Senior Onderwijsadviseur

Senior Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
7 sep morgen Breukelen

Functieomschrijving

De senior onderwijsadviseur is een onderwijskundige die een heldere visie heeft op het onderwijs & toetsbeleid en draagt deze uit samen met andere onderwijsadviseurs in het team Academic Services Center. Hij is gedreven en deskundig op het gebied van onderwijsontwikkeling en vernieuwing in het hoger onderwijs en heeft tussen de 5 – 10 jaar werkervaring bij een kennisinstelling of in het bedrijfsleven. Hij is bekend met het brede spectrum van curriculumontwikkeling tot aan het ontwikkelen van leerlijnen die aansluiten bij de gestelde eindkwalificaties. Daarbij heeft hij in het bijzonder ervaring en kennis van de kwaliteitsborging van toetsen. De senior onderwijsadviseur is goed in staat om met alle betrokkenen binnen de universiteit te zorgen voor synergie en samenhang in en tussen de programma’s waarin de onderwijsvisie van Nyenrode tot uitdrukking komt.

ASC is op zoek naar een senior onderwijsadviseur die het team voor vier of vijf dagen in de week komt versterken.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Ondersteunen en begeleiden van docenten, management en programma’s bij onderwijsvernieuwing & ontwikkeling;
 • Bijdragen aan herijken onderwijsvisie & beleid dat aansluit bij de nieuwe strategie;
 • Bijdragen aan de inrichting van kwaliteitskaders, inclusief kwaliteitshandboek en daarop sturen;
 • Adviseren van docenten en management bij curriculumontwikkeling, onderwijsvernieuwing eindtermen en de digitale mogelijkheden om beoogde leereffect te versterken;
 • Adviseren bij de jaarlijkse programma evaluaties en mogelijke herijking van de eindtermen en de periodieke evaluaties van vakken;
 • Monitoren en begeleiden van collega’s bij de implementatie van de verbeterslagen voortvloeiend uit de surveys en evaluaties;
 • Adviseren, begeleiden bij toetsbeleid & toetsontwikkeling zodanig dat de kwaliteit optimaal wordt geborgd;
 • Trainingen/workshops geven aan docenten op gebied van onderwijsvernieuwing, inclusief digitalisering;

Specificaties

Nyenrode Business Universiteit

Functie-eisen

Wie ben jij?

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een masteropleiding in onderwijskunde en  aantoonbare ervaring bij een kennisinstelling of het bedrijfsleven
 • 5 tot 10 jaar werkervaring
 • Beschikt over een brede expertise op het gebied van innovatieve onderwijsmethoden en toetsontwikkeling  
 • Ervaren met projectmanagement en in staat om draagvlak te creëren onder de collega’s.
 • Heeft heldere visie op onderwijs & toetsbeleid en in staat om deze helder te verwoorden.
 • Heeft ervaring met beleidsvorming en strategie ontwikkeling
 • Beschikt over goed ontwikkelde adviesvaardigheden en beschikt over een vlotte pen.
 • Analytische, ondernemende instelling, proactief en beschikt over een sterk coördinerend vermogen
 • Goede communicatieve eigenschappen in Nederlands en Engels in woord en geschrift
 • Resultaatgericht en denkend in oplossingen.
 • Een teamplayer en helpt collega’s graag een stapje verder om hun doelstellingen te behalen.
 • Motiverend en in staat om effectief kennis over te brengen op zowel individuen als groepen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar. Bij goed functioneren en onveranderde bedrijfsomstandigheden wordt het contract verlengt.

Wat bieden wij?
Nyenrode is een kennisinstituut en kenmerkt zich door een persoonlijke, informele sfeer en een professionele werkwijze. Resultaatgericht werken en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling gaan hand in hand, zo kan je bijvoorbeeld deelnemen aan exclusieve seminars en lunchcolleges. Onze ambitie is om in de top van Europese Business Schools te staan. Dit zorgt voor een dynamische werkomgeving waarbij je veel verantwoordelijkheid en ruimte krijgt om op je eigen wijze bij te dragen aan deze doelstelling.
Een salaris met een minimum van € 3.630,-- en een maximum van € 5.666,-- bruto, afhankelijk van je leeftijd en werkervaring en bij een fulltime dienstverband (schaal 11 of 12).
De aanstelling is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van een jaar. Bij goed functioneren en onveranderde bedrijfsomstandigheden wordt het contract verlengt.
Daarnaast heb je 30 vrije dagen (met de mogelijkheid met vijf dagen uit te breiden) en een vaste eindejaarsuitkering van minimaal 5,1% (over jaarsalaris en vakantiegeld).

Werkgever

Nyenrode

Nyenrode is een kleinschalige particuliere universiteit, in 1946 opgericht door en voor het bedrijfsleven, met een internationale oriëntatie. We bieden degree en executive education opleidingen aan en doen onderzoek in uiteenlopende richtingen. De komende jaren ligt onze strategische focus op het realiseren van maatschappelijke impact, het vormgeven van transformatief onderwijs en het verder versterken van ons academisch fundament. Onze purpose ‘Serving society by shaping responsible leaders’ vormt hiervoor de basis.
Een centrale rol in alles wat we doen spelen onze kernwaarden Leadership, Entrepreneurship en Stewardship. Herken jij je in deze kernwaarden? 

Afdeling

Academic Services Center

De afdeling Academic Services Center (ASC) is als ondersteunende dienst het academisch hart van de universiteit. Van hieruit wordt ondersteuning geboden bij onderwijsontwikkeling & vernieuwing, kwaliteitszorg bij zowel het borgen van onderwijskwaliteit als toetskwaliteit. Daarnaast vormt de International Office onderdeel van ASC en coördineert ASC internationaliseringsactiviteiten. ASC is tevens verantwoordelijk voor het managen van de bibliotheek.

Additionele informatie

Enthousiast geworden?
Graag ontvangen wij je reactie door middel van een motivatie en een curriculum vitae bij voorkeur voor maandag 27 september 2021Je kan reageren via de website.
Als je vragen hebt, neem gerust contact op met hoofd ASC, Eun-mi Postma te bereiken e.m.postma@nyenrode.nl of via +31 6 8274 7889.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Management
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3630—€5666 per maand
 • Universitair
 • SP Senior Onderwijsadviseur

Werkgever

Nyenrode Business Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Straatweg 25, 3621 BG, Breukelen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nyenrode Business Universiteit). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 sep. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).