Hoofd afdeling Onderwijs & Onderzoek

Hoofd afdeling Onderwijs & Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 17 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een inspirerend en coachend hoofd van de afdeling Onderwijs & Onderzoek (O&O) die met veel inzet en enthousiasme het team O&O positioneert en neerzet als spil binnen de faculteit Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).
Heb jij een stevige visie op onderwijskundige onderwerpen zoals online en blended onderwijs en ben jij in staat om op een inspirerende wijze richting aan het team O&O te geven? Ben je thuis in de wereld van praktijkgericht onderzoek en coach jij de teamleden om hen op een hoger niveau te brengen? Weet jij te verbinden en draagvlak te creëren? Reageer dan nu! 

Wat ga je doen?
Als hoofd geef je leiding aan het team O&O dat bestaat uit zes professionals op het gebied van onderwijskunde. Je stuurt op verbinding en samenwerking zowel binnen het team als richting de faculteit als geheel. Samen met het team start je een ontwikkeltraject ten behoeve van de herpositionering van het team binnen de faculteit. De spilfunctie pakken binnen de organisatie is hierbij leidend en jij stuurt de teamleden richting eigen regie om dit uit te dragen. Daarnaast ligt een uitdagende taak in de transitie naar de inclusieve kennisinstelling die HvA ambieert.
Je bent een stevige business- en sparringpartner van het dagelijks bestuur en het facultair managementteam en samen met het team O&O ondersteun jij de ontwikkeling van het onderwijs- en onderzoeksportfolio. Daarnaast werk je intensief mee ten tijde van evaluaties en accreditaties van opleidingen en het onderzoeksprogramma. In de faculteit is een intensieve samenwerking tussen onderwijs en onderzoek gaande, waarbij digitalisering steeds meer een vanzelfsprekendheid is. Het team O&O adviseert en ondersteunt bij de vraagstukken die hiermee gepaard gaan. Hierbij staan de belangen van de student centraal. 
Het team waar jij leiding aan geeft kenmerkt zich door brede kennis van onderwijs, onderzoek en innovatie. Een onderzoekende en proactieve houding past hierbij en jij stimuleert en ondersteunt de teamleden daarbij.

Overige verantwoordelijkheden:
Ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid en ontwikkelen, borgen en continu verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek.
Met de hoofden Onderwijs en Onderzoek van de andere faculteiten bijdragen aan het HvA-brede kwaliteitsbeleid. Je vervult een belangrijke rol in de keten Onderwijs en Onderzoek binnen de HvA, enerzijds door kwaliteit en landelijke regelgeving te borgen in de eigen faculteit en anderzijds door het HvA beleid mede vorm te geven.
Signaleren van belangrijke ontwikkelingen in de maatschappij, het hoger onderwijs en onderzoek, de technische sector, en de arbeidsmarkt en adviseren over de strategische betekenis ervan.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee?
Je beschikt in elk geval over de volgende kennis en ervaring:

  • Universitair denk- en werkniveau;
  • Trackrecord van circa vijf jaar met het aansturen van professionals in een vergelijkbare omgeving;
  • Brede onderwijskundige kennis en ervaring;
  • Daarnaast herken je je in de volgende persoonskenmerken;
  • Mensgericht en verbindend: Je werkt op basis van vertrouwen en hanteert een faciliterende leiderschapsstijl richting de medewerkers;
  • Stevige sparringpartner voor zowel bestuur, faculteitsmanagement als teamleden. Je gaat het lastige gesprek niet uit de weg en je kunt goed omgaan met weerstand;
  • Netwerken doe je van nature; vanzelfsprekend werk je nauw samen en weet men jou altijd te vinden;
  • Besluitvaardig en resultaatgericht;
  • Omgevingssensitief; bewust van hetgeen er om je heen gebeurt en kan dit vertalen naar team O&O;
  • Ervaring in een (grote) complexe organisatie: Je denkt interdisciplinair en legt moeiteloos verbanden tussen de eigen vakgebieden en andere zoals ICT, HR, logistiek en communicatie;
  • Enthousiast, laagdrempelig en benaderbaar;
  • Bovenal een groot hart voor de student.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Wat bieden we?

  • HAY-functieprofiel van Beleidsmedewerker 2 (cao hbo);
  • Een salaris van maximaal € 5717,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en afhankelijk van opleiding en ervaring; part-time aanstelling bespreekbaar;
  • Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst met een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over een vaste aanstelling;
  • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
  • Uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en vinden we het belangrijk dat jij je verder blijft professionaliseren, bijvoorbeeld via onze HvA Academie. 

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Bij HvA studeren ruim 48.000 studenten en er werken zo’n 4.500 medewerkers. Het is de eerste hogeschool van Nederland en blijft de komende jaren flink verder groeien. Het opleidingsassortiment bestaat uit een breed aanbod in bijna alle onderwijssectoren. Het onderwijs is nauw verweven met de grootstedelijke ontwikkelingen in de regio Amsterdam. In een voortdurende wisselwerking en samenwerking delen zij kennis, kunde en ervaring met het bedrijfsleven, instellingen en overheid. 

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. 
Ben je benieuwd hoe het is om te werken bij de HvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord.

Afdeling

Faculteit Techniek

De faculteit Techniek is één van de zeven faculteiten van de HvA. Bij de faculteit werken ongeveer 600 medewerkers en er studeren circa 7.000 studenten. De faculteit ontwikkelt zich als een brede kennisinstelling voor onderwijs en onderzoek in de metropoolregio Amsterdam. De hoofdlocatie van de faculteit is nu nog Leeuwenburg. In de zomer van 2022 verhuist de faculteit naar het Conradhuis, op de Amstelcampus.
De faculteit is in beweging en dat vergt organisatiesensitiviteit van de ‘spelers in het veld’. Momenteel wordt gewerkt aan een faculteitsplan waarin de strategie voor de komende jaren uitgewerkt wordt. Vertrekpunt is het Instellingsplan van de HvA en de facultaire visie op onderwijs en onderzoek waarin blended learning, werken en leren in communities, welzijn van de studenten en medewerkers, diversiteit en duurzaamheid centraal staan.
Jij maakt deel uit van het team van stafhoofden van de faculteit en samen geef je advies aan het facultaire management. De directeur Bedrijfsvoering van de faculteit is jouw leidinggevende.

Specificaties

  • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management; Beleid- en staf
  • Economie; Gedrag en maatschappij; Recht
  • 32—40 uur per week
  • max. €5717 per maand
  • Universitair
  • PA Hoofd Onderwijs & Onderzoek

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you