Informatiemanager (0,8 fte)

Informatiemanager (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jun 25 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Library and Information Services van Tilburg University is voor de afdeling Project- and Information Management (PIM) op zoek naar een collega voor de functie van:
Informatiemanager (0,8 fte, 32 uur per week, 1 jaar met uitzicht op verlenging)
vanwege het vertrek van de huidige informatiemanager.

Functieomschrijving

Het vakgebied Informationmanagement wordt ingevuld vanuit de divisie Library and IT Services (LIS). Deze divisie levert ondersteuning op het gebied van informatiemanagement onder andere aan de divisie Facility Services (FS). 

Jouw werkgebied als informatiemanager is gesitueerd binnen de divisie Facility Services (FS) van University Services. Deze divisie levert facilitaire diensten en advies aan bestuur, medewerkers, studenten en gasten van Tilburg University. De belangrijkste taken van de divisie zijn vastgoedbeheer, campusontwikkeling, beheer sportvoorzieningen, inkoop en contractbeheer, post en documentmanagement en het regisseren van schoonmaak, catering en beveiligingsdiensten. Kortom, het zo aantrekkelijk mogelijk maken van studeren, werken en verblijven op de campus! 

Als informatiemanager inventariseer, coördineer en bewaak je de informatiebehoeften van de divisie Facility Services (FS) en vertaal je deze in voorstellen voor (door)ontwikkeling en aanschaf van systemen.  De uitgangspunten hierbij zijn de strategische doelen van de divisie en de vastgestelde IT-architectuurprincipes. Je houdt de ontwikkelingen  in de gaten en voert nauw overleg met de functioneel beheerders van diverse facilitaire systemen. Je analyseert zelfstandig problemen en vraagstukken met betrekking tot de informatievoorziening, bedenkt oplossingen en bewaakt de voortgang. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het Business Information Plan, de coordinatie over het projectportfolio en de uitvoering van vooronderzoeken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het naleven van de AVG, de samenhang tussen de gebruikte systemen bij Facility Services en de afstemming met collega’s van de divisie Library & IT Services. Tevens neem je deel aan het interne overleg van informatiemanagers. Tevens lever je een bijdrage aan de functionele samenwerking van informatiemanagers binnen Tilburg University.

Je bent formeel onderdeel van het team Project en Informatiemanagement van LIS. Dit team is verantwoordelijk om te faciliteren in de uitvoering van informatie- en projectmanagement, architectuur en functioneel beheer. Fysiek werk je voornamelijk bij de divisie FS. 

Als informatiemanager:

  • Ben je verantwoordelijk voor de informatievoorziening van de divisie FS door het inventariseren, coördineren en bewaken van haar informatiebehoeften en de vertaling hiervan naar concrete projectvoorstellen.
  • Stel je een Business Informatieplan op afgestemd op de bedrijfsprocessen en doelstellingen van de divisie FS. 
  • Beheer en monitor je de project portfolio van Informatie Voorzienings-projecten en rapporteer je hierover.
  • Adviseer je over de toepassing en (nieuwe) mogelijkheden van informatievoorziening.
  • Adviseer je over nieuwe ICT-ontwikkelingen en innovaties voor optimale procesondersteuning.
  • Ben je op Informatie Voorzieningsgebied sparringpartner voor de diverse projectleiders.
  • Monitor je de doelmatigheid van de informatievoorziening door afstemming met de functioneel beheerders. 
  • Realiseer/coördineer je vooronderzoeken en stel je business cases op.
  • Ben je Data Representative, pas je het privacy- en securitybeleid toe en ben je het aanspreekpunt voor de divisie FS.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op WO of HBO-niveau op het gebied van Informatiekunde en/of (technische)bedrijfskunde. 
  • Je beschikt over ruime inhoudelijke ervaring in informatiemanagement. 
  • Je hebt bij voorkeur kennis van de facilitaire organisatie, bij voorkeur in een grote/complexe organisatie.
  • Je kunt goed procesmatig denken en handelen.
  • Je bent een verbinder en beschikt tevens over goede communicatieve en contactuele vaardigheden.
  • Je hebt een proactieve houding, gericht op mogelijke verbeteringen in processen en systemen.
  • Je beschikt over een goede beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

Er wordt in eerste instantie een dienstverband aangeboden voor de duur van 1 jaar, dat bij goed functioneren en ongewijzigde financiële omstandigheden kan worden verlengd en/of omgezet in een vast dienstverband. 

De kandidaat wordt, indien zij/hij aan de functie-eisen voldoet, aangesteld in de functie van Informatiemanager gewaardeerd volgens schaal 10 of 11 met een max salaris van € 5.127,--) (UFO profiel informatiemanager 2 of 3), van de CAO Nederlandse Universiteiten. Het salaris is afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring.

De universiteit beschikt over goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige studie- /scholingsfaciliteitenregeling en de mogelijkheid de arbeidsvoorwaarden deels individueel te beïnvloeden met behulp van een fiscaal vriendelijk keuzemodel. Tilburg University kent een vakantie uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast kent TiU een flexibele werktijden- en verlofregeling (41 verlofdagen per jaar bij een 40-urige werkweek). 

Werkgever

Tilburg University

“Understanding society”. Dat is het motto van Tilburg University. In vijf faculteiten worden maatschappij gerelateerde opleidingen gegeven en uiteraard ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. De Tilburg University campus is een bruisende, uitdagende en inspirerende plek om te studeren en te werken. Dat doen we ook steeds meer online. Samen met zo’n 4.000 collega’s maken we dit voor 18.000 studenten en wetenschappers tot een succes.

Afdeling

Library & IT Services

De divisie Library and IT Services (LIS) van University Services heeft als missie het verlenen van state-of-the-art informatie- en IT diensten voor het onderwijs en onderzoek en bedrijfsvoering van Tilburg University. LIS stelt zich daarbij op als dienstverlener en adviseur. LIS is verantwoordelijk voor de fysieke en de digitale bibliotheek, de werkomgeving, studielandschappen, de IT-infrastructuur (inclusief AV-voorzieningen), het Brabants cultureel erfgoed (Brabant-Collectie) en Univers (het onafhankelijke universiteitsblad). Vanuit die positie biedt LIS moderne voorzieningen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, de wetenschappelijke informatievoorziening en moderne diensten ter ondersteuning van onderwijs en onderzoek. De divisie telt circa 130 FTE medewerkers.

Voor verdere informatie: Library & IT Services

Specificaties

  • IT; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 32 uur per week
  • HBO
  • 17444

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you