Ambtelijk secretaris examencommissie

Ambtelijk secretaris examencommissie

Geplaatst Deadline Locatie
13 sep 29 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Examencommissies vervullen in elke opleiding een cruciale rol. Zij richten zich op de kwaliteit van toetsing en beslissen over verzoeken van studenten. Als ambtelijk secretaris ondersteun je examencommissies op administratief, organisatorisch en beleidsvoorbereidend vlak. Zo heb jij invloed op het doorvoeren van beslissingen die de kwaliteit van onderwijs aan de Radboud Universiteit verbeteren.

De examencommissies van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) zijn belast met het toezicht op de toepassing van de Onderwijs- en Examenregeling (OER). Zo behandelt de examencommissie individuele verzoeken van studenten betreffende extra voorzieningen, verzoeken rondom vrijstellingen, de goed- of afkeuring van individuele studieprogramma’s en verzoeken tot uitzonderingen op facultaire regelingen. Daarnaast ontwikkelen de examencommissies beleid inzake de kwaliteit van de toetsing van tentamens en schriftelijke stukken (essays, scripties) en dragen zij zorg voor de borging ervan. De vier onderwijsinstituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica verzorgen in totaal 7 bacheloropleidingen en 9 masteropleidingen.
Als ambtelijk secretaris ondersteun je, samen met je collega’s, de voorzitters van de vier examencommissies van de faculteit op beleidsmatig en administratief vlak. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, voorbereiden en vastleggen van de vergaderingen van de individuele examencommissies en de halfjaarlijkse overkoepelende vergaderingen met het faculteitsbestuur. Je toetst de voorgenomen standpunten en besluiten van de examencommissies aan de relevante besluitvormingskaders, procedures en wettelijke bepalingen (bijvoorbeeld OER en Wet op het Hoger Onderwijs (WHW)). Je bereidt voor en handelt de studentverzoeken af zoals vrijstellingsverzoeken, extra tentamens, aanvragen van keuzevakken, klachten met betrekking tot tentamens/examens. Je coördineert fraude- en plagiaatzaken en beroepsprocedures. Je draagt bij aan de beleidsontwikkeling en besluitvorming van de examencommissies, onder andere door het opstellen en bewaken van procedures en reglementen en het toetsen van besluiten hieraan. Je levert informatieve, kern- en stuurgetallen aan voor de totstandkoming van het jaarverslag en werkt samen met je collega’s aan een gestructureerde database om deze gegevens vast te leggen. Je signaleert relevante ontwikkelingen met betrekking tot de bevoegdheden en het functioneren van de examencommissie. Ten slotte draag je bij aan de kwaliteitszorg rondom toetsing en scripties.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

Wij zoeken een gemotiveerde collega die zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneert. De rol van ambtelijk secretaris van de facultaire examencommissie is complex. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over een flexibele werkhouding en gemotiveerd bent om mee te denken over verbeterde en nieuwe procedures. Daarnaast beschik je over:
  • Een afgeronde hbo- of universitaire opleiding.
  • Ruime werkervaring in een grote onderwijsorganisatie, bij voorkeur als beleidsmedewerker of ambtelijk secretaris.
  • Affiniteit en ervaring met onderwijs wet- en regelgeving.
  • Een goed analytisch vermogen en flexibele instelling.
  • Affiniteit en ervaring met automatiseringssystemen en databases.
  • Goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

  • Een aanstelling van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.836 en maximaal € 4.474 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10). Bij minder ervaren kandidaten is het mogelijk dat een aanloopschaal wordt toegepast (salarisschaal 8; minimaal € 2.700 en maximaal € 3.606 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) is een succesvolle, studentgerichte bètafaculteit waar onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn. De faculteit is een academische gemeenschap met een internationaal karakter waar medewerkers vanuit verschillende achtergronden hun talenten combineren met als doel een vooraanstaande bètafaculteit in Europa te zijn. Zowel het onderzoek als het onderwijs van de faculteit hebben de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en zijn kwalitatief van hoog niveau. De faculteit heeft meer dan 3000 studenten, ongeveer 1000 medewerkers en een jaaromzet van 100 miljoen euro. Het onderwijscentrum organiseert de onderwijs- en studentgerelateerde activiteiten van de faculteit en staat voor het organiseren van dit onderwijs op een heldere en betrokken manier. De onderwijsinstituten Biowetenschappen, Moleculaire wetenschappen, Wis-, Natuur- en Sterrenkunde, Informatica en Informatiekunde zijn inhoudelijk verantwoordelijk voor het onderwijs binnen de bachelor- en masteropleidingen van de faculteit.

In je functie als ambtelijk secretaris van de examencommissies val je onder directe aansturing van het hoofd onderwijscentrum (OWC) van FNWI. Daarbij werk je nauw samen met verschillende teams binnen het OWC.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • €2836—€4474 per maand
  • HBO
  • 1169004

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you