Kwaliteitszorgcoördinator

Kwaliteitszorgcoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 19 aug Maastricht

Functieomschrijving

IBC zoekt voor de vier opleidingen een proactieve kwaliteitszorgcoördinator met een sterk analytisch vermogen, die communicatief sterk is, het overzicht weet te behouden en de sleutelrol kan vervullen tussen de studenten, docenten en het management.

Wij bieden een functie met onderstaand takenpakket:

 • Je verzorgt de opzet, uitvoering, rapportage en disseminatie van de benodigde onderwijsgerelateerde evaluaties binnen elke opleiding en werkt hiervoor samen met de teamleider en de diverse commissies;
 • Je monitort de opvolging van uitgevoerde evaluaties binnen elke opleiding;
 • Je denkt mee aan en monitort de voortgang van verbeterplannen binnen elke opleiding;
 • Je informeert en adviseert het managementteam van IBC over onderzoeksresultaten en de te nemen maatregelen en je verzorgt waar nodig domeinbrede evaluaties en onderzoeken;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management en opleidingen (opleidingsmanagers en diverse commissies) met betrekking tot de kwaliteit van het onderwijs;
 • Je geeft ondersteuning aan voorbereidingen voor interne audits en accreditatietrajecten;
 • Je werkt nauw samen met de onderwijskundige adviseurs bij het domein en de medewerkers van Dienst Onderwijs en Onderzoek;
 • Je bent verantwoordelijk voor zowel het kwaliteitszorgbeleid van de opleidingen als voor de uitvoering hiervan volgens de richtlijnen van het Handboek Kwaliteitszorg als onderdeel van de domeinbrede PDCA-cyclus kwaliteitszorg.

Specificaties

Zuyd Hogeschool

Functie-eisen

Wij verwachten dat:

 • je minimaal in het bezit bent van een masteropleiding;
 • je beschikt over minimaal 3 jaar ervaring in het hbo;
 • je bij voorkeur beschikt over ervaring in het opzetten, uitvoeren en rapporteren van onderwijsevaluaties;
 • je ervaring hebt met managementinformatiesystemen en het analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve data ter ondersteuning van beleidsontwikkeling en de evaluatie daarvan;
 • je het vermogen hebt om complexe beleidsvragen zelfstandig te analyseren en te vertalen in concrete adviezen voor het management van de opleidingen en de lectoraten;
 • je kennis van en ervaring hebt met onderwijsregelgeving, kwaliteitszorg en onderwijsevaluaties;
 • je affiniteit hebt met bestuurlijke processen binnen het hoger onderwijs;
 • je een proactieve teamspeler bent die tevens ondernemend, creatief en enthousiast is en in staat is verbindingen te leggen met alle relevante betrokkenen;
 • je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden;
 • je de Engelse taal goed beheerst in woord en geschrift (minimaal niveau B2 ER/CERF).

Het domein International Business and Communication biedt een professionele, internationaal georiënteerde en inspirerende werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling. Je werkt veelal in teamverband samen met gedreven collega’s en je krijgt een hoge mate van vrijheid en verantwoordelijkheid.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Wij bieden een functie voor 0,7 fte voor de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 11 CAO−HBO (maximum € 5.026,85 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden.

Werkgever

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze hogeschool in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, onderzoek voor bedrijven en instellingen, en trainingen en opleidingen voor professionals. Sinds jaar en dag staan diverse opleidingen van ons in de top van de keuzegidsen. Dit komt onder andere door de persoonlijke aandacht voor onze studenten en onze relatieve kleinschaligheid. Bovendien werken wij over de grenzen van vakgebieden heen intensief samen met bedrijven, (kennis)instellingen en overheden. Dit, omdat wij ervan overtuigd zijn dat het in de 21e eeuw niet alleen om kennis gaat, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen.
Met 14.671 studenten, 34 bachelor- en 9 masteropleidingen, 3 associate degrees en 1 prebachelor, 12 vestigingen in 3 steden, 29 lectoraten, gemiddeld 7.000 stages en 2.500 afstudeerprojecten per jaar, én met een voorgeschiedenis die ruim 100 jaar terug gaat, is Zuyd sterk verankerd in Limburg en de Euregio Maas-Rijn. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan de economische en maatschappelijke ontwikkelagenda van deze regio.

Afdeling

International Business and Communication (IBC)

Het domein International Business and Communication (IBC) van Zuyd Hogeschool is gevestigd in Maastricht en heeft als missie Educating Global Minds. Het domein herbergt de bacheloropleidingen Vertaalacademie (VAC), Oriëntaalse Talen en Communicatie (OTC), European Studies (ES) en International Business (IB); de lectoraten Professional Communication in a Digitalizing Society en Sustainable International Business en het Bedrijfsbureau . IBC hecht groot belang aan onderwijskwaliteit, onderwijsinnovatie, internationalisering en ondernemerschap.

Additionele informatie

Interesse?
Neem voor nadere informatie over de functie contact op met Yvette Froeling, directeur IBC op telefoon +31 (0)6 48 59 28 13 of per e-mail yvette.froeling@zuyd.nl (bereikbaar vanaf 23 augustus 2021).

Solliciteren
Je kunt vóór 1 september 2021 solliciteren door het invullen van je persoonlijke gegevens (voorzien van motivatiebrief en CV) op deze website.
Gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 6 - 10 september 2021.
Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management
 • Economie; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • max. 28 uur per week
 • max. €5026 per maand
 • Universitair
 • AT 4748631

Werkgever

Locatie

Brusselseweg 150, 6217 HB, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Zuyd Hogeschool). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 19 aug. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).