Security Architect

Security Architect

Geplaatst Deadline Locatie
24 jun 3 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ruim 30.000 studenten en zo’n 5.000 medewerkers van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) moeten veilig vanuit huis of op de campus kunnen studeren en werken. Informatiebeveiliging is dan ook cruciaal. Wil jij daar als security architect aan bijdragen en lijkt het je leuk en uitdagend om in de dynamische wereld van het hoger onderwijs te werken? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als security architect ben je verantwoordelijk voor het formuleren en (laten) implementeren van het passende niveau van informatiebeveiliging in projecten en programma’s, maar ook worden je kennis en expertise ingezet om werkzaamheden vanuit de lijnorganisatie te verbeteren. Dat doe je in het VU Cyber Security Programma. Binnen dit programma wordt strategisch informatiebeveiligingsbeleid ontwikkeld en geïmplementeerd volgens het NIST Cybersecurity Framework.

Daarnaast behoort het uitvoeren van risicoanalyses en adviseren over te implementeren controls tot je kerntaken. Je werkt hierin nauw samen met de andere Solution Architecten, de chief information security officer (CISO) en het team Security & Privacy waarin de ISO’s, Privacy Officer en Privacy Champion van de dienst IT werkzaam zijn.

Je kent de bedrijfsbehoeften en houdt trends en ontwikkelingen van het IT securitywerkveld nauwlettend in de gaten. Jouw uitgebreide kennis en ervaring zijn van cruciaal belang bij de strategische uitdagingen die nu spelen zoals: digitalisering van de dienstverlening en het wendbaar maken van organisatie en IT-landschap. Hierbij werk je samen met diverse stakeholders van andere organisaties binnen de publieke sector.Jouw taken
 • IT-dienstverlening op veilige manier inrichten
  Je neemt het voortouw in het uitwerken van patronen en oplossingen voor user provisioning, access control, toegangsrechten op processen en resources. Dit doe je zowel in projecten als structureel. Aandachtsgebieden de komende tijd zijn het verbeteren van de IAM-architectuur, security-aspecten van netwerkzonering en de digitale werkplek. Onderwerpen die nu al op de roadmap voor realisatie zijn zijn o.a. Privileged Account/Access Management voor externe toegang leveranciers, user maintenance van derden/campusbewoners, autorisatiebeheer en (self)service voor asset owners en eindgebruikers. We bewegen met onze dienstverlening steeds meer naar de cloud, maar hebben een flinke on premises omgeving waarmee geïntegreerd moet worden. In dat speelveld voel je je thuis en komt je kennis tot zijn recht.
   
 • Verhogen security-expertise in het team
  Je werkt in het team van solution architecten. Vanuit je rol in het team word je ingezet op projecten en werkzaamheden waar je kennis op gebied van IB de meeste toegevoegde waarde heeft. Je collega’s vind je ook in het Programma Cybersecurity waar je een bijdrage levert aan het verhogen van de cyberweerbaarheid van de VU in verschillende deelprojecten. Hierin werk je samen met de CISO, het team Security & Privacy en de enigeers vanuit Infrastructure Services en andere (communicatie)specialisten die binnen het programma actief zijn.
   
 • Zorgen dat klantdienstverlening veilig wordt opgeleverd (klanten zijn faculteiten en diensten, gebruikers zijn studenten en medewerkers
  Je draagt bij aan de security-paragraaf van collega-solution architecten. Daarnaast behoren het begeleiden van BIV-classificaties, faciliteren van risicoanalyses, (mede) opstellen van beveiligingsplannen en het input leveren voor appendix 3 van verwerkersovereenkomsten met leveranciers tot je taken.
Competenties
 • Conceptueel vermogen
 • Samenwerken
 • Overtuigingskracht
 • Klantbetrokkenheid
 • Organisatiesensitiviteit
 • Visie

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Academisch denk- en werkniveau
 • NL-sprekend en schrijvend
 • Een of meerdere certificaties in het vakgebied: CISSP, GSEC, …
 • Pre: archimate-kennis
 • Kennis van modern netwerk, infrastructuur, applicaties (desktop, web, SaaS), secure software development, Windows, AD(FS), Azure,
 • Ervaring in complexe IT-landschappen
 • 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functie
 • Kennis van regelgeving: AVG, ISO270xx, pre: NEN751x

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.826 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Consultant ICT 1 en staat open voor ten minste 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. 
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken en meer dan 5.000 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.
 

Specificaties

 • IT
 • Techniek
 • max. 40 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • HBO
 • 7853

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you