Teamleider Documentaire Informatievoorziening (DIV) – Bureau KNAW – Amsterdam

Teamleider Documentaire Informatievoorziening (DIV) – Bureau KNAW – Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 30 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een informatiedeskundige met ruime ervaring in het aansturen van een team? Ben je nieuwsgierig en altijd op zoek naar mogelijkheden voor verbetering? Heb je affiniteit met de praktische kant van vraagstukken op het gebied van informatiehuishouding in complexe organisaties? En heb je hart voor de wetenschap en wetenschappers? Wie weet ben jij dan de teamleider die we zoeken voor het team Documentaire Informatievoorziening, een klein en hecht team dat de post- en archiefzaken voor het Bureau van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) organiseert.

Functieomschrijving

Als teamleider DIV ben je het eerste aanspreekpunt voor de drie collega’s in je team en voor het hoofd van de afdeling. Je werkt nauw samen met de archivaris van de KNAW, en je maakt deel uit van het MT van de afdeling Communicatie & Informatievoorziening.

Als vakexpert weet je al dat er veel aan het veranderen is bij post- en archiefzaken. Traditionele taken beginnen te verdwijnen en er komen nieuwe en vaak meer complexe taken voor terug. Met de ingebruikname van het document managementsysteem M-Files zijn onlangs alle werkprocessen door het team tegen het licht gehouden. Samen met jou werken we verder aan de verbeteringen en de evaluatie daarvan. We verwachten dat dit tot medio 2023 duurt.

De veranderingen in archiveringsprocessen hebben consequenties voor zowel de werkzaamheden van teamleden van DIV als die van de overige medewerkers van het bureau van de KNAW. Het belang van goed archiefbeheer blijft hetzelfde. We verwachten daarom dat je ruime kennis van en ervaring hebt met alle aspecten van archiefwerkzaamheden bij een (semi) overheidsorganisatie en dat je goed kunt communiceren over veranderingen die daarin plaatsvinden.

Als meewerkend ‘voormens’ draag je bovendien bij aan de dagelijks coördinatie en voer je reguliere werkzaamheden uit.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je hebt een opleiding op het gebied van informatiemanagement of archivistiek afgerond (HBO-niveau). Je kunt aantonen dat je regelmatig je vakkennis en je vaardigheden als leidinggevende opfrist, zowel in je eigen werk als via scholing.

Je hebt een visie op de toekomst van informatie- en archiefzaken, en je vindt het leuk om te onderzoeken hoe dat het beste werkt voor je team en de organisatie.  Je hebt een coachende leiderschapsstijl; je biedt – en krijgt – ruimte en vertrouwen, en waar nodig spreek je mensen aan. Zelf sta je ook open voor feedback en draag je bij aan een stimulerende en veilige omgeving waarin mensen verder leren en  hun talenten blijven ontwikkelen. Je bent besluitvaardig, organisatiesensitief en je beschikt over goede communicatievaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een tijdelijk dienstverband voor 36 tot 38 uur per week tot 1 september 2023. Ruim voor afloop van deze periode evalueren we de rol en positie van deze functie. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het salaris bij een fulltime dienstverband tenminste € 2.968 en maximaal € 4.078 bruto per maand (schaal 9 CAO Nederlandse Universiteiten/KNAW), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Bureau KNAW

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor tien nationale onderzoeksinstituten -  en drie instituten die infrastructuur bieden voor onderzoek - die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Het Bureau van de KNAW staat leden, bestuur, raden en commissies, instituten en de algemeen directeur bij in de uitoefening van hun taken.

Afdeling

DIV maakt onderdeel uit van de Bureau-afdeling Communicatie & Informatievoorziening. Je komt in een afdeling waarin je de ruimte krijgt voor eigen inbreng en ideeën. We zorgen voor elkaar, houden elkaar scherp en omdat geen dag hetzelfde is, helpen we elkaar waar nodig. Dat doe je samen met de recordbeheerders en informatiemedewerker van het DIV-team en de rest van de afdeling: communicatieadviseurs, contentmedewerkers en eventmanagers.  

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 36—38 uur per week
  • €2968—€4078 per maand
  • HBO
  • AT2021-134

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kloveniersburgwal 29, 1011 JV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you