarnaast heb je ervaring binnen of kennis van het bijzonder onderwijs en ervaring met de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek (WHW) is een duidelijke pré; affiniteit daarmee een vereiste.
  • Je stelt hoge eisen aan je eigen professionaliteit, werkt zelfstandig, resultaatgericht en dienstverlenend.
  • Je beschikt over een zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Daarnaast ben je pro-actief en stressbestendig, beschik je over een analytisch, probleemoplossend, vermogen en hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse én de Engelse taal.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden; schrijft bondig, leesbaar en duidelijk.
  • Je bent flexibel en hebt een probleemoplossende instelling;
  • Je hebt liefst ervaring als jurist in een bestuurlijke omgeving.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring en is exclusief 8% vakantietoeslag en 8.3% eindejaarsuitkering. Naast het salaris krijg je bij de Radboud Universiteit een aantrekkelijk stel arbeidsvoorwaarden, die je hier kan inzien, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Specificaties

  • Beleid- en staf; Juridisch personeel; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht; Economie
  • €3746—€5826 per maand
  • Universitair

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you