Junior Onderzoeker - NIOD-KNAW - Amsterdam

Junior Onderzoeker - NIOD-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
25 jun 11 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het NIOD-KNAW is op zoek naar een Junior Onderzoeker. 

Functieomschrijving
De junior onderzoeker verricht voorbereidend onderzoek en adviseert en ondersteunt daarbij onderzoekers bij het Expertisecentrum Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog. De junior onderzoeker verricht de werkzaamheden onder inhoudelijke aansturing van de (kunst-) historische onderzoekers, brengt aan hen verslag uit en levert gegevens aan die voor het onderzoek van belang zijn. 

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit het opsporen, achterhalen en raadplegen van relevant archiefmateriaal en documentatie rond personen en hun lotgevallen, kunstwerken, etc. en het daaruit ophalen, samenbrengen en bewerken van relevante gegevens en informatie van diverse aard, in vaak beperkt openbare en/of complexe archieven en diverse databases in binnen- en buitenland. Daarnaast draag je inhoudelijk bij aan de totstandkoming van feitenrapporten ten behoeve van de Restitutiecommissie of het uitvoeren van en verantwoordelijk zijn voor (voorbereidende) deelonderzoeken die aan een feitenrapport vooraf gaan. Bovendien ontwikkel en onderhoud je contacten met vakgenoten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Competenties en vaardigheden
Je bent nauwkeurig en zorgvuldig. Je hebt uitstekende analytische vaardigheden en beschikt over goed leer- en beoordelingsvermogen. Je bent flexibel, stressbestendig en kunt goed omgaan met deadlines. Bovendien ben je initiatiefrijk en resultaatgericht en heb je het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken, met een bereidheid om kennis te delen en over te dragen. Een collegiale instelling is daarvoor van belang. Je beschikt bovendien over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, en bij voorkeur ook van de Duitse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van NIOD betreft in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,- (schaal 10 CAO Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Afdeling

Het Expertisecentrum Restitutie Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog, onderdeel van het NIOD, doet onderzoek in opdracht van de Restitutiecommissie Cultuurgoederen en Tweede Wereldoorlog en de overheid, en verricht daarnaast fundamenteel onderzoek op het terrein van roof en restitutie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • AT2021-093

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Herengracht 380, 1016 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you