Assistent Controller

Assistent Controller

Geplaatst Deadline Locatie
6 sep 4 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar de eerste Donald Duck, een linked-data omgeving en een purchase-to-pay-systeem samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als assistent controller de leiding neemt bij de financiële processen en de kwaliteit waarborgt.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?   
En daarom is deze baan iets voor jou. Je krijgt de kans om ons P2P-systeem verder te implementeren en met het team de puntjes op de ‘i’ te zetten. Driekwart van het systeem staat en voor het laatste kwart is jouw expertise nodig. Kwaliteit is een term waar jij de focus op legt. Je deinst niet terug voor het intern en extern rapporteren van subsidies en overheidssteun. En met publieksgelden ga jij zorgvuldig om en je legt hier verantwoording over af. En er is meer. Jij bent de assistent controller die:

 • zorg draagt voor de periodieke informatieverstrekking uit de administraties.
 • knelpunten op financieel beheersgebied doorgeeft aan de senior financial controller. 
 • de projectadministratie verzorgt en een inhoudelijke bijdrage levert aan de begroting en budgettering.
 • een snelle afsluiting van periodes bolwerkt, inclusief het controleren van posities op tussenrekeningen, balansrekeningen en projecten.

Daar komt bij dat de organisatie volop in beweging is. De sectoren moeten meer verantwoordelijkheid nemen voor eigen budgetten en aan jou en jouw team de taak om te zorgen dat de financiële gegevens juist zijn. Je stuurt op de dagelijkse gang van zaken op de afdeling waar 3 financieel administratief medewerkers zitten. En intern spar je met collega’s over verbetering en ontwikkeling. Je zorgt voor de bewaking en begrenzing van het hele financiële proces.

Een van de vele voorbeelden van onze IT-projecten: is het eerdergenoemde P2P-systeem waarbij verplichtingen worden vastgelegd voordat een opdracht in gang wordt gezet. Als de opdracht dan voldaan is, kan op een simpele manier de factuur worden gekoppeld.

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw plek in de frontlinie van innovatie? Gecombineerd met jouw verbindende karakter om een team op te bouwen en doelen te halen? Dan scoor je punten als het gaat om deze vacature assistent controller. Nog meer punten in de wacht slepen?

 • een hbo-diploma in de richting van Bedrijfseconomie, MBA of SPD.
 • minimaal 3 jaar werkervaring als bijvoorbeeld assistent controller of senior financieel medewerker.
 • kennis van ICT-systemen die betrekking hebben op financiële administraties.
 • ervaring met Excel of andere BI-systemen.
 • organisatiesensitiviteit en goede omgang met verandering.

Arbeidsvoorwaarden

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 2.980 en € 4.109 (schaal 9).
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • een dertiende maand (8,33%).
 • om te starten een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • 100% vergoeding voor jouw reiskosten.
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature assistent controller is een dienstverband voor 32 tot 40 uur per week aan de orde.

Werkgever

De KB

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook een innovatieve werkgever is. Want dat zijn we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Een toekomstbestendige IT-infrastructuur is hierbij onmisbaar en dus is onze IT-roadmap enorm.

Afdeling

FA Backoffice

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team FA Backoffice. Dit team werkt aan een kwalitatief sterke financiële administratie. Het team zal met je komst uit 3 financieel medewerkers, 2 assistent controllers en de senior financial controller bestaan. Je rapporteer aan de senior financial controller. Hoe jouw toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als open, gedreven en met ruimte om elkaar de waarheid te zeggen.

Specificaties

 • IT; Financiën
 • HBO
 • 21-32-31-E

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you