Universitair docent militaire geschiedenis

Universitair docent militaire geschiedenis

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 21 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent militaire geschiedenis bent u geïnteresseerd in militair geschiedkundige vraagstukken.
U bent als universitair docent belast met het ontwikkelen en verzorgen van toegewezen samenhangende wetenschappelijke onderwijsonderdelen op het gebied van militaire geschiedenis, uitgaande van het facultaire onderwijsprogramma, om de leerdoelen die horen bij de eindtermen van deze onderwijsonderdelen bij studenten te realiseren.
Daarnaast verwerft en verricht u wetenschappelijk onderzoek op het gebied van militaire geschiedenis, na afstemming met de hoogleraar en in lijn met het onderzoeksplan van de capaciteitsgroep, om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en toepassing van wetenschappelijke kennis en inzichten binnen het onderzoeksgebied.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

U heeft een afgeronde academische opleiding (doctoraal of wo-master) binnen het domein militaire geschiedenis of een aanpalend domein als geschiedenis van de internationale betrekkingen dan wel politieke geschiedenis.
U heeft een afgeronde promotie binnen bovengenoemde domeinen.
U bent in het bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs, bij voorkeur aangevuld met modules op het gebied van ontwikkelen van wetenschappelijk onderwijs of (aansturen van) onderwijsvernieuwing.
U heeft ervaring met het geven van hoger onderwijs en u heeft aantoonbare ervaring met het zelf ontwikkelen van onderwijsmateriaal en/of participatie in onderwijsvernieuwingsprojecten.
U heeft aantoonbare onderzoekservaring, blijkend uit verschillende publicaties van erkend gehalte (dit criterium geldt minder zwaar als de aanstelling direct na de promotie geschiedt.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden, tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling.

  • Salaris­niveau: schaal 12
  • Maand­salaris: Min €4.526 – Max. €5.821 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
  • Contract­duur: 24 maanden (proeftijdsaanstelling)
  • Minimaal aantal uren per week: 38
  • Maximaal aantal uren per week: 38

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Werkgever

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Defensie Ondersteuningscommando
Het DOSCO is de overkoepelende dienstverlener voor de gehele defensieorganisatie. Elk dienstencentrum heeft zijn eigen expertise. Het DOSCO streeft ernaar de klantgerichtheid te versterken, de dienstverlening te professionaliseren en de doelmatigheid te vergroten.

Afdeling

Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA)

De werkzaamheden worden verricht binnen de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA).
De doelstelling van de FMW is het verzorgen van de wetenschappelijke bacheloropleidingen krijgswetenschappen, militaire bedrijfswetenschappen en militaire systemen en technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en wetenschappelijke masteropleidingen Military Strategic Studies, European Joint Master in Strategic Border Management en Military Technology, Processes and Systems. De faculteit verzorgt daarnaast onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA; namelijk KIM, KMA, IDL en ECLD. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.
De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, voorgezeten door de decaan. De FMW omvat drie capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen (KW), Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Technische Wetenschappen. Vanuit deze clusters wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd.
Binnen de capaciteitsgroep KW zijn er leerstoelen en secties op onder andere de volgende terreinen: Internationale Veiligheidsstudies (IVS), Militair Recht (MR), Militaire Geschiedenis en Strategie (MG&S), Militair Operationele Wetenschappen (MOW), Cyberwarfare, Militair Politie Optreden, en Inlichtingen en Veiligheid (I&V). De capaciteitsgroep KW kent onder andere de volgende UHD-posities: Reconstructie en Stabilisering, Conflictstudies, Militair Recht, Strategie, Intelligence en Security, Irregular Warfare en Operationele Analyse.
Binnen de capaciteitsgroep KW komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent (UHD), universitair docent (UD) en docent.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium; Universitair docent; Onderwijs
  • Taal en cultuur; Natuurwetenschappen; Techniek; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €4526—€5821 per maand
  • Universitair
  • AT 374285

Werkgever

Locatie

Kalvermarkt 32, 2511 CB, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you