Onderzoeksmedewerker Gezondheid en Maatschappij

Onderzoeksmedewerker Gezondheid en Maatschappij

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 28 sep Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Centrum Gezondheid en Maatschappij is op zoek naar een (junior) onderzoeksmedewerker die breed inzetbaar is in projecten van de afdeling Verkenningen Zorg en Preventie. Jouw bijdrage aan de projecten kan zowel inhoudelijk, redactioneel als ook organisatorisch zijn. De tijdelijke functie (1 jaar) biedt jou gelegenheid om kennis te maken met zeer diverse projecten waarin onderzoek naar aspecten van de volksgezondheid wordt verricht. Je gaat aan de slag voor de Staat van Volksgezondheid en Zorg en voor Zorggegevens.nl.
Als onderzoeksmedewerker draag je er aan bij dat de cijfers van de Staat van Volksgezondheid en Zorg actueel zijn. Je onderhoudt de toelichtende teksten en hebt aandacht voor wijzigingen in bronnen en wensen van de opdrachtgever. Voor Zorggegevens.nl krijg je de kans om deze metadatabase kwalitatief naar een hoger niveau te tillen. De metadatabase zorggegevens bevat openbare databronnen rondom zorg en gezondheid. Er is een innovatie slag nodig om deze metadatabase te laten aansluiten bij de huidige ontwikkelingen rondom data. Zoals de aansluiting bij de openbare data ontwikkelingen. Daarnaast is er veel ruimte om jouw innovatieve ideeën hierin mee te nemen.

Wat ga je doen?
Als onderzoeksmedewerker ben je verantwoordelijk voor het actualiseren van cijfers op www.staatvenz.nl. Voor Zorggegevens.nl zorg je voor de doorontwikkeling van de website. Er is ruimte om nieuwe ideeën in te brengen en uit te proberen.
Je komt terecht in een leuk team. Je werkt samen met RIVM-collega’s en met externe partijen. Het werk is heel interessant en relevant. Hopelijk denk jij er ook zo over.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

We zoeken een collega die thuis is in onderzoek (naar gezondheid en ziekte), die houdt van het vertalen van kennis naar praktijk, en streeft naar variatie in werkzaamheden om zo bij te dragen en kennis te maken met de vele aspecten van het werk van het Centrum Gezondheid en Maatschappij. We vinden het volgende belangrijk:

 • Je hebt een relevante opleiding gevolgd en affiniteit met cijfers en datamanagement.
 • Je hebt enige ervaring met websites en onderliggend CMS.
 • Je bent ontwikkelingsgericht en pro-actief (signaleert volgende stappen en zet die in in gang).
 • Je bent goed in organiseren en je bent een teamspeler.
 • Je hebt voldoende kennis op het gebied van gezondheid.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en een collegiale houding.

Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar past deze functie perfect bij jou? Overtuig ons waarom jij de juiste persoon bent voor deze job. We horen graag van je.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

 • Salaris­niveau: schaal 9
 • Salaris­omschrijving: Aanloopschaal S9, of met ervaring S10.
 • Maand­salaris: Min €2.824 – Max. €3.990 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contract­duur: 12 maanden
 • Minimaal aantal uren per week: 28
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.
Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2023 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2100 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!

RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag
Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM

Afdeling

Gezondheid en Maatschappij

Het centrum Gezondheid en Maatschappij ondersteunt beleidsmakers, toezichthouders, zorgprofessionals en burgers met toepasbare kennis en informatie op het gebied van publieke gezondheid, gezondheidszorg en gezondheidsbevordering. Naast jouw afdeling, telt het centrum nog drie afdelingen: Gezond Leven, Verkenningen Zorg en Preventie en Corona en Gedrag. Die laatste is een tijdelijke afdeling ter ondersteuning van de pandemiebestrijding. Bij het centrum werken op dit moment ruim honderd mensen, van wie een deel op basis van een tijdelijke COVID-formatie.

Afdeling Verkenningen Zorg en Preventie
Jij gaat aan de slag bij de afdeling Verkenningen Zorg en Preventie. Samen met collega’s van andere afdelingen geven we inzicht in de volle breedte van de gezondheid van de inwoners van Nederland en in de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van het Nederlandse zorgstelsel. Medewerkers van de twee verkennings-afdelingen kijken naar de actuele situatie én maken projecties naar de toekomst, gebaseerd op trends uit heden en verleden.
Met deze kennis kunnen landelijke en lokale beleidsmakers het gevoerde volksgezondheidsbeleid evalueren en eventueel bijstellen. De website www.staatvenz.nl is een belangrijk communicatiekanaal waarop cijfers worden ontsloten voor zowel landelijke als lokale beleidsmakers en voor de leden van de Tweede Kamer. De website Zorggevens.nl beschrijft de datasets die beschikbaar zijn voor onderzoekers in het hele land. Je gaat een bijdrage leveren aan beide projecten.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Beleid- en staf; Marketing en communicatie
 • Economie; Natuurwetenschappen; Gedrag en maatschappij
 • 28—36 uur per week
 • €2824—€3990 per maand
 • Universitair
 • AT V&Z-G&M-137

Werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you