Docent Arbeidsrecht

Docent Arbeidsrecht

Geplaatst Deadline Locatie
30 jul 15 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Arbeidsrecht/AIAS-HSI is op zoek naar een (junior) docent voor het verzorgen van werkgroeponderwijs en voor coördinerende werkzaamheden in de Master Arbeidsrecht en in het bachelorvak Arbeidsrecht. Het onderwijs is gevarieerd, activerend en modern. In alle vakken is aandacht voor de verhouding tussen het arbeidsrecht en andere rechtsgebieden en voor de bredere context van de arbeidsmarkt. Ook wordt veel aandacht besteed aan vaardigheden en is de opleiding relatief kleinschalig waardoor er veel contact is met de studenten.

De sectie Arbeidsrecht/AIAS-HSI  is samengesteld uit oorspronkelijk twee groepen die in 2018 fuseerden: het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudie (AIAS) en het Hugo Sinzheimer Instituut (HSI). AIAS-HSI streeft ernaar om in Nederland de meest gerenommeerde wetenschappelijke kennisinstelling voor het interdisciplinair onderzoek- en onderwijs op het terrein van (regulering van) arbeid te zijn. Het instituut heeft een sterke internationale (vooral Europese) oriëntatie maar zijn onderwijs en onderzoek hebben steeds een grote relevantie voor de Nederlandse praktijk.

Wat ga je doen

Taken bestaan uit:

  • het geven van werkgroeponderwijs in (in ieder geval) de vakken Arbeidsrecht (Ba), Arbeidsrecht Individueel (Ma) en Arbeidsrecht Collectief (Ma);
  • verzorgen van onderwijs in wetenschappelijke en/of juridische vaardigheden, inclusief het geven van feedback op schrijfopdrachten;
  • begeleiden van studenten, alsmede het beoordelen van studenten bij de uitvoering van studieopdrachten;
  • mede-coördineren van de masterscripties en andere voorkomende coördinatiewerkzaamheden;
  • begeleiden van bachelorscripties;
  • bijdragen aan het proces van onderwijsvernieuwing en signaleren van verbetermogelijkheden in het (vaardigheden) onderwijs.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

  • Heb je een masterdiploma rechtsgeleerdheid.
  • Heb je een master arbeidsrecht gevolgd of op ander wijze aantoonbaar gedegen kennis van het arbeidsrecht.
  • Beschik je over (enige) ervaring met het verzorgen van juridisch onderwijs en begeleiden van studenten.
  • Heb je uitstekende didactische kwaliteiten, blijkend uit onderwijsevaluaties.
  • Heb je goede ICT-vaardigheden en kun je omgaan met de digitale leeromgeving (Canvas).
  • Heb je goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Wat bieden we jou

Wij bieden een dynamische en enthousiaste werkomgeving waarin onderwijs en onderzoek op het gebied van arbeidsrecht en arbeidsmarkt in brede zin en op hoog niveau wordt beoefend. Deze aanstelling is een uitgelezen kans om (verdere) onderwijservaring op te doen en je kennis van het arbeidsrecht te verbreden en te verdiepen. Wij bieden de mogelijkheid om tijdens de aanstelling een cursus Didiactische vaardigheden voor startende docenten te volgen. We bieden een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze organisatie.

De arbeidsovereenkomst is voor een jaar met een proeftijd van twee maanden. Op deze functie is het UFO-profiel Docent 4 van toepassing. Het salaris bedraagt minimaal €2.790 en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand op basis van volledige werktijd (38 uur). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 6000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid – Sectie Arbeidsrecht

Met ruim 5.000 studenten en 500 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. De Faculteit verzorgt de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en – samen met twee andere faculteiten – de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE). Daarnaast biedt zij 19 masteropleidingen met verschillende varianten aan. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats in een verscheidenheid aan onderzoeksgroepen, programma’s en centra. De faculteit heeft een internationaal profiel en kiest voor een maatschappelijke benadering van het recht.

Het onderwijs en het onderzoek worden verzorgd door de zes afdelingen van de Faculteit: Algemene Rechtsleer, Arbeids- en Informatierecht, Internationaal en Europees Publiekrecht, PPLE, Privaatrecht en Publiekrecht.

Specificaties

  • Lector
  • Recht
  • max. 22.8 uur per week
  • €2790—€4402 per maand
  • Universitair
  • 21-642

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you