Onderzoeker/projectmedewerker digitale samenleving

Onderzoeker/projectmedewerker digitale samenleving

Geplaatst Deadline Locatie
9 sep 29 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de uitwerking en de uitvoering van het werkprogramma is er op korte termijn plaats voor een Onderzoeker/projectmedewerker digitale samenleving.

Functieomschrijving

Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op de samenleving. Om goed op die ontwikkelingen te kunnen reageren is het belangrijk hier onderzoek naar te doen en de maatschappelijke en politieke dialoog te organiseren.

Het Rathenau Instituut onderzoekt ontwikkelingen in wetenschap en innovatie en de wijze waarop de maatschappij daarbij betrokken is of daardoor geraakt wordt. Op basis van dat onderzoek informeert het Rathenau Instituut publiek, beleidsmakers en politiek en levert zo een bijdrage aan het maatschappelijke en politieke debat over wetenschap en technologie in de samenleving.

We zoeken een nieuwe collega op het gebied van ‘digitale samenleving’. In dit thema bestuderen we vanuit maatschappelijk en ethisch perspectief de betekenis van nieuwe technologieën zoals robotica, VR/AR, kunstmatige intelligentie. We onderzoeken en gaan in gesprek met betrokken partijen over; hoe we zeggenschap over nieuwe en kritieke digitale infrastructuur en publieke sector kunnen herwinnen en hoe we digitaal samenleven in vervlochten reële en virtuele werelden.
Als onderzoeker werk je nauw samen met collega’s aan projecten voor het werkprogramma en voor externe opdrachtgevers. Je schrijft mee aan rapportages voor verschillende doelgroepen, waaronder beleidsmakers, politici, wetenschappers en het brede publiek. Onderdeel van je werk is dat je het maatschappelijke en politieke debat volgt, ondersteunt en daarin meedoet.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Relevante Master studies zijn bijvoorbeeld Innovation Sciences, Filosofie, Toegepaste Ethiek, Media en Cultuur, (Technische) Bestuurskunde en European Studies on Society, Science and Technology. Bekendheid met de wisselwerking tussen overheid, kennisinstellingen, bedrijfsleven en andere maatschappelijke organisaties is gewenst. Je hebt bij voorkeur enkele jaren onderzoekservaring en/of ervaring in de consultancy- en/of beleidscontext. Je kunt helder schrijven voor zowel een professioneel, wetenschappelijk als ook breder publiek. Daarnaast heb je kennis van de dynamiek en governance van technologie en samenleving.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Twee jaar met de mogelijkheid van verlenging.

Het betreft een vacature met een tijdelijke aanstelling van twee jaar met de mogelijkheid van verlenging. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en werkervaring bij een fulltime aanstelling (38 uur) minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- (schaal 10 CAO-NU) bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau instituut stimuleert de publieke en politieke meningsvorming over wetenschap en technologie. Het instituut doet onderzoek en organiseert debat over wetenschap, innovatie en nieuwe technologieën.

Specificaties

  • IT; Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • AT2021-135

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you