Promovendus patiënt-geregisseerde zorg bij ziekte van Alzheimer

Promovendus patiënt-geregisseerde zorg bij ziekte van Alzheimer

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 15 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hoe bevorderen we patiënt-geregisseerde zorg bij ziekte van Alzheimer?

Functieomschrijving

In Nederland leven bijna 300.000 mensen met een vorm dementie, voornamelijk veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer (AD). AD vormt daarmee een van de grootste uitdagingen in de gezondheidszorg van deze eeuw, vooral omdat er is nog geen genezende behandeling voor is. De zorg is gericht op het stadium van dementie, die gepaard gaat met een verminderde kwaliteit van leven. De missie van het ABOARD project is om gepersonaliseerde geneeskunde voor AD een vliegende start te geven, door alle voorbereidingen te treffen voor effectieve diagnose, predictie en preventie, waarbij patiënten aan het roer staan van hun eigen zorg. Zie voor meer informatie: www.aboard-project.nl.

Wat ga je doen?
Voor het ABOARD project zoeken we een promovendus binnen het werkpakket “patiënt-geregisseerde zorg”. Je gaat de opvattingen en behoeften van patiënten, hun naasten en zorgverleners voor gepersonaliseerde, patiënt-geregisseerde zorg in kaart brengen. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van ‘best practices’ voor zorgverleners om patiënten en hun naasten bij de zorg te betrekken, en verzamel je inzichten t.a.v. effectieve strategieën om actieve betrokkenheid van patiënten en hun naasten (in medisch consulten) te stimuleren. De verkregen inzichten gebruik je vervolgens om online (communicatie) tool(s) te ontwikkelen en testen, ter ondersteuning van zorg op maat in geheugenpoliklinieken. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van afzonderlijke studies, het werven van deelnemers, het verzamelen en analyseren van data en de rapportage daarvan in wetenschappelijke artikelen.  

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • Je voelt je thuis in zowel een wetenschappelijke als een klinische setting en kunt goed communiceren met onderzoekers, zorgverleners en patiënten.
  • Je hebt een (Research) Master in een gedragswetenschappelijke discipline, bijvoorbeeld in (Medische) Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Communicatiewetenschappen of een andere relevante opleiding.
  • Je kunt zelfstandig werken maar bent ook een teamplayer en hebt uitstekende sociale, communicatieve en organisatievaardigheden.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Ervaring met dementie en/of cognitieve achteruitgang is een pré.

Voor deze studie zijn wij op zoek naar een enthousiaste, capabele, veelzijdige, en betrokken promovendus.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden, met uitzicht op verlenging tot in totaal 4 jaar.

Wat bieden we jou?

  • Wij bieden een contract voor 12 maanden, met uitzicht op verlenging tot in totaal 4 jaar.
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Werkgever

AMC

Waar ga je werken?
Je komt te werken op de afdeling Medische Psychologie van het Amsterdam UMC op de locatie AMC. Binnen deze afdeling lopen verschillende onderzoeksprojecten naar medische communicatie. Prof. dr. Ellen Smets wordt je leidinggevende. Je zult nauw gaan samenwerken met de postdoc op het project (dr. Leonie Visser). Het ABOARD project is een consortium project, waarbij er veel wordt samengewerkt tussen alle partijen/partners, waaronder het Alzheimercentrum Amsterdam, en er ook uitwisseling mogelijk is.
De cultuur is open en de samenwerking over het algemeen laagdrempelig. Bovendien streven we naar gelijke kansen voor iedereen. Dat betekent dat er ruimte is voor eenieders cultuur, afkomst, ideeën en creativiteit. 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Marketing en communicatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • AT Promovendus patiënt-geregisseerde zorg

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you