Medewerker Onderwijs en Onderzoek - Scheikunde practicum (0,8 - 1,0 fte)

Medewerker Onderwijs en Onderzoek - Scheikunde practicum (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 sep 25 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 okt 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Kom jij het team van het Scheikunde practicum versterken?

Functieomschrijving

Het onderwijsinstituut van het departement Scheikunde is op zoek naar een medewerker onderwijs/onderzoek. Samen met het team verzorg je het practicumonderwijs op het gebied van organische chemie, anorganische chemie, fysische chemie, analytische chemie en spectroscopie. Je mag daarbij denken aan de volgende verantwoordelijkheden:
  • de uitvoering van de logistiek rondom de cursussen;
  • het ondersteunen van (student) assistenten tijdens practica;
  • het begeleiden en beoordelen van studenten tijdens practica;
  • het corrigeren en beoordelen van rapporten en verslagen;
  • het evalueren van practica en suggesties voor verbetering geven;
  • het zorg dragen voor de veiligheid tijdens practica;
  • het beheer en onderhoud van analytische en spectroscopische apparatuur;
  • het verzorgen van trainingen aan studenten en onderzoekers m.b.t. het gebruik van apparatuur.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij vragen een daadkrachtige, enthousiaste en multidisciplinaire chemicus met een hart voor onderwijs. Verder zien we graag dat je het volgende mee brengt:

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding op gebied van chemie of een gelijkwaardige opleiding.
  • Je hebt bij voorkeur brede ervaring in de chemie, met name organische chemie, spectroscopie en analytische chemie. Je bent bereid om je kennis waar nodig te verbreden richting anorganische chemie en fysische chemie.
  • Je hebt affiniteit met het beheer en het onderhoud van wetenschappelijke apparatuur.
  • Je bent een teamspeler die op een collegiale manier binnen de practicumorganisatie kan samenwerken en prettig en zorgvuldig communiceert met collega’s en studenten.
  • Je organiseert mede de logistieke aspecten van het practicum onderwijs en hebt de flexibiliteit en instelling om zelf nauw betrokken te zijn bij alle aspecten van het realiseren van het practicumonderwijs en de ondersteuning van docenten.
  • Je hebt een brede interesse in onderwijs en onderwijsvernieuwing en wil graag bijdragen aan een uitdagende leeromgeving voor studenten.

Aantoonbare vertrouwdheid en/of ervaring met het gebruik van (wetenschappelijke) apparatuur en affiniteit met troubleshooting van apparatuur is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
  • een positie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. De aangeboden positie (0,8 – 1,0 fte) is op het niveau van onderwijs en onderzoeksmedewerker;
  • een voltijd brutosalaris variërend van minimaal € 2.367,- tot maximaal €4.078,- in schaal 7-9;
  • 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Werkgever

Binnen het onderwijsinstituut Scheikunde verzorgt de practicumorganisatie het practicumonderwijs aan bachelorstudenten Scheikunde. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de onderzoeksgroepen binnen scheikunde en omvat de practica op het gebied van organische chemie, anorganische chemie, fysische chemie, analytische chemie en spectroscopie. De practicumorganisatie beschikt over een modern onderwijslaboratorium met state-of-the-art apparatuur en voorzieningen. Binnen het practicumonderwijs komt het toepassen van en werken met theoretische concepten aan bod, daarnaast wordt een breed scala aan praktische laboratorium vaardigheden aangeleerd. Er wordt meer en meer ingezet op het zelfstandig leren opzetten en uitvoeren van experimenten binnen een vooraf gezet kader, waarbij de student zelf richting en invulling geeft aan de experimentele opzet. Nieuwe digitale onderwijsmethoden geven daarbij uitdagende mogelijkheden voor de toekomst; het innoveren van onderwijs vormt een integraal onderdeel van de onderwijscultuur binnen de practicumorganisatie. Het onderwijs van de afdeling beperkt zich niet tot het practicumonderwijs voor het departement Scheikunde, het omvat ook ondersteunende practica met bijbehorende hoorcolleges voor de servicecursussen bij Biomedische Wetenschappen (BMW) en het University College Utrecht (UCU). Verder draagt de practicum organisatie substantieel bij aan VO-HO-wervingsactiviteiten en outreach activiteiten (U-Talent), waarbij input vereist is vanuit de brede knowhow die aanwezig is binnen de practicumorganisatie. Het team bestaat uit 3 docenten, technisch ondersteunend personeel (analisten), en wordt ondersteund vanuit de secties. Het team wordt geleid door het hoofd practicum.

De faculteit Bèwetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Elk van deze departementen bestaat uit verschillende instituten die zich samen richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Nog fundamenteler zijn de individuele onderzoeksgroepen, de bouwstenen onze ambitieuze wetenschappelijke projecten.

Bij de Universiteit Utrecht werken we samen aan een betere toekomst voor ons allemaal. Met meer dan 7.000 medewerkers zorgen we voor maatschappelijk relevant onderzoek en kwalitatief hoogstaand onderwijs. De universiteit is een actief en betrokken onderdeel van de maatschappij, met als toegevoegde waarde onze open blik op maatschappelijke vraagstukken. We werken samen met andere (internationale) universiteiten, het bedrijfsleven, overheden, de culturele sector en maatschappelijke organisaties. Werken bij de Universiteit Utrecht betekent werken bij de beste universiteit van Nederland.

Specificaties

  • Onderwijs; Techniek / laboratorium
  • 30—40 uur per week
  • €2367—€4078 per maand
  • HBO
  • 1171285

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you