Onderzoeksassistent - NIOD-KNAW - Amsterdam

Onderzoeksassistent - NIOD-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
8 jul 28 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jul 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een onderzoeksassistent.
De onderzoeksassistent zal werkzaam zijn bij de afdeling onderzoek.

Functie-informatie:
De onderzoeksassistent zal ondersteunende werkzaamheden verrichten voor het programmateam War&Society en aangestuurd worden door de programmaleider. De werkzaamheden van de onderzoeksassistent betreffen met name: het ondersteunen bij de uitbouw en verankering van nieuwe onderzoekslijnen binnen het team, o.a. op het gebied van conflict en klimaat, precair burgerschap en vervolging en de reflexive turn in War&Society studies. Een belangrijke rol is weggelegd voor de assistent op het vlak van kennisdisseminatie en valorisatie, zoals het bijdragen aan online publicaties (van blogs tot longreads) over de projecten en activiteiten binnen het team en social media zichtbaarheid.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

De kandidaat beschikt over een afgeronde (Research) Master Geschiedenis en een goede beheersing van de Nederlandse en uitstekende beheersing van de Engelse taal (spreken en schrijven). Daarnaast zijn een zorgvuldige en secure werkwijze en een communicatieve en zelfstandige werkhouding belangrijk voor de functie. De kandidaat heeft ervaring en affiniteit met werken in een team, het werkveld van het NIOD en de diverse online publicatiemogelijkheden om zowel een (internationaal) academisch als meer algemeen geïnteresseerd publiek te bereiken.

Arbeidsvoorwaarden

Een aanstelling bij de KNAW. Het is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.329,- en maximaal € 3.144,- bruto per maand (schaal 7 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. De expertise van het NIOD ligt bij de verspreiding van kennis over de Tweede Wereldoorlog, de Holocaust en genocide. Naast wetenschappelijk onderzoek biedt het NIOD een inhoudelijk sterke en intensieve dienstverlening. Zowel professionals als particulieren kunnen bij het NIOD terecht voor informatie of het raadplegen van de uitgebreide collectie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 15.2 uur per week
  • €2329—€3144 per maand
  • Universitair
  • AT2021-101

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Herengracht 380, 1016 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you