Adviseur Toezichtontwikkeling

Adviseur Toezichtontwikkeling

Geplaatst Deadline Locatie
10 sep 27 sep Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een bijdrage leveren aan goede en veilige zorg? Kom werken bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Functieomschrijving

Bij de afdeling Risicodetectie & Ontwikkeling (R&O) zoeken we een nieuwe collega voor het team Toezichtontwikkeling.

Wat ga je doen?
Je bent als adviseur betrokken bij de ontwikkeling van verantwoord en effectief toezicht en helpt inspecteurs om vanuit een strategische blik naar toezichtvraagstukken te kijken. Je adviseert hen om inspecties eenduidig, effectief en efficiënt uit te voeren en ontwikkelt met hen daarvoor toezichtinstrumenten.
Je adviseert toezichtafdelingen bij het ontwikkelen van toetsingskaders, vragenlijsten, beoordelingsformulieren, e-learning modules, het standaardiseren van toezichtinstrumenten, scoringsmethodologieën en definities van begrippen, etc.
Door jouw kennis en inspiratie de inspectie in te brengen, moedig je inspecteurs aan om gedragsinzichten een plek te geven in het toezicht en je ondersteunt hen bij het toepassen van kennis uit de gedragswetenschappen. Door te informeren, adviseren en agenderen versterk je, samen met andere collega’s, de toepassingsmogelijkheden van gedragsinzichten in het toezicht door de IGJ. Je adviseert bij het ontwikkelen van effectieve gedragsinterventies en geeft zelf het goede voorbeeld bv. door mee te lezen bij het schrijven van brieven of inspectierapporten. Hierin laat je dan zien hoe je vanuit gedragsperspectief effectieve teksten kunt schrijven. Verder begeleid je bijeenkomsten waarin bv. een (gedrags)analyse wordt opgesteld.
Verder bied je vanuit het team Toezichtontwikkeling methodologische ondersteuning bij toezichtprojecten: van een strategisch advies over het beoogde toezichteffect aan het begin van een project tot aan een kwaliteitstoets voor het eindrapport. Vanuit kwalitatief of kwantitatief onderzoeksperspectief geef je aan hoe en welk eindproduct kan worden bereikt door hiervoor de geschikte methoden en technieken aan te bieden.
Kwalitatieve onderzoeksmethoden worden steeds meer toegepast bij het 'slim inspecteren' en vragen om passende methoden en technieken om de gegevens te verkrijgen en te verwerken. Kwantitatieve onderzoeksmethoden worden o.a. gebruikt om gegevens rechtstreeks bij zorgaanbieders op te vragen (bijvoorbeeld via een web based survey) en te analyseren.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Wie ben jij?
Je hebt een onafhankelijke blik en je hebt zin om met overtuiging en drive te gaan werken aan het doel van de IGJ: behoud en verbetering van de goede Nederlandse zorg- en hulpverlening. Daarbij handel je naar ons motto: duidelijk, onafhankelijk en eerlijk.

  • Je hebt een academische opleiding, bij voorkeur in een van de gedragswetenschappen, afgerond (mogelijk met een promotieonderzoek naar effectieve gedragsbeïnvloeding).
  • Je hebt verstand van toezicht en kunt op basis van jouw kennis en ervaring met een helikopterview naar toezichtsvraagstukken kijken en je verdiepen in de vraag hoe het toezicht effectief kan worden uitgevoerd. Als je daarbij ook kennis hebt van de gezondheidszorg en/of jeugdzorg is dat een pré.
  • Je beschikt over kennis van methodologie.
  • Je kunt vanuit een adviesrol oplossing- en resultaatgericht functioneren in complexe situaties en je vindt het geen probleem om aan meerdere projecten tegelijk te werken.
  • Je hebt ervaring met het geven van schriftelijke en mondelinge advies en weet hoe je collega’s effectief kunt adviseren.
  • Je hebt kennis over het begeleiden van bijeenkomsten en je bent bereid om hiervoor een gevarieerd handelingsrepertoire te ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband (bij gebleken geschiktheid).

