Bedrijfseconoom met aandachtsgebied stikstofdossier

Bedrijfseconoom met aandachtsgebied stikstofdossier

Geplaatst Deadline Locatie
26 jul 12 sep Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een econoom of sociaal wetenschapper met een heldere visie en actuele kennis van het klimaat en/of stikstofdossier? Wil je bijdragen aan een sociaaleconomisch toekomstbestendig klimaat en stikstof beleid relevant voor Nederland en daarbuiten? Dan hebben wij meerdere interessante functies voor je bij Wageningen Economic Research!

Er komt veel op ons af: we worden geconfronteerd met klimaatverandering, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, vervuiling van onze leefomgeving en afnemende biodiversiteit. Tegelijkertijd zien we trends zoals urbanisatie, een steeds kritischer houding ten aanzien van de wijze waarop we ons voedsel produceren en een toenemende vraag naar eiwitrijk voedsel door een groeiende welvaart en wereldbevolking. Dit roept de vraag op hoe we op een duurzame en eerlijke manier voldoende gezond en veilig voedsel kunnen produceren. Wij werken dagelijks aan het beantwoorden van zulke vraagstukken.

Wageningen Economic Research richt zich op een nationale en internationale markt van overheden, NGO's en bedrijfsleven met onderzoeksresultaten en advies, waarbij we aandacht besteden aan de 3P's van duurzame ontwikkeling (People, Planet and Profit). Het mooie van ons werk is dat de impact direct zichtbaar is in bijvoorbeeld overheidsbeleid en managementbeslissingen. Daarbij vinden wij het uitdragen van onze onderzoeksresultaten heel belangrijk, wij doen dit bijvoorbeeld via klantpresentaties, workshops, (interactieve) rapportages en wetenschappelijke publicaties. Daarnaast communiceren wij actief over ons onderzoek en nemen wij deel aan het maatschappelijk debat.

Deze vacature valt onder de expertisegroep Performance en Impact Agrosectoren, één van de zeven expertisegroepen binnen Wageningen Economic Research. De expertisegroep bestaat uit circa 35 professionals en zet zich in voor een duurzamere wereld door het uitvoeren van toegepast sociaaleconomisch onderzoek en het geven van onafhankelijk advies gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Als onderzoeker werk je in wisselende interdisciplinaire projectteams aan onderzoeksprojecten op het gebied van het klimaat- en stikstofdossier. Je voert economische studies (monitoringsprojecten, scenariostudies, ex-ante evaluaties) en beleidsonderzoek (beleidsanalyses, -evaluaties, -verkenningen) uit. Waar nodig kun je gebruik maken van gegevens uit het Bedrijven-Informatienet of één van onze (ruimtelijke) economische modellen. Ook werk je mee aan onderzoeksprojecten die sectoroverstijgend zijn, waarbij het juist draait om de wisselwerking tussen verschillende sectoren en belanghebbenden. De onderzoeksresultaten presenteer je op een heldere manier en op basis daarvan geef je onafhankelijk advies aan onze opdrachtgevers. Afhankelijk van je ervaring acquireer en leid je projecten en onderhoud je actief je netwerk van relaties in het klimaat- en/of stikstofdossier. Je bent een sparringpartner voor onze klanten en in staat hun kennisvragen te vertalen naar heldere sociaaleconomische onderzoeksvragen en projectvoorstellen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • MSc in de economische wetenschappen op het gebied van landbouw en/of duurzaamheid;
  • affiniteit en/of kennis van stikstof en milieu problematiek;
  • breed inzetbaar op landbouweconomische milieu vraagstukken;
  • kennis van beleidsontwikkelingsprocessen bij overheden en het bedrijfsleven;
  • ervaring met projectmatig werken in een toegepaste onderzoeksomgeving is een pre;
  • ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden is een must;
  • een scherp ontwikkeld analytisch vermogen;
  • gevoel voor complexe politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • een betrokken persoonlijkheid die graag in (interdisciplinair) teamverband werkt, een klant- en resultaatgerichte instelling heeft, beschikt over goede presentatievaardigheden en het vermogen heeft om onder druk te presteren;
  • uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.790,- tot maximaal €5.183,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 10-11). Bovendien is een aanstelling van 0.8 fte bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie
  • max. 36 uur per week
  • max. €5183 per maand
  • Universitair
  • 764282

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you