International Payroll Specialist

International Payroll Specialist

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 10 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Administratief Centrum (AC) verzorgt alle concernadministraties van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het gaat hierbij om Financiële Administratie, Personeels- en Salarisadministratie (PSA), Centrale Studentenadministratie, Vastgoedadministratie en Projectadministratie. Daarnaast verzorgt het AC interne en externe verslaggeving. Het AC heeft als doelstelling het realiseren van een hoogwaardige, betrouwbare en consistente administratieve dienstverlening. Het AC telt circa 220 medewerkers, kent een informele werksfeer en investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers.

Het Expertiseteam PSA is onderdeel van de PSA en ondersteunt de decentrale HR-afdelingen, leidinggevenden en medewerkers op het gebied van de cao en arbeidsvoorwaarden, pensioenvragen en wet- en regelgeving. Daarnaast coördineert en ondersteunt het team bij vraagstukken met betrekking tot grensoverschrijdende arbeid. Het team bestaat uit 8 medewerkers van wie 3 medewerkers zich bezig houden met grensoverschrijdende arbeid.

Wat ga je doen

Sinds de invoering van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) per 1 januari 2020 heeft de UvA te maken gekregen met een grote verandering door het vervallen van de ambtenarenstatus. Bij werknemers die in het buitenland wonen en/of werken is vaak de socialezekerheidswetgeving van het land van verblijf van toepassing; soms geldt ook een (gedeeltelijke) belastingplicht in dat land.

Als internationale payroll specialist bij het Expertiseteam PSA verstrek je informatie en advies aan werknemers en P&O over buitenlandse sociale zekerheid en belastingen. Je beoordeelt grensoverschrijdende situaties, vraagt A1-verklaringen aan en zorgt voor afdrachten van sociale premies en belasting in het buitenland. Je schakelt en coördineert regelmatig met buitenlandse advies- en payrollkantoren.

Daarnaast controleer je ook grensoverschrijdende gerelateerde facturen en zorg je voor tijdige betaling. De toestroom van werkzaamheden is continu waardoor het stellen van prioriteiten belangrijk is. Het werk is complex, internationaal en divers.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat vragen we van jou

Reageer direct als je:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding hebt, aangevuld met op het taakgebied gerichte vakopleidingen;
  • kennis hebt van wet- en regelgeving op het gebied van (internationale) sociale zekerheid en belastingverdragen;
  • minimaal twee jaar actuele ervaring hebt in een soortgelijke functie, bij voorkeur binnen een organisatie met een internationaal medewerkersbestand;
  • ervaring hebt met processen en systemen (kennis van SAP is een pre);
  • over accuratesse beschikt, improvisatievermogen hebt en stressbestendig bent. Je weet je werkzaamheden te plannen, daarbinnen prioriteiten te stellen en bent in staat om te gaan met piekbelasting;
  • een servicegerichte, flexibele en collegiale werkhouding hebt. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband en bent bereid kennis te delen met collega’s en hen waar nodig te ondersteunen;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden hebt, in het Nederlands en Engels.

Verder ben je gestructureerd, servicegericht, resultaatgericht, analytisch en praktisch en stel je graag de waarom-vraag.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou

Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract voor een jaar met eventueel een verlenging van een jaar. De werkzaamheden maken deel uit van het functieprofiel medewerker arbeidsvoorwaarden 2. De functie is ingedeeld in schaal 9 conform de cao Nederlandse Universiteiten (cao NU). Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal €4.078 bruto per maand bij een volledige werkweek van 38 uur.

De UvA valt onder de cao NU en biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime verlofregeling, een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en een goede pensioenvoorziening.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Financiën
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • €2968—€4078 per maand
  • HBO+
  • 21-611

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you