Kwantitatief onderzoeker - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Kwantitatief onderzoeker - Rathenau Instituut-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 3 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wat heeft corona betekend voor onderzoekers en docenten van hogescholen of kennisinstituten? Wat betekent de groei van de Chinese wetenschap voor Nederlandse universiteiten? Welke trends zijn er waar te nemen in het onderzoek naar kunstmatige intelligentie in Nederland en Europa?

Dit zijn slechts enkele van de vele urgente, maatschappelijke vragen waar je je bij de Informatiefunctie mee bezig gaat houden. Wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op de samenleving. Om goed op die ontwikkelingen te kunnen reageren, is het belangrijk hier onderzoek naar te doen. Zodat burgers, politici en wetenschappers zelf hierover kunnen praten.

Als medewerker bij de informatiefunctie ben je vertrouwd met het verzamelen en analyseren van feiten en cijfers. Je heb interesse in wetenschapsbeleid en praktijk, en ondersteunt de voorbereiding, uitvoering en evaluatie hiervan. In jouw rol lever je een belangrijke bijdrage aan het maatschappelijk en politiek debat over het belang van wetenschap in Nederland. Met de publicaties van de Informatiefunctie wordt het gesprek over bijvoorbeeld investeringen in de wetenschap en diversiteit van het personeel gevoed.  Of denk aan de ontwikkelingen rondom open science of discussies over de resultaten en impact van wetenschappelijk onderzoek. De inzichten die jij verzamelt en presenteert worden gebruikt door onder anderen beleidsmakers, politici en journalisten.

Je voert gerichte, kwantitatieve, en systematische dataverzameling uit in samenwerking met het veld. Dit wordt ter bevordering van internationale vergelijkbaarheid onder andere afgestemd met de OESO en Eurostat. Daarnaast voer je zelfstandig en in teamverband analyses uit en je kunt de resultaten op een toegankelijke manier opschrijven en grafisch weergeven. Hiervoor heb je contact met onze stakeholders bij departementen, universiteiten, onderzoekinstellingen en financiers, bedrijfsleven en hun koepelorganisaties. Je betrekt cijfers uit statistische bronnen maar ook uit jaarverslagen en jaarrekeningen van instituten en onderhoudt hierbij een netwerk van experts.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je hebt een universitaire opleiding afgerond (Master / PhD) bij voorkeur in de Sociale Wetenschappen. Je bent precies en cijfermatig ingesteld en resultaatgericht. Je hebt aantoonbare ervaring in het genereren en presenteren van beleidsmatige informatie bij voorkeur in het domein van wetenschap en innovatie en hebt enige ervaring met programma’s om (micro)data te analyseren (Excel, SPSS, R, Python, Access).

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een vacature met een tijdelijke dienstverband van twee jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, bij een fulltime aanstelling minimaal € 2.836,-- bruto per maand (schaal 10) en maximaal € 5.211,-- bruto per maand (schaal 11 CAO-Nederlandse Universiteiten). Het Rathenau Instituut biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering en goede verlofregelingen. Het aantal uren (32-38 uur) is in overleg met jou.

Werkgever

Rathenau Instituut

Het Rathenau Instituut is hét kenniscentrum over wetenschap en technologie in Nederland. De Informatiefunctie van het Rathenau Instituut heeft als taak om met behulp van data het functioneren van het wetenschapssysteem in Nederland te analyseren en ontwikkelingen te monitoren. In de rol van ‘Medewerker kwantitatieve onderzoeksinformatie en analyse’ werk je mee aan het opstellen van factsheets, datapublicaties en toegankelijke rapporten, die worden gepubliceerd op de  Rathenau website via Wetenschap in Cijfers. Je komt te werken in een hecht en collegiaal team van 6 medewerkers, onderdeel van de organisatie die in totaal circa 60 collega’s telt. Het Rathenau Instituut kenmerkt zich door de open organisatiecultuur, met nieuwsgierige en betrokken medewerkers en sociale activiteiten. Via onze Onderzoek en Dialoogsessies bieden we je de kans om voortdurend je kennis en vaardigheden te vergroten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek; Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €2836—€5211 per maand
  • Universitair
  • AT2021-136

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you