Communication & Marketing Officer ‘Impact at the Core’ (1,0 fte)

Communication & Marketing Officer ‘Impact at the Core’ (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 23 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In de Strategie24 heeft de Erasmus Universiteit het creëren van impact centraal gesteld. Voor onderwijs is, parallel aan de Strategie24, een Innovatie- en Kwaliteitskalender opgesteld (‘Samenwerken aan Onderwijs van Wereldklasse’). In deze kalender is aandacht voor verschillende thema’s, o.a. ook voor het creëren van impact in onderwijs. Impact in onderwijs kan bereikt worden door te werken met meer praktijk gestuurde problemen; het kritisch-academische vermogen van de studenten te versterken en interdisciplinair te werken. Impact at the Core is een programma binnen de Erasmus Universiteit dat werkt aan onderwijs waarbinnen studenten samen werken aan oplossingen voor maatschappelijke problematiek.

Je bent als Communication & Marketing Officer zelfstandig verantwoordelijk voor de online en offline projectcommunicatie en zorgt ervoor dat de (kern) boodschap van Impact at the Core duidelijk is voor de interne and externe doelgroep zodat zij ons weten te vinden. Jij zal cruciaal zijn in onze missie om impact gedreven onderwijs de norm te maken op de Erasmus Universiteit en zichtbaar te maken voor de buitenwereld. Als Communication & Marketing Officer word je onderdeel van dit relatief nieuwe team dat bestaat uit een Project Lead, Academic Lead, Policy & Project Officer, Senior Learning & Innovation Officer & 2 (Junior) Learning & Innovation Officers.

De voornaamste taken zijn:

 • Het adviseren van het projectteam ten opzichte van het communicatie & marketingportfolio;
 • Het verder brengen van het communicatie- en marketingplan en strategie voor het project;
 • Het creëren van content over het project (nieuwsartikelen, interviews, blogs, podcasts, video’s etc.) en deze publiceren via de relevante communicatiekanalen;
 • Het organiseren van onze (werk) symposia in 2021/2022/2024 en relevante evenementen;
 • Het verder brengen van de Impact-driven kenniswebsite/omgeving van Impact at the Core en het creëren en verzamelen van relevante content. Daarbij ook bijhouden en uitbouwen;
 • Het contactpunt zijn en sparringpartner voor Marketing & Communicatie op EUR centraal niveau, Strategie24 office en communicatiecollega’s bij de faculteiten en afdelingen;
 • Het inspringen bij communicatie gerelateerde taken van projecten en initiatieven onder Impact at the Core.

Je krijgt veel ruimte binnen de kaders van het project om met eigen initiatieven en ideeën te komen.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring in het communicatie- en marketingdomein;
 • Ervaring in het hoger onderwijs is een pré;
 • Actuele kennis van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en hierop in weten te spelen;
 • Gericht op samenwerking en creëren van draagvlak;
 • Vaardig in het opereren in een complexe organisatorische context;
 • Proactieve en energieke gesprekspartner met overtuigingskracht;
 • Creatieve geest die in staat is voorbij de bestaande kaders te kunnen denken;
 • Je bent wendbaar en werkt snel;
 • Aantoonbare ervaring met grafisch design (kennis van photoshop is een pré);
 • Ervaring en kennis van Drupal is een pré;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast en beginnend team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.700, - en € 3.606, - bruto per maand (schaal 8). Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 328 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. 

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen.
De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de (inter)nationale versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en valorisatie op de universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek en onderwijs. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.

De afdeling draagt naast onderwijs-, onderzoeks- en valorisatiebeleid bij aan belangrijke beleidsprocessen zoals de strategische planning & control en kwaliteitsmanagement en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsadviseurs is de afdeling ook de thuisbasis voor strategisch programmamanagement op het terrein van onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ heeft verder een essentiële rol in samenwerkingen zoals die met de gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Daarnaast heeft AZ een actieve en zichtbare rol in de samenwerking met het Ministerie van OC&W, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Onderwijsinspectie.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 38—40 uur per week
 • €2700—€3606 per maand
 • Universitair
 • ABD/AZ/2021/0726

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you