Coördinerend inspecteur/medewerker toezicht cluster Fytosanitair

Coördinerend inspecteur/medewerker toezicht cluster Fytosanitair

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 4 okt Utrecht

Functieomschrijving

Wist je dat 40% van de wereldhandel in tuinbouwzaaizaden afkomstig is van - of wordt verzonden vanuit - Nederland? Zodra een bedrijf fytosanitaire producten zoals zaaizaden, bomen en planten wil exporteren naar het buitenland, vraagt de exporteur de juiste exportdocumenten aan bij de Nederlandse Plantkeurdiensten. Als coördinerend inspecteur binnen het cluster Fytosanitair in Utrecht speel jij in dit proces een belangrijke rol. Interessant werk dat ertoe doet voor exporterend Nederland én waarin je volop kansen krijgt om jezelf verder te ontwikkelen.
Om de juiste exportdocumenten te kunnen afgeven, is het van belang dat alle informatie die daarvoor noodzakelijk is op de juiste wijze is vastgelegd in de systemen. Is dit niet het geval? Dan stelt de afdeling Certificeren op Afstand van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een instructie voor invoervergunning (IVI) op en geeft deze IVI af.
Jij gaat als coördinerend inspecteur/medewerker toezicht aan de slag bij de afdeling Certificeren op Afstand (CoA) in het cluster Fytosanitair dat uit zes collega’s bestaat. Naast je inhoudelijke taken coördineer jij de werkzaamheden binnen het cluster. Vanuit die coördinerende rol neem je deel aan diverse in- en externe overleggen en weet je van daaruit de juiste vertaalslag te maken van de wensen die er leven op het vlak van systeemaanpassingen. Ook werk je mee met je collega’s binnen het cluster aan zaken die moeten worden uitgevoerd. En je bent het aanspreekpunt voor het team Expertise; de beleidsafdeling voor plantgezondheid.
Daarnaast ben jij de verbindende schakel tussen het cluster en de ontwikkelaars van het systeem e-CertNL. Het hele proces van het aanvragen van een exportcertificaat tot het verstrekken ervan is gedigitaliseerd en verloopt via dit systeem. Ongeacht of er een fysieke keuring nodig is of dat het geheel op afstand kan worden afgehandeld. Dit gegeven maakt dat de inhoud en content van e-CertNL, het vullen en het op orde houden ervan, een belangrijke verantwoordelijkheid is. Deze verantwoordelijkheid ligt bij de afdeling CoA. Naast jouw inhoudelijke kennis is je affiniteit met ICT dan ook net zo belangrijk.
Jouw werkweek bestaat vooral uit inhoudelijke en coördinerende werkzaamheden, afstemming met je collega’s binnen het cluster en daarbuiten. Een voorbeeld van deze taken is de wens om een QR-code op een certificaat te krijgen. Jij coördineert dit verzoek en legt het bij de juiste personen neer. Belangrijk hierin is dat je het proces bewaakt van begin tot eind en ervoor zorgt dat het verzoek ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

Dit ben jij
Jij bent een betrokken collega, dienstverlenend ingesteld en kunt goed samenwerken. Ook kun je geconcentreerd werken, ben je goed bestand tegen werkdruk en weet je de juiste prioriteiten te stellen en te volgen. Je hebt het geduld om binnen de grenzen van het IT-landschap van de Rijksoverheid te laveren. Ook heb je een lange adem. Dit is nodig om kansen voor vernieuwing en vooruitgang bij de juiste mensen aan te blijven kaarten. Verder vind je het leuk om coördinerende werkzaamheden uit te voeren en je collega’s te coachen en adviseren op jouw vakgebied.

Dit neem je mee

 • Je hebt hbo-niveau, liefst inclusief een afgeronde opleiding aan de Wageningen University & Research.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring, liefst in het fytosanitaire domein.
 • Je hebt bij voorkeur affiniteit met ICT-systemen en kennis van agile/scrum.
 • Je hebt kennis van het brede werkveld van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties

 • Oordeelsvorming
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Stressbestendigheid
 • Plannen en Organiseren
 • Accuraat werken
 • Zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 10
 • Maand­salaris: Min €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Waar kom je te werken?
De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) staat als onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur.
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat we in Nederland eten en andere producten kunnen kopen in het vertrouwen dat die veilig voor ons zijn. We mogen daarop vertrouwen omdat er wetten en regels zijn waar bedrijven zich aan moeten houden en die er voor zorgen dat zij het dierenwelzijn en de natuur niet aantasten. Dat gaat heel vaak goed, maar niet altijd. Daarom is het belangrijk dat we samen staan voor die veiligheid. Met ondernemers die zich aan de wetten en regels houden. Met consumenten die zelf ook goed opletten. En als NVWA, doordat wij de naleving door bedrijven controleren en bevorderen en doordat we toezien op de dier- en plantgezondheid. Met als doel mogelijke risico’s voor mensen, dieren en de natuur afdoende te beheersen.
Ons werkterrein is breed. Daarom kijken wij goed waar de grootste risico’s zitten. Zodat we consumenten en anderen tijdig kunnen informeren als dat nodig is. En we ons dáár in kunnen zetten waar ons toezicht het hardst nodig is. Met inspecties en opsporingsonderzoeken en goede dienstverlening en communicatie stimuleren we dat ondernemers zich aan de regels houden. We gaan uit van vertrouwen. Bedrijven die hun zaken op orde hebben, merken weinig van ons. Maar tegen ondernemers die het niet zo nauw nemen, treden we stevig op.
Om import en export mogelijk te maken, voeren we ook keuringen uit. Bedrijven die zich aan de wettelijke bepalingen houden, kunnen hun producten en dieren veilig in de handel brengen. Want met een goede naleving van de wetten en regels versterken zij zowel het vertrouwen in hun eigen producten, als dat in de handelspositie van Nederland.
De NVWA bestaat uit vier directies, Handhaven, Keuren, Strategie en Interne Organisatie.

Afdeling

Certificeren op Afstand (CoA)

Binnen de afdeling Certificeren op Afstand (CoA) komen de werelden van de veterinaire export, de fytosanitaire export en de niet-veterinaire export, zoals levensmiddelen, samen. Op al deze terreinen levert CoA dagelijks een bijdrage aan de exportcertificering.
Worden er levende dieren, levende producten, dierlijke producten, levensmiddelen of andere producten geëxporteerd? Dan kan een exporteur bij de NVWA de benodigde exportdocumenten aanvragen. De afdeling CoA heeft hier een belangrijke rol in. Wij certificeren de exporten die zonder een inspectie op locatie kunnen worden gecertificeerd. Daarnaast bereiden we de certificaten en de certificeringen van de inspecties op exportlocaties voor.
Bij de afdeling CoA werken we centraal en in teamverband. We zijn continu op zoek naar verbeteringen in het proces en het systeem e-CertNL. Dit doen we om de druk op de collega’s in de buitendienst te verlichten en werkzaamheden naar binnen te halen en tegelijkertijd de kwaliteit en uniformiteit van onze controles te verhogen.

Additionele informatie

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.  
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Voor meer informatie over deze vacature:

 • Mevrouw J.E. (Jo-Anne) Dreesens, Afdelingshoofd
 • 06-11376538
   
 • De heer M. (Marcel) Altena, Teamleider
 • 06-52659488

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; IT
 • Voeding; Landbouw; Economie
 • 32—36 uur per week
 • €2756—€4430 per maand
 • Universitair
 • AT NVWA_20210420_10

Werkgever

Locatie

Catharijnesingel 59, 3511 GG, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksoverheid). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 4 okt. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).