Docent-promovendus Europees (arbeids)recht (1,0 fte)

Docent-promovendus Europees (arbeids)recht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 8 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit REBO is plek voor een docent-promovendus Europees (arbeids)recht. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De afdeling Internationaal en Europees recht van de Universiteit Utrecht zoekt een docent-promovendus met grote interesse in het Europees (arbeids)recht. Gedurende een periode van zes jaar ga je zowel promotieonderzoek doen als onderwijs geven. De helft van je tijd besteed je aan onderzoek en de andere helft aan onderwijs. De invulling van je werktijd zal in nauw overleg met de promotoren en de onderwijscoördinatoren worden afgestemd, en kan per jaar variëren. Je krijgt binnen je werktijd ruimte voor je ontwikkeling als docent en als onderzoeker. Denk hierbij aan tijd om je Basiskwalificatie Onderwijs te behalen.
Als docent-promovendus ga je onderwijs- en onderzoeksvaardigheden ontwikkelen op het terrein waarin arbeidsrecht en Europees recht overlappen. Hiermee kwalificeer je je als docent en onderzoeker, die zowel op het terrein van arbeidsrecht als Europees recht (m.n. technologie en recht) inzetbaar is. Het onderzoek is gericht op een promotie, eventueel een promotie op artikelen. Periodiek zal geëvalueerd worden of het promotieonderzoek naar wens verloopt.

Qua onderwerp van het promotieonderzoek gaan de gedachten uit naar vraagstukken als: Hoe hebben technologische ontwikkelingen invloed op arbeid in grensoverschrijdend verkeer, bijvoorbeeld voor platformwerkers? Welke mogelijkheden en beperkingen hebben technologische middelen om de arbeidsrelatie te bepalen (opdrachten geven, beloning, ontslag)? En welke invloed kan het gebruik van technologieën hebben op het toepasselijke recht?

Van de gekozen kandidaat wordt verwacht dat deze meedenkt over het geschikte onderwerp en in overleg met de promotoren wordt dit voorstel verder uitgewerkt. We zien in jouw motivatiebief graag alvast een uiteenzetting van je eerste ideeën over een onderwerp dat je zou willen onderzoeken.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie is een masterdiploma in een juridische discipline vereist; bij voorkeur heb je een master European Law, Law & Technologie, Arbeidsrecht of Recht & Onderneming met een arbeidsrechtelijke specialisatie afgerond.
Meer in het bijzonder voldoe je aan het volgende:
  • Je bent breed inzetbaar in het onderwijs in de bachelorfase.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in het juridisch onderwijs, met name Europeesrechtelijke vakken en/of arbeidsrecht.
  • Je hebt goede contactuele eigenschappen. Je weet je kennis op een enthousiaste manier over te brengen op je studenten.
  • Je betrekt graag anderen, en andere vakgebieden/disciplines bij je werk.
  • Je hebt goede onderzoeksvaardigheden.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor de duur van zes jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.836,- en maximaal € 4.474,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze drie vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau.


‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: Privaatrecht, Strafrecht, Staats- en Bestuursrecht en Rechtstheorie alsmede Internationaal en Europees recht. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

Specificaties

  • Onderwijs; PhD
  • Recht
  • 36—40 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • 1169891

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you