Postdoctoraal onderzoeker Onderwijswetenschappen

Postdoctoraal onderzoeker Onderwijswetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
24 jun 13 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij ervaring opdoen en je verder bekwamen in het doen van onderzoek? En ben je geïnteresseerd in onderzoek naar de leer- en werkomgeving van leraren en schoolleiders in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs? Wij zoeken per 1 september 2021 een postdoctoraal onderzoeker Onderwijswetenschappen binnen TALIS (Teaching and Learning International Survey) Nederland. Dit onderzoek is een initiatief van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en wordt wereldwijd in 50 landen uitgevoerd.

De programmagroep Onderwijswetenschappen doet onderzoek naar de invloed van onderwijsbeleid, onderwijsorganisatie en leeromgeving op de kwaliteit van onderwijsleerprocessen. Het programma wordt gekenmerkt door aandacht voor de verwevenheid van (innovatie)vraagstukken op het microniveau van lerende en docent, het mesoniveau van de onderwijsorganisatie en het macroniveau van onderwijssysteem en -beleid. De programmagroep streeft ernaar bruggen te slaan tussen onderwijstheorie en -praktijk.

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) van de Faculteit Maatschappij en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogra

mma’s pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

Wat ga je doen

Je wordt lid van het nationale TALIS-team (naast de UvA bestaande uit Kohnstamm Instituut, Fontys Hogeschool, IvA Onderwijs en I&O Research). Je bent samen met de nationale projectmanager verantwoordelijk voor de coördinatie van TALIS in Nederland.

TALIS beschrijft de (perceptie van) leer- en werkomgeving van leraren en schoolleiders, identificeert relaties tussen verschillende componenten van deze leer- en werkomgeving en maakt daarbij vergelijkingen door de tijd en tussen de deelnemende landen. Het onderzoek biedt leraren en schoolleiders dé mogelijkheid om zich uit te spreken over onderwerpen met betrekking tot de werk- en leeromgeving op scholen die ook in Nederland bovenaan de (leraren)agenda staan zoals werkdruk, werktevredenheid, professionalisering en begeleiding van (startende) leraren. Na 2008, 2013 en 2018 neemt Nederland in 2024 voor de vierde keer deel aan het invloedrijke TALIS onderzoek. Meer informatie over TALIS vind je hier

Werkzaamheden:

  • je ontwikkelt, vertaalt en valideert onderzoeksinstrumenten (vragenlijstonderzoek);
  • je draagt bij aan een brede communicatiestrategie om scholen in Nederland te informeren over TALIS;
  • je zet het veldwerk- en de wervingsprocedure op, traint wervers en veldwerkcoördinatoren;
  • je monitort de productie en respons gedurende de dataverzameling;
  • je controleert de kwaliteit m.b.t. het voldoen aan de internationale TALIS-standaarden;
  • je analyseert data en schrijft mee aan het nationale eindrapport;
  • je draagt bij aan kennisverspreiding van de onderzoeksresultaten, o.a. door rapportage in praktijkgerichte en wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Je bent een enthousiasmerende bruggenbouwer, die zich kan verplaatsen in de verschillende werelden van onderwijswetenschap en -praktijk. Je bent een doorzetter, die ambitieus en doelgericht te werk gaat.

Daarnaast:

  • ben je gepromoveerd op een relevant gebied, zoals: onderwijswetenschappen, (onderwijs)sociologie, arbeids- en organisatiepsychologie, organisatiewetenschappen;
  • beschik je over uitstekende onderzoeksvaardigheden blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften;
  • heb je ervaring met kwantitatieve (multilevel)analyse;
  • beschik je over goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen;
  • beheers je Nederlands en Engels, en beschik je over een vlotte pen;
  • vind je het leuk om in internationaal verband te werken (en onder andere vier 3-daagse bijeenkomsten in het buitenland bij te wonen);
  • is expertise op het gebied van onderzoek naar leraren en schoolleiders een pre;
  • is ervaring met het organiseren van grootschalige dataverzamelingsprojecten een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 19 uur per week voor de duur van 53 maanden. Uitbreiding van het dienstverband met onderwijstaken binnen de bachelor en/of master Onderwijswetenschappen kan worden besproken. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, en bij een volledig dienstverband van 38 uur per week minimaal €3.746 tot maximaal €5.127 bruto per maand (schaal 11) bij een aanstelling als postdoctoraal onderzoeker (conform Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 19 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 21-530

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you