Studieadviseur ESHPM (0,6 FTE)

Studieadviseur ESHPM (0,6 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
3 sep 20 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) zijn wij op zoek naar een nieuwe, enthousiaste studieadviseur. De studieadviseurs begeleiden onze circa 1.000 bachelor-, premaster- en masterstudenten bij het maken van keuzes ten aanzien van hun studie. Begeleiding door studieadvies kan bestaan uit advisering ten aanzien van studieplanning, studie-aanpak, het analyseren van barrières die een student ondervindt omtrent het studeren, en afstemming met collega’s of doorverwijzing naar andere professionals binnen of buiten de universiteit, zoals de studentendecanen of universiteitspsychologen.

De studieadviseur die wij zoeken, is creatief, assertief en resultaatgericht. Naast individuele gesprekken met studenten, draag je zorg voor de ontwikkeling en verzorging van workshops en trainingen voor groepen studenten, bijvoorbeeld op het gebied van studievaardigheden. Hiernaast stuur je de studentmentoren van het bachelor programma aan. Binnen Studieadvies werk je met twee collega’s op zelfstandig wijze aan kwalitatief goede begeleiding van studenten, waaronder bijvoorbeeld ook studenten met een functiebeperking.

Als ESHPM-studieadviseur baseer je je adviezen op een zorgvuldige afweging van studentenbelang en organisatiebelang. Door je professioneel en (pro)actief op te stellen en uitstekende relaties te onderhouden met collega’s draag je bij aan het studiesucces en welzijn van onze studenten. Je signaleringsfunctie biedt je een (beleids-)adviserende rol en derhalve de mogelijkheid om actief bij te dragen aan kwaliteitsverbetering van de opleidingen. Je vertegenwoordigt ESHPM in diverse overleg- en werkgroepen binnen de faculteit en universiteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als studieadviseur:

 • Heb je een afgeronde universitaire opleiding;
 • Heb je minimaal drie jaar ervaring in het begeleiden van studenten of jongeren en het voeren van individuele coaching gesprekken;
 • Heb je ervaring met het ontwikkelen en geven van workshops/trainingen;
 • Ben je een zelfstandig werkende, proactieve en organisatie-sensitieve professional en sparringpartner voor het opleidingsmanagement;
 • Heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands (vloeiend) als in het Engels (B2/C1);
 • Heb je ervaring met het werken met studievoortgangssystemen, bij voorkeur Osiris;
 • Ben je op de hoogte van wet- en regelgeving omtrent studeren in het hoger onderwijs;
 • Heb je ervaring met beleidsontwikkeling, dan is dat een pre.

Als studieadviseur:

 • Heb je een sterk inlevingsvermogen en kun je dit in gesprek (zowel in persoon als digitaal) overbrengen;
 • Heb je oog voor diversiteit en de zeer uiteenlopende achtergronden van onze studenten;
 • Ga je oplossingsgericht en transparant te werk dankzij je organisatorische vaardigheden, ook maak je graag deel uit van een enthousiast en resultaatgericht team;
 • Ben je een multitasker die goed hoofdzaken van bijzaken kan onderscheiden;
 • Ben je een kritische lezer en luisteraar die ook grenzen kan stellen;
 • Heb je een onafhankelijk oog voor verschillende belangen;
 • Ga je discreet om met vertrouwelijk informatie.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een afwisselende baan in een enthousiast en resultaatgericht team (3 personen) met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).  Wij bieden je ruimte en moedigen je aan om eigen initiatieven te ontplooien ter verbetering van de kwaliteit en organisatie van het onderwijs in samenwerking met gemotiveerde collega’s.

Het dienstverband wordt in de eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10). Beoogde startdatum is 1 november 2021.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 29 verlofdagen bij een fulltime aanstelling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening. Medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. Tevens zijn er ruime mogelijkheden voor opleidingen en congresbezoek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM)

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs.

Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek.

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren ca. 1000 studenten en werken 150 medewerkers. Internationalisering wordt hoog gewaardeerd bij ESHPM. Het aantal studenten, docenten en onderzoekers vanuit het buitenland is aanzienlijk toegenomen over de afgelopen jaren en hebben ons programma verrijkt.  

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
 • 22.8—24 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • Universitair
 • ESHPM/03092021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you