Phd student/ Arts - Promovendus Moleculaire Genetica

Phd student/ Arts - Promovendus Moleculaire Genetica

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 19 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De arts-promovendus werkt aan verschillende studies die laboratoriumvindingen naar de kliniek willen brengen.

Het vermogen van tumorcellen tot het repareren van DNA schade die veroorzaakt wordt door anti-tumor therapieën bepaalt de gevoeligheid van zo'n tumor voor die therapie. Dit reparatievermogen kan enorm verschillen per tumor. Dit project heeft tot doel om ex vivo gevoeligheidstesten te ontwikkelen voor verschillende vormen van therapie en de kennis over antikankertherapieën te gebruiken om nieuwe Proof-of-Concept klinische studies op te zetten. In samenwerking met de afdeling Interne Oncologie zal gefocust worden op het ontwikkelen van studies met PARP remmers en taxanen . In samenwerking met de afdeling Radiotherapie en het protonencentrum Holland PTC in Delft zullen studies worden gestart om nieuwe methodes te ontwikkelen om de optimale radiotherapie schema's (protonen of de gangbare fotonentherapie) voor borstkanker en hoofd-hals tumoren te bepalen.

Dit is een uniek project waarbij de vertaling van bench naar bed side optimaal tot zijn recht komt dankzij de reeds bestaande langdurige samenwerkingen tussen preklinische laboratoria en de klinische afdelingen.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

  • De kandidaat heeft een mastertitel in de Geneeskunde en heeft aanwijsbare affiniteit met biomedisch onderzoek (bijvoorbeeld een Research Master titel naast de geneeskunde master) of een mastertitel in een van de biomedische wetenschappen en aanwijsbare affiniteit met translationeel onderzoek. .
  • Ervaring met kankeronderzoek, klinische trials en/of weefselkweek modellen is wenselijk, maar geen voorwaarde.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
  • Een tijdelijk dienstverband per zo spoedig mogelijk voor de duur van 4 jaar, met na 1 jaar een evaluatiemoment.
  • Een bruto maandsalaris van, afhankelijk van werkervaring, maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
  • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
  • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
  • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

De afdeling Moleculaire Genetica is een wereldwijd bekende onderzoeksgroep die werkt aan verschillende aspecten van DNA schade respons en DNA reparatie. De verschillende subgroepen bestuderen aspecten die variëren van studies aan moleculen tot studies met proefdieren en patiënten.

De afdeling Interne Oncologie is deel van het Erasmus MC Kanker Instituut. In nauwe samenwerking met preklinische afdelingen, spelen we een essentiële rol in de vertaling van veelbelovende resultaten uit het laboratorium naar de patiënt door het opzetten van (vroege) klinische studies met de bedoeling om de zorg voor en genezing van kankerpatiënten te verbeteren.

De afdeling Radiotherapie is een van de grootste radiotherapiecentra van Europa, waar ongeveer 5000 kankerpatiënten behandeld worden elk jaar. De afdeling heeft een uitgebreid en bekend researchprogramma met belangrijke nationale en internationale samenwerkingen met academische en industriële partners. Langdurige samenwerkingen met deze afdelingen bevordert translationeel onderzoek dat een directe invloed kan hebben op patiënten.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 25.02.21.TBW-P785136-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you