Universitair Docent Fysische Geografie (0,8 -1,0 fte)

Universitair Docent Fysische Geografie (0,8 -1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 aug 31 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste en inspirerende docent? Loop jij warm voor interactie met studenten? Ben jij gepromoveerd in de Fysische Geografie, Aardwetenschappen of een aanverwant vakgebied? En wil je met jouw onderzoek deel uitmaken van een onderzoeksinstituut van topniveau? Solliciteer bij ons!
Wij zijn een groep enthousiaste multinationale wetenschappers en vormen samen het Departement Fysische Geografie. Wij hebben een uitstekend profiel op het gebied van onderzoek en onderwijs. Onze wetenschappelijke focus ligt op processen en dynamiek van het aardoppervlak, en op de interacties tussen deze processen en menselijk handelen. Bij ons onderzoek combineren we innovatieve technieken voor veldobservatie en -bemonstering, chemische en klimaat-proxy analyses, fysische laboratoriumexperimenten, remote sensing, numerieke modellering, high-performance computing en data-modelintegratie. Met ons onderzoek en onderwijs dragen we bij aan duurzame oplossingen van vraagstukken op het gebied van klimaatverandering, waterschaarste, voedselzekerheid, natuurrampen, duurzame delta's en biodiversiteit. Een deel van ons onderwijs op het gebied van dynamiek van het aardoppervlak, geologie van Nederland, en mens-landschap interacties, geven we niet alleen binnen de eigen opleiding Aardwetenschappen maar ook aan studenten van andere opleidingen en buiten de UU. Voor de invulling hiervan zoeken wij een enthousiaste universitair docent. Je taken bestaan uit het vernieuwen van cursussen, zowel inhoudelijk als door inzet van nieuwe onderwijsmethoden, coördineren van cursussen, verzorgen van colleges en practica, en het toetsen en evalueren van student-prestaties. Daarnaast begeleid je in een docententeam studenten van de BSc/MSc opleiding op veldwerk binnen Europa. Tevens draag je bij aan departements-brede activiteiten op het gebied van studentbegeleiding en onderwijsvernieuwing. 

Naast de hoofdtaak in onderwijs bieden we binnen deze functie ook ruimte voor eigen onderzoek (max. 0.4 fte bij voltijds aanstelling). Hiervoor nodigen we je uit om binnen de onderzoekthema's van het departement een eigen onderwerp in te brengen dat inhoudelijk kan bijdragen aan je onderwijstaken. Je kunt hierbij denken aan alle aspecten gerelateerd aan relatieve zeespiegelveranderingen, laaglandgeomorfologie, landschapsgenese en de menselijke invloed hierop, of andere aanverwante onderwerpen. We verwachten dat je onderzoekthema ook aansluit bij de UU-strategie 'Pathways to Sustainability' met focus op Water, Climate & Future Deltas.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We versterken ons team graag met een enthousiaste en inspirerende docent, met frisse ideeën voor nieuwe onderwijsvormen, en die onderwijs kan combineren met origineel eigen onderzoek binnen het departement.
Wij zoeken specifiek een kandidaat met sterke affiniteit voor onderwijs, die:
  • gepromoveerd is in de Fysische Geografie, Aardwetenschappen of aanverwant vakgebied;
  • oog heeft voor de brede maatschappelijke relevantie van het vakgebied, en dat in het onderwijs uitdraagt;
  • een heldere visie heeft op het onderwijs en deze in de praktijk brengt;
  • ervaring met moderne onderwijsvormen heeft, en/of zich hierin verder wil ontwikkelen;
  • uitstekende communicatieve eigenschappen heeft en goed kan samenwerken in een team;
  • goed kan organiseren/coördineren;
  • onderwijs in de Nederlandse en Engelse taal kan geven, en zich mondeling en schriftelijk goed kan uitdrukken in het Engels;
  • een aansprekende visie heeft op een eigen onderzoekprofiel dat aansluit op het kennisveld binnen het departement, en ondersteunend is aan het te verzorgen onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden voor deze positie van Universitair Docent een Tenure Track aan. Dit is een tijdelijke functie (0,8 - 1,0 fte) voor maximaal zes jaar in combinatie met een 4-jarig tenure track kwalificatieprogramma, met uitzicht op een vaste positie. We spreken samen met jou bij aanvang af welke ontwikkelingen en/of resultaten zullen kwalificeren voor een vaste positie. Zodra deze kwalificaties behaald zijn, binnen de Tenure Track periode, zal je positie omgezet worden van tijdelijk naar vast. Voortzetting van de Tenure Track periode na de eerste vier jaar is alleen mogelijk ter compensatie van zwangerschaps- of ouderschapsverlof of andere erkende vertragingen. Wij bieden je training, begeleiding en collegiale ondersteuning om je traject succesvol te laten verlopen. Verdere loopbaanontwikkeling tot universitair hoofddocent (niveau 2) wordt aangemoedigd.
Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het onderzoeksprogramma van het Departement Fysische Geografie omvat zes thema's: Klimaat en landschap van het Kwartair, Ontwikkeling van rivieren en delta's, Bio-morfodynamiek van kust-en rivierlandschappen, Landdegradatie en Natuurrampen, Mondiale waterkringlopen en watervraag, Geo-ICT en aardobservatie. De BSc- en MSc-opleidingen Aardwetenschappen worden in samenwerking met het zusterdepartement Aardwetenschappen verzorgd. Tevens draagt het Departement binnen de Faculteit bij aan de MSc-opleiding Water Science & Management en aan de interfacultaire MSc-opleiding Applied Data Science.Onze opleiding beschikt over moderne onderwijsfaciliteiten. Naast high-end digitale ondersteuning zijn voor studenten open laboratoria, uitgebreide microscoopfaciliteiten, veldwerkuitrustingen en onderwijsruimtes aanwezig. Het Earth Simulation Lab herbergt diverse stroomgoten, sediment-analyse ruimten en microscoopfaciliteiten. Het Utrechtse Geolab herbergt een breed scala aan analytische en experimentele faciliteiten, waaronder stabiele isotopen- en organische geochemische laboratoria en het poreuze medialab. Bovendien beschikt het departement over uitstekende High-Performance Computing-faciliteiten.

Je komt te werken in een dynamische en collegiale omgeving, waarin we veel samenwerken en elkaar ondersteunen in alle aspecten van het werk. Je krijgt toegang tot onze onderwijsfaciliteiten, laboratoria, instrumentenpool en computerfaciliteiten. We werken samen met verschillende externe onderzoeksinstituten, overheden en private partners met verschillende achtergronden. Naast specifieke ondersteuning bij onderwijsontwikkeling en het traject om de Basiskwalificatie Onderwijs te behalen, bieden we gespecialiseerde ondersteuning voor het verwerven van externe fondsen en beurzen. Ons departement zet zich in voor een open en laagdrempelige werkomgeving, goede samenwerking, diversiteit en gelijke kansen voor onze medewerkers. We nodigen nadrukkelijk vrouwen uit om te solliciteren.

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Universitair
  • 1163822

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you