Klinisch fysicus Radiotherapie in opleiding

Klinisch fysicus Radiotherapie in opleiding

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 7 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als klinisch fysicus in de radiotherapie ben je in een multidisciplinair team verantwoordelijk voor een veilige hoogkwalitatieve behandeling van kanker met straling. De klinisch fysicus speelt ook een belangrijke rol in wetenschappelijk onderzoek en in de continue innovatie van moderne bestralingstechnieken. Nederland loopt in dit opzicht voorop in Europa.

In de functie van klinisch fysicus in opleiding word je in vier jaar opgeleid tot klinisch fysicus conform de opleidingseisen van de stichting OKF. Je ervaart hierbij de dynamiek waarmee het werk gepaard kan gaan en de tijdsdruk waaronder soms belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Je levert een bijdrage aan de vernieuwing van behandelmethoden en nieuwe apparatuur door deze in projectvorm met artsen en laboranten voor te bereiden, uit te werken, te implementeren en evalueren. Tevens voer je klinisch wetenschappelijk onderzoek uit. Een deel van de opleiding vindt plaats op de afdeling Radiotherapie van het Haaglanden Medisch Centrum en van Holland Protonen Therapie Centrum of het Leids Universitair Medisch Centrum.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in de (Technische) Natuurkunde of een andere door het College Consillium van de Stichting OKF goedgekeurde vooropleiding, bij voorkeur aangevuld met een promotie.
 • Je bent ambitieus, initiatiefrijk en gedreven om continu verbeteringen te realiseren.
 • Je bent in staat in een complexe, multidisciplinaire omgeving gestructureerd te werken en resultaten te behalen. Ervaring met projectmatig werken is hierbij gewenst.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met (klinisch) wetenschappelijk onderzoek.
 • Uiteraard zijn zowel je mondelinge als schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels van uitstekend niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen het grootste Universitair Medisch Centrum (UMC) van Nederland met hoge ambities op het gebied van zorg, onderwijs en onderzoek.
 • Een dienstverband voor de duur van de opleiding.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Uitstekende secundaire voorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering die al in november uitgekeerd wordt en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Bijzondere voordelen, zoals een fysiotherapeut en een fietsenmaker van de zaak. En er is ook een sportclub waar je na werktijd aan je conditie kunt werken.

Werkgever

Erasmus MC

De afdeling Radiotherapie van het Erasmus MC Kankerinstituut is één van de grootste afdelingen radiotherapie in Europa met een uitgebreid opleidingsprogramma voor klinisch fysici, radiotherapeuten, laboranten en onderzoekers. Binnen de afdeling Radiotherapie is de sector Klinische Fysica en Instrumentatie verantwoordelijk voor de ingebruikname en het correct functioneren van apparatuur en software en voor de klinisch-fysische ondersteuning van bestralingen. De sector speelt ook een voortrekkersrol bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe bestralingstechnieken. De komende twee jaar worden vier moderne bestralingstoestellen in gebruik genomen die de dagelijkse toepassing van online adaptieve radiotherapie bij grote patiëntgroepen mogelijk maken. De afdeling heeft een breed-georiënteerd en vernieuwend onderzoeksprogramma op het gebied van hoge-precisie adaptieve radiotherapie, geautomatiseerde behandelplanoptimalisatie, robotische radiotherapie, moleculaire radiobiologie, hyperthermie en protonentherapie. Samen met het LUMC en de TU Delft participeert de afdeling in het Holland Protonen Therapie Centrum in Delft.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • €2911—€4615 per maand
 • Universitair
 • 37.17.21.TDdH-P787242-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you