Postdoc positie voor een gepromoveerde fysiotherapeut - STEP-IN Project

Postdoc positie voor een gepromoveerde fysiotherapeut - STEP-IN Project

Geplaatst Deadline Locatie
26 aug 21 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Trainen tijdens en na de behandelingen van kanker is steeds meer reguliere zorg. Maar veel patiënten vinden het lastig om te blijven bewegen na afloop van de begeleide trainingen bij de fysiotherapeut. Blijven bewegen is bij veel vormen van kanker belangrijk voor het verminderen van de kans op recidieven, en bij alle vormen van kanker voor het bevorderen van gezondheid in algemene zin. Uit eerder onderzoek blijkt dat zowel patiënten als fysiotherapeuten het moeilijk vinden om duurzaam beweeggedrag te bereiken, en dat praktische handvatten om hier tijdens de behandeling samen gestructureerd vorm aan te geven worden gemist. STEP-IN heeft als doel om een 'gereedschapskist' aan technieken en oefeningen te ontwikkelen voor fysiotherapeuten, om samen met de patiënt toe te werken naar zelfstandig trainen. Een belangrijk element in de ontwikkeling van deze gereedschapskist is de actieve betrokkenheid van een 'co-creatie team' bestaande uit mensen die kanker hebben gehad en fysiotherapeuten. Verder wordt elke ontwikkelingsfase ondersteund door een adviesraad van internationale experts.
Voor dit door het Wetenschappelijk College Fysiotherapie gesubsidieerde onderzoek zoeken we een recent (<3 jaar) gepromoveerd fysiotherapeut.
Het STEP-IN project is reeds gestart en een deel van het voorwerk is al gedaan. Jouw uitdaging ligt in het vertalen van de resultaten van de deskresearch naar een in de fysiotherapeutische praktijk toepasbaar product of methode. Hiervoor zal je focusgroepen met patiënten en professionals uitvoeren en analyseren, met een co-creatieteam werken aan interventie ontwerp, en dit met designers verder uitwerken tot een eindproduct. Je onderhoudt ook contact met de internationale expertgroep die je van feedback zal voorzien op elke stap in het proces.
Het project wordt geleid door het Centrum voor Kwaliteit van Leven en de afdeling Psychosociaal Onderzoek en Epidemiologie (PSOE) van het van het Antoni van Leeuwenhoek (Dr. Martijn Stuiver), in samenwerking met onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen en Tilburg University.

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

Je hebt je promotieonderzoek gedaan op het gebied van bewegen en kanker, of je bent nu betrokken bij onderzoekslijnen die betrekking hebben op beweeggedrag bij kanker of andere ernstige of chronische aandoeningen.

Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen:

 • Aantoonbare interesse in het functioneren van mensen met kanker;
 • Aantoonbare affiniteit met designresearch;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, waaronder volledige professionele uitdrukkingsvaardigheid in het Engels;
 • Creatief, zelfstandig, flexibel en volhardend, en in teamverband kunnen werken.

Verder strekken de volgende zaken tot de aanbeveling:

 • In bezit van GCP certificaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Dit project is een uitstekende gelegenheid om je internationale netwerk te ontwikkelen, en je carrière als postdoc onderzoeker een boost te geven door impact te maken op het werkveld. Vanzelfsprekend staan wij open voor initiatieven die jouw ontwikkeling en die van onze afdeling ondersteunen. We zijn op zoek naar iemand die 8 tot 16 uur in de week beschikbaar is voor het komende jaar. Omdat het een kleine aanstelling betreft is de invulling van de uren flexibel, in overleg met de direct leidinggevende.
Jouw salaris zal, afhankelijk van ervaring, tussen € 3.477,- en maximaal € 4.077,- bruto per maand bedragen op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 55.
Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering (8,33%) en vakantiegeld (8,33%) onderdeel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO ziekenhuizen.
Als medewerker van het AVL kan je bij ons gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op het openbaar vervoer.

Werkgever

Antoni van Leeuwenhoek

Het AVL is 1 van de top 10 Comprehensive Cancer Centers in Europa. Door de combinatie van kankerzorg- en onderzoek en uitwisseling van kennis leveren wij een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Postdoc; Paramedische patiëntenzorg
 • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • 8—16 uur per week
 • €3477—€4077 per maand
 • Gepromoveerd
 • AT Postdoc STEP-IN Project

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you