Postdoc positie op het project: Modelleren van impact van ganzen - NIOO-KNAW - Wageningen

Postdoc positie op het project: Modelleren van impact van ganzen - NIOO-KNAW - Wageningen

Geplaatst Deadline Locatie
23 sep 10 okt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Dierecologie biedt een Postdoc positie op het project: Modelleren van impact van ganzen.

Project beschrijving
Voor een aantal trekkende ganzensoorten wordt onder de vlag van het European Goose Management Platform (EGMP) regionaal of nationaal beleid gebundeld op het niveau van hun hele trekbaan. De implementatie is vastgelegd in een zogenaamd Adaptive Flyway Management Plan (AFMP). Het adaptieve karakter houdt in dat op grond van nieuwe modelvoorspellingen, periodiek het ganzenbeleid voor het komende jaar wordt besproken en eventueel wordt bijgesteld. De modellering van ganzenpopulaties en hun relatie met problemen als landbouwschade vormen dus belangrijke instrumenten om het ganzenbeleid vorm te geven.

Vanuit Nederland werkt een consortium van instituten, waaronder het NIOO, aan diverse bouwstenen om het AFMP voor de brandgans en grauwe gans vorm te geven. Populatiemodellen en de uitkomsten van het onderzoek naar schade vormen uiteindelijk de basis voor een adaptief impactmodel. Hiermee kan worden berekend wat de effecten van beheersmaatregelen op de jaarlijkse hoeveelheid schade zijn, zowel via effecten op populatieniveau als via mitigerende maatregelen die schade kunnen reduceren. Belangrijk onderdeel daarvan is de inschatting welke invloed derogaties (afschot met ontheffing) hebben op het populatieverloop en hoe schade is gerelateerd aan de populatieomvang.

Als postdoc ga jij je bezighouden met de ontwikkeling, parametrisatie en validatie van impactmodellen, waarmee de gevolgen van ganzenbeleid op landbouwschade kunnen worden doorgerekend.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Jij bent gemotiveerd en resultaatgericht. Bovendien heb jij een groot doorzettingsvermogen en goede communicatieve vaardigheden. Je bent gepromoveerd (of je hebt uitzicht op een aanstaande promotie). We vragen ervaring met het werken met computersimulaties en GIS. Als je daarnaast ervaring hebt met analyse van zendergegevens van dieren is dat een pre. Je kan onafhankelijk werken, maar je kunt ook goed samenwerken. In verband met de communicatie met onze opdrachtgever is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft.

Arbeidsvoorwaarden

Contract
Het gaat om een tijdelijk contract voor 1 jaar (1.0 fte). Startdatum: 1 januari 2022.

Salaris
Afhankelijk van je ervaring bedraagt het salaris maximaal bruto € 3.807,- per maand (schaal 10.7) conform CAO Nederlandse Universiteiten, exclusief 8% vakantie toelage en een 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

Netherlands Institute of Ecology (NIOO)

The Netherlands Institute of Ecology (NIOO-KNAW) is an Academy research institute. It conducts ecological research on land, in the ocean and in fresh water and studies how living organisms interact with one another and their environment. NIOO stimulates biodiversity and sustainability in nature and society through its worldwide network of researchers, policymakers, conservationists and other stakeholders.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • max. €3807 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT2021-139 - Postdoc-AnE-2121

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you