Coördinator crowdsourcing en communicatie - Huygens ING-KNAW - Amsterdam

Coördinator crowdsourcing en communicatie - Huygens ING-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
16 sep 3 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij inzicht in de politieke, diplomatieke, sociale en/of religieuze geschiedenis van de Republiek? Ben je bedreven in het transcriberen van 16e/17e-eeuwse handgeschreven bronnen? Werk je graag in een wetenschappelijke omgeving, dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren.

Voor de onderzoeksgroep Politieke Cultuur en Geschiedenis van het Huygens Instituut ten behoeve van het project REPUBLIC zijn we per direct op zoek naar een tijdelijke: Coördinator crowdsourcing en communicatie.

Projectbeschrijving
REPUBLIC is een door NWO gefinancierd project met een looptijd van vijf jaar. REPUBLIC stelt zich ten doel de Resoluties van de Staten-Generaal 1576-1796 digitaal te ontsluiten en online te publiceren. Voor dit op 1 maart 2019 gestarte project is het Huygens Instituut op zoek naar een medewerker die 1) de coördinatie verzorgt van het crowdsourcingsproject waarin vrijwilligers correcties aanbrengen op de automatisch getranscribeerde tekst van de resoluties, en 2) inhoudelijk invulling geeft aan de externe communicatie over het project, via onder meer de projectwebsite en sociale media.

Dit ga je doen:

  • Het beheren van Goetgevonden!, het platform op Vele Handen dat vrijwilligers de mogelijkheid biedt correcties in automatisch gegenereerde transcripties van de handgeschreven resoluties uit de periode 1576-1796 aan te brengen;
  • Het werven, instrueren en enthousiasmeren van de vrijwilligers;
  • Het toezicht houden op de kwaliteit van de transcripties;
  • Het assisteren bij werkzaamheden in het HTR-platform Transkribus;
  • De projectwebsite bijhouden;
  • REPUBLIC onder de aandacht brengen van de beoogde doelgroepen door de technische aspecten van het project en het inhoudelijke potentieel van de resoluties van de Staten-Generaal op toegankelijke manieren inzichtelijk te maken.

De functie van Coördinator crowdsourcing en communicatie is ingedeeld bij de onderzoeksgroep Politieke Cultuur en Geschiedenis, waar het project is ondergebracht. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met de afdelingen Digitaal Databeheer en Communicatie.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit verwachten we van jou:

  • Een afgeronde (research)masteropleiding geschiedenis (of vergelijkbare opleiding);
  • Inzicht in de politieke, diplomatieke, sociale en/of religieuze geschiedenis van de Republiek;
  • Aantoonbare bedrevenheid in het transcriberen van 16e/17e-eeuwse handgeschreven bronnen;
  • Affiniteit met het begeleiden en coördineren van vrijwilligers;
  • Goede technische vaardigheden; affiniteit met online publiceren en/of vertrouwdheid met HTR/Transkribus is een pré;
  • Goede communicatievaardigheden, bedrevenheid met sociale media.

Arbeidsvoorwaarden

In ruil daarvoor bieden wij:
De aanstelling bij de KNAW is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar. Het salaris bedraagt in het eerste jaar € 2.836,-- en loopt op tot € 4.474,-- (schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. Een flexibele invulling van de werktijden behoort tot de mogelijkheden (uiteraard wanneer de werkzaamheden dat toelaten).

Werkgever

Waarom werken bij het KNAW Humanities Cluster?

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. Daarnaast delen zij ook een afdeling Digitale Infrastructuur.

Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (Huygens ING)  doet vernieuwend onderzoek naar geschiedenis en cultuur, vooral van Nederland. Bij dat onderzoek wordt zo veel mogelijk teruggegrepen op de oorspronkelijke bronnen en teksten. Die analyseert en ontsluit het Instituut met geavanceerde digitale technieken. De resultaten worden online en duurzaam beschikbaar gesteld als wetenschappelijke edities, datasets en bronnenuitgaven, niet alleen voor eigen onderzoek, maar als fundamenteel onderdeel van de digitale infrastructuur voor de Geesteswetenschappen in Nederland en daarbuiten. Het Huygens Instituut is gevestigd in de Amsterdamse binnenstad.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • max. 22.8 uur per week
  • €2836—€4474 per maand
  • Universitair
  • AT2021-131

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oudezijds Achterburgwal 185, 1012 DK, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you