Lector voor het lectoraat Armoede Interventies

Lector voor het lectoraat Armoede Interventies

Geplaatst Deadline Locatie
15 sep 10 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hogeschool van Amsterdam is voor het kenniscentrum van de faculteit Maatschappij en Recht op zoek naar een Lector voor het lectoraat Armoede Interventies.

Functieomschrijving

Wat ga je doen? 

De lector:

  • geeft leiding aan het lectoraat Armoede Interventies;
  • voert praktijkgericht onderzoek uit en stuurt lopende onderzoeksprojecten aan;
  • onderhoudt het partnerschap en breidt dit waar mogelijk uit;
  • acquireert praktijkgerichte onderzoeksprojecten ook samen met andere lectoraten; 
  • publiceert over nieuw ontwikkelde kennis en ontwikkelingen in diverse gremia en draagt bij aan de ontwikkeling van producten voor de beroepspraktijk en het onderwijs;
  • levert een bijdrage aan management- en beheertaken van het kenniscentrum;
  • vertegenwoordigt het lectoraat binnen het kenniscentrum en gerelateerde Centres of Expertise van de HvA zoals Urban Education en Urban Governance and Social Innovation.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Het profiel 
We zijn op zoek naar een inspirerende, ondernemende lector met sterke contactuele eigenschappen die een duidelijke visie heeft op het ontwikkelen, implementeren en evalueren van armoede interventies en op de doorwerking van praktijkgericht onderzoek richting onderwijs en beroepspraktijk. De lector is gepromoveerd en heeft:

  • brede en conceptuele kennis op het gebied van de sociale wetenschappen en armoede-, sociale zekerheids- en participatievraagstukken; 
  • ruime ervaring in het doen en begeleiden van praktijkgericht onderzoek en met goed zicht op hoe uitkomsten van onderzoek te vertalen naar het onderwijs en het werkveld; 
  • aantoonbare ervaring op het gebied van acquisitie en het schrijven van diverse soorten succesvolle onderzoeksaanvragen;
  • leidinggevende ervaring, bij voorkeur aan een multidisciplinair onderzoeksteam; 
  • een relevant netwerk dat aansluit op het domein;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden en de eigenschap makkelijk te schakelen tussen mensen en rollen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Eén jaar, met de intentie om te verlengen.

Wij bieden 
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Lector 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 15 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 7.485,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de periode van één jaar, met de intentie om te verlengen. 
De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren. 

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool. Heb je tips hoe we onze communicatie op het gebied van diversiteit en inclusie kunnen verbeteren, laat het ons dan weten.
Kijk bij medewerkers aan het woord hoe onze collega’s denken over werken bij de HvA.

Afdeling

Lectoraat Armoede Interventies

Het lectoraat Armoede Interventies draagt bij aan het verminderen en voorkomen van armoede onder burgers. Deze missie realiseert het lectoraat door beroepskrachten en vrijwilligers, uitvoeringsorganisaties en bedrijven te ondersteunen bij het zo effectief mogelijk helpen van burgers in hun streven naar een grotere financiële zelfredzaamheid en economische zelfstandigheid. Op basis van wetenschappelijke inzichten ondersteunt het lectoraat maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven bij het ontwikkelen, implementeren en evalueren van interventies gericht op duurzame gedragsverandering en versterking van de positie van burgers. Het lectoraat realiseert deze missie door intensief samen te werken met de uitvoeringspraktijk en het onderwijs.
Het lectoraat is één van de tien lectoraten van het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI), het kenniscentrum van de faculteit Maatschappij en Recht en richt zich in het onderwijs o.a. op de opleidingen Social Work en Sociaal Juridische Dienstverlening. 

Meer informatie over het kenniscentrum en het lectoraat (waaronder het onderzoeksprogramma 2020-2022) is te vinden op https://www.hva.nl/akmi en https://www.hva.nl/akmi/gedeelde-content/lectoraten/lectoraat-armoede-interventies/lectoraat-armoede-interventies.html

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Lector; Onderwijs; Management
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Economie
  • 24—32 uur per week
  • max. €7485 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP 6994

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 5a, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you