Vakdidactisch docent/ontwikkelaar Moderne Vreemde Talen (0,35 fte)

Vakdidactisch docent/ontwikkelaar Moderne Vreemde Talen (0,35 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 aug 15 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de Faculteit Geesteswetenschappen is plek voor een Vakdidactisch docent/ontwikkelaar Moderne Vreemde Talen. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel

Functieomschrijving

Het team Moderne Vreemde Talen (MVT) van de Graduate School of Teaching zoekt een vakdidactisch docent/ontwikkelaar voor 0,35 fte. Je taken zullen bestaan uit:

  • verzorgen van vakdidactisch onderwijs in het MVT-cluster, onder coördinatie van collega-opleiders uit het cluster. Dit kan zowel taaloverstijgend/taalheterogeen onderwijs zijn, als onderwijs op jouw specifieke taalgebied. Dit manifesteert zich bijvoorbeeld in nauwe betrokkenheid bij het onderdeel Vakdidactiek 1 van de Educatieve Module. Klik hier voor nadere informatie over de onderwijsprogramma’s;
  • begeleiden van studenten Vakdidactiek 1 en 2 bij hun opdrachten en vakdidactisch ontwerponderzoek, inclusief stagebezoek;
  • bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het MVT-didactisch programma, samen met de collega’s uit het MVT-cluster, onder coördinatie van de hoogleraar MVT-didactiek;
  • bijdragen aan de opzet en uitwerking van een vakdidactisch netwerk voor de MVT, als onderdeel van het versterken van het onderwijs voor professionals / leven lang leren. Dit doe je samen met collega’s uit de Graduate School of Teaching, het departement Talen, Literatuur en Communicatie, de Hogeschool Utrecht en betrokkenen uit de onderwijspraktijk. Het netwerk richt zich op een structurele uitwisseling tussen de MVT-opleidingen van de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht en MVT-docenten in de regio en daarbuiten (zoals stagebegeleiders en alumni).

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Je bent een eerstegraads opgeleid docent MVT, bij voorkeur in Duits, met ervaring in het voortgezet onderwijs en/of in de begeleiding van docenten in opleiding.
  • Je bent goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de MVT-didactiek, en wilt een constructieve bijdrage leveren aan het MVT-didactisch profiel van de UU.
  • Je bent zelfstandig, kunt goed samenwerken, en hebt gevoel voor relaties en verhoudingen in het MVT-domein.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,35 fte) voor twee jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Detachering vanuit bijvoorbeeld een onderwijsinstelling behoort tot de mogelijkheden. In het geval van een detachering kunnen in samenspraak met de uitlenende partij afwijkende afspraken betreffend inschaling/ vergoedingen gemaakt worden.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 6.000 studenten en 900 medewerkers verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Over de Graduate School of Teaching (GST):
Binnen de Universiteit Utrecht werken vijf faculteiten - die studenten opleiden voor wie het leraarschap een optie is – samen in één interfacultaire graduate school voor de lerarenopleidingen: de Graduate School of Teaching (GST). In de door de GST verzorgde opleidingen wordt de vakinhoudelijke kennisbasis verrijkt met kennis over onder meer algemene en vakdidactiek, pedagogiek, communicatie, klassenmanagement, de leerlingen en hun eigenschappen, het curriculum en de doelen van het onderwijs.

De GST biedt opleidingstrajecten aan in 18 schoolvakken en verzorgt onderwijs aan ca. 400 studenten in verschillende fasen (bachelor, master) en varianten (stage, baan, zijinstroom) van de lerarenopleidingen. De scholen voor voortgezet onderwijs zijn daarbij onze partners. We werken met hen en met de Hogeschool Utrecht samen in Opleidingsscholen. Daarin richten we ons niet alleen op de lerarenopleiding, maar ook op de verdere professionele ontwikkeling van de leraar.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 14 uur per week
  • €3746—€5127 per maand
  • Universitair
  • 1164205

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you