  • Salaris­niveauschaal: 11
  • Salaris­omschrijving: Je salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, bedraagt maximaal € 5.039,- bruto per maand, schaal 11 (CAO Rijk), op basis van 36 uur per week.
  • Maand­salaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duur: Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband (bij gebleken geschiktheid)
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast je salaris bieden wij je verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden:

  • De mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen;
  • Een IKB-budget, dit bedraagt 16,37% van het jaarsalaris. In dit budget zijn de vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering opgenomen. Iedere maand bouw je een deel van het IKB-budget op. Dit opgebouwde budget kun je gebruiken voor o.a. deelname aan fitness;
  • Een pensioenregeling bij het ABP;
  • Een volledige vergoeding woon-werkverkeer met het OV (2e klasse);
  • De mogelijkheden voor opleidingen, trainingen en coaching;
  • 166 vakantie-uren bij een fulltime aanstelling (144 wettelijke vakantie-uren en 22 IKB-uren);
  • 60% betaald ouderschapsverlof;
  • Een laptop, smartphone en een flexibele werkplek in het Stadskantoor Utrecht naast het Centraal Station.
  • Het is te verwachten dat in de nabij toekomst vormen van hybride werken (op kantoor en thuis) tot de standaardwerkwijze gaan behoren.

Werkgever

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ)

We kunnen in Nederland vertrouwen op goede gezondheidszorg en jeugdhulp. Voor iedereen, altijd en overal. Dat willen we graag zo houden, ook voor volgende generaties. Daarom waken wij over de gezondheidszorg en jeugdhulp in Nederland en de internationale markt voor geneesmiddelen en medische hulpmiddelen. We handelen vanuit het publieke belang en streven naar toezicht met effect.

Afdeling

Risicodetectie & Ontwikkeling (R&O)

Deze afdeling werkt aan de innovatie van het toezicht om zodoende de effectiviteit ervan te vergroten. Dat gebeurt zo veel mogelijk evidence-based, dus op basis van onderzoek. De adviseurs analyseren data (intern en extern) en halen daar signalen uit voor het toezicht. Ook geven ze strategisch en methodologisch advies. Via een wetenschappelijk onderzoeksprogramma worden belangrijke onderzoeksvragen op het terrein van toezicht uitgezet bij onderzoeksinstituten.
Kenmerkend is de grote variatie in werkzaamheden. De afdeling werkt voor alle toezichtsafdelingen van de IGJ, dus voor de volle breedte van de gezondheidszorg en jeugdhulp. Er is veel contact met de inspecteurs.

De afdeling bestaat uit drie teams:

  • Team Kennisontwikkeling:

   Om de effectiviteit van het toezicht te evalueren en te verbeteren, zet dit team via een     
   wetenschappelijk onderzoeksprogramma onderzoek uit. Het team inventariseert de
   onderwerpen voor onderzoek, coördineert het onderzoek dat uitgezet wordt en begeleidt
   masterstudenten.

  • Team Risicodetectie:

   In nauwe afstemming met de toezichtsafdelingen brengen de adviseurs van dit team per       
   sector en zorgaanbieder risico’s in kaart, boren (nieuwe) bronnen voor risicogestuurd toezicht
   aan, bundelen en visualiseren deze data in dashboards en werken aan de ontwikkeling van
   risicomodellen en validatie daarvan.

  • Team Toezichtontwikkeling:

   Dit team geeft methodologisch advies (op basis van state of the art evidence-based     
   methoden, procedures en bewezen werkwijzen) over toezicht-methoden,
   toezichtinstrumenten, projecten en de standaardisering van het toezicht. De adviseurs bieden
   ook begeleiding bij evaluatie-, consensus-, start- of analysebijeenkomsten in het kader van
   toezichtactiviteiten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij; Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €3279—€5039 per maand
  • Universitair
  • AT IGJ 21-79

Werkgever

Locatie

Stadsplateau 1, 3521 AZ, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you