Senior onderzoeker Hoger Onderwijs

Senior onderzoeker Hoger Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 15 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) zoekt voor het hogeschool-brede Lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie een senior onderzoeker Hoger Onderwijs (0,8 fte).

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
We zoeken ter vervanging een senior onderzoeker die de uitvoerend trekker zal zijn op het eerstgenoemde thema, meer concreet op het project Student & Kennis waarbinnen bachelor studenten langdurig gevolgd worden bij hun ontwikkeling tot professional. Je voert ter introductie in het najaar de derde ronde dataverzameling uit, al dan niet samen met een student-assistent en scherpt samen met de lector de kaders voor data-analyse aan. In het eerste jaar rond je samen met de lector twee manuscripten ter publicatie af op basis van de reeds beschikbare data, waarbij jij de lead neemt in coderen, analyseren en schrijven. Het daarbij ontwikkelde analyse-instrumentarium zal daarnaast geschikt gemaakt worden voor toekomstige projecten, in dat proces speel je een kritisch-leidende rol. Je schrijft verder waar nodig mee aan onderzoeksvoorstellen in het verlengde hiervan. Dit project is gebaseerd op kwalitatieve methoden van dataverzameling en data-analyse. Tot slot ben je een vraagbaak voor onze studenten en promovendi.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wij zoeken een onderzoeker met

  • 3-5 jaar onderzoekservaring na PhD;
  • Grote affiniteit met het hoger onderwijs als studieobject, liefst aantoonbaar via eigen onderzoek;
  • Brede, zelfstandige ervaring in kwalitatieve onderzoeksmethoden (dataverzameling & data-analyse), enige ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • Een vlotte, wetenschappelijke pen in Engels en Nederlands, aantoonbaar via eigen publicaties;
  • Affiniteit met onderzoek waarbij steeds geschakeld wordt tussen praktijkgericht, fundamenteel en toegepast;
  • Plezier in het afwisselen van de rust van onderzoek doen met de drukte van lesgeven en presenteren, zowel voor een professioneel als wetenschappelijk publiek;
  • Kennis van ontwikkeling van studenten in het hoger onderwijs en/of theorieën van de ontwikkeling van probleemoplossing en kritisch denken en/of van de ontwikkeling van professionals;
  • Een disciplinaire achtergrond in de Onderwijskunde (focus hoger onderwijs, eventueel beroepsonderwijs), eventueel in Sociology/Philosophy of Knowledge of STS;
  • Aantoonbaar gemak in schakelen tussen en integreren van principes uit verschillende disciplines;
  • Eventueel ervaring met het aanvragen van subsidies;
  • Een gezellige collega die een toonzettende rol in het team kan gaan spelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Afhankelijk van functioneren en formatieruimte kan de aanstelling worden verlengd.

Wat bieden we?
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie docent/onderzoeker 2. Bij deze functie hoort de loonschaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5026,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De aanstelling is voor 0,8 fte in tijdelijke aanstelling voor 1 jaar. Afhankelijk van functioneren en formatieruimte kan de aanstelling worden verlengd. De startdatum is idealiter 30 augustus.
De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.

Afdeling

Lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie

Waar kom je te werken?
Het lectoraat Hoger Onderwijs, Onderzoek & Innovatie werkt aan research & development op het grensvlak tussen hoger onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. De twee dominante onderzoeksthema’s zijn: leerprocessen tot professional en daarna, en  innovaties via samenwerking. Het onderzoek heeft per definitie een multidisciplinair fundament en bouwt op principes uit de Onderwijskunde, Science & Technology Studies, Organisatiekunde, Wetenschapsfilosofie, Sociologie en Antropologie. Het lectoraatsteam voert samen met de lector de aan de lector gegeven lectoraatsopdracht uit. Het team is in het verlengde van die opdracht een scholingsaanbod aan het ontwikkelen. Het lectoraat is hogeschool-breed gepositioneerd met de Faculteit Maatschappij en Recht als penvoerder.
Het lectoraat bestaat uit een lector, senior onderzoekers, onderzoekers en student-onderzoekers, die samen aan diverse projecten werken (zie www.hva.nl/heri). Het lectoraat werkt binnen de HvA samen met docenten en onderzoekers uit alle faculteiten en kenniscentra, landelijk met diverse hogescholen en universiteiten en internationaal met een aantal vooraanstaande partners. Drie hoogleraren van resp. Lancaster University (UK), KU Leuven (België) en Universiteit Gent (België) vormen de externe adviesraad van het lectoraat.
Kijk bij medewerkers aan het woord hoe onze collega’s denken over werken bij de HvA.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; IT
  • Gedrag en maatschappij; Economie; Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 32 uur per week
  • max. €5026 per maand
  • Gepromoveerd
  • PA Sr onderzoeker Hoger Onderwijs

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 3b, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you