PhD student (Promovendus) Impact van whole-body imaging voor de behandeling van oncologische patiënten

PhD student (Promovendus) Impact van whole-body imaging voor de behandeling van oncologische patiënten

Published Deadline Location
17 Sep 30 Sep Amsterdam

You cannot apply for this job anymore (deadline was 30 Sep 2021).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) zoekt een promovendus met een Master of Science in (Technische) Geneeskunde, met een interesse in klinisch oncologisch onderzoek en in het bijzonder oncologische beeldvorming.
De PhD positie is beschikbaar bij de afdeling radiologie van het AVL met een academische positie bij de Universiteit Maastricht alwaar Prof. Beets-Tan (promotor en afdelingshoofd radiologie) haar leerstoel heeft (standplaats/dagelijkse werkzaamheden in Amsterdam bij AVL). De dagelijkse begeleiders van het onderzoek zijn Dr. Doenja Lambregts, radioloog en Dr. Max Lahaye, radioloog.
Het doel van het promotieonderzoek is om de impact van whole-body imaging te onderzoeken op het klinische management en de behandeling van oncologische patiënten binnen het AVL met een bijzonder focus op abdominale oncologie. Recent hebben vanuit het AVL verschillende onderzoeken plaatsgevonden naar de waarde van whole-body MRI en het combineren van MRI en PET beeldvorming voor de diagnostiek van oncologische patiënten. Middels dit onderzoek zal de impact van deze onderzoeksstrategieën voor het verdere klinische management en de behandeling van patiënten nader in kaart worden gebracht vanuit een multidisciplinair perspectief met betrokkenheid van zowel beeldvormende specialismen als verschillende klinische behandeldisciplines zoals heelkunde, medische oncologie en radiotherapie.
De promovendus zal tijdens het onderzoek ervaring opdoen met de beoordeling van beeldvorming bij verschillende typen (abdominale) oncologie. Daarnaast zal de promovendus worden getraind in het opzetten en organiseren van multidisciplinair klinisch onderzoek, waardoor dit onderzoek een uitstekende voorbereiding vormt voor een verdere onderzoeks-carrière, maar ook voor een medische specialisatie in bijvoorbeeld radiologie, radiotherapie, medische oncologie of heelkunde.

Specifications

The Netherlands Cancer Institute

Requirements

  • We zijn op zoek naar een kandidaat met een Master in Science (of gelijkwaardig) in de (technische) geneeskunde die interesse heeft in klinisch oncologisch onderzoek met een speciale focus op beeldvorming.
  • Er wordt van de kandidaat verwacht dat je affiniteit hebt met het doen van wetenschappelijk onderzoek
  • Je hebt een vloeiende beheersing van de Nederlands taal (dit is een harde eis) en goede tot vloeiende beheersing van de Engelse taal.
  • Daarnaast is organisatietalent een vereiste. De kandidaat dient op z’n minst basale eerdere ervaring te hebben opgedaan met statistiek, is communicatief vaardig is en prettig om mee samen te werken.

Eerdere ervaring met beeldvormende technieken en affiniteit met data-management en/of IT, alsmede eerdere klinische werkervaring in de geneeskunde zijn niet vereist maar worden wel beschouwd als een pre.

Conditions of employment

Fixed-term contract: 4 jaar en start met een contract van 12 maanden.

De PhD-positie bij het Antoni van Leeuwenhoek is voor 4 jaar en start met een contract van 12 maanden, op basis van een voltijd aanstelling van 36 uur/week. De functie in ingeschaald als OIO conform CAO-ziekenhuizen (minimaal € 2.882,- en maximaal € 3.322,-).

Employer

We are the Netherlands Cancer Institute

The Netherlands Cancer Institute, founded in 1913, is among the top 10 comprehensive cancer centers, combining world-class fundamental, translational, and clinical research with dedicated patient care. Our initiatives to promote excellent translational research have been recognized by the European Academy of Cancer Sciences, when they designated us ‘Comprehensive Cancer Center of Excellence in Translational Research’.

Specifications

  • Research, development, innovation; PhD; Technical and laboratory
  • Engineering; Natural sciences; Health
  • max. 36 hours per week
  • €2882—€3322 per month
  • University graduate
  • AT 60862

Employer

The Netherlands Cancer Institute

Learn more about this employer

Location

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